• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۳۵۹۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۱
اجتماعی » حقوقی و قضایی

تاکید معاون دادستان کل کشور بر تامین امنیت زیست محیطی دریای خزر

معاون دادستان کل کشور در اجلاس نمایندگان دادستان‌های کل کشور‌های حاشیه دریای خزر بر افزایش همکاری‌های چند جانبه برای تامین امنیت جمعی زیست محیطی دریای خزر تاکید کرد.

تاکید معاون دادستان کل کشور بر تامین امنیت زیست محیطی دریای خزربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اجلاس نمایندگان دادستان‌های کل کشور‌های حاشیه دریای خزر شامل جمهوری اسلامی ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان، صبح امروز (چهارشنبه) به میزبانی شهر ساحلی آستاراخان روسیه آغاز شد.


هیئت دادستانی کل جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های ساحلی دریای خزر و به ریاست غلام عباس ترکی معاون قصایی دادستان کل کشور در امور حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم در این نشست منطقه‌ای حضور دارد.


هیئت یادشده در این سفر علاوه بر شرکت و سخنرانی در اجلاس، در حاشیه این نشست با همتایان خود بصورت دوجانبه دیدار و گفتگو خواهد کرد.


در نشست صبح امروز معاون دادستان کل روسیه پس از خیر مقدم به حاضران، روند برگزاری نشست را تبیین کرد.


غلام عباس ترکی معاون دادستان کل کشور در جلسه صبح امروز در دو نوبت به بیان اقدامات جمهوری اسلامی در زمینه مسائل مختلف از جمله مسائل زیست محیطی دریای خزر، اقدامات دادستانی کل و پیشنهادات هیئت ایرانی پرداخت.


وی در این سخنان ضمن تاکید بر افزایش همکاری‌های چند جانبه برای تامین امنیت جمعی زیست محیطی دریای خزر تاکید کرد.


برگزاری اجلاس دادستان‌های کل کشور‌های ساحلی دریای خزر فرصت مغتنمی را برای همفکری و تبادل نظر در خصوص مسائل حقوقی و قضایی این دریا فراهم می‌سازد و می‌تواند موجب تقویت گسترش همکاری‌های قضائی کشور‌های حاشیه دریای خزر گردد.


ترکی ضمن برشماری ویژگی‌ها و موقعیت خاص و استراتژیک دریای خزر ابراز داشت: خزر برای ساکنین حاشیه خود هزاران فرصت شغلی ایجاد کرده و منبع اصلی درآمد و تولید ثروت محسوب می‌شود، ولی متاسفانه فعالیت‌های بیش از حد انسانی و بهره برداری‌های اقتصادی پرشتاب و بدون رعایت استاندارد‌های زیست محیطی، موجب تخریب اکو سیستم‌های طبیعی، آلودگی‌های محیط زیست و کیفیت آب این دریا شده است.


معاون دادستان کل کشور افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد است برای حفظ امنیت زیست محیطی دریای خزر بایستی میان توسعه اقتصادی و بهره برداری از منابع زنده و معدنی و رعایت استاندارد‌های زیست محیطی دریای خزر تعادل و توازن برقرار گردد تا این دریا برای نسل‌های آینده حفظ گردد.


وی اعلامیه دادستان‌های کل کشور‌های منطقه دریای خزر را مبنا و چهارچوب مناسبی جهت همکاری و ارتباط کاری میان کشور‌های ساحلی دانست و خواستار اجرایی نمودن مفاد این اعلامیه و همچنین تقویت جایگاه و تاثیرگذاری دادستانی‌های کشور‌های ساحلی در حفاظت از محیط زیست و منابع زنده دریای خزر گردید.


ترکی با تشریح ساختار دادستانی کل و وظایف دادستان‌ها افزود: در نظام حقوقی ایران مسائل زیست محیطی و بهداشت عمومی دریا‌ها و رودخانه‌ها از حقوق عامه شمرده می‌شود که دادستانی کل جمهوری اسلامی ایران از طریق دادستان‌های محلی و معاونین حقوق عامه در هر شهرستان موضوعات مربوط را به طور تخصصی دنبال می‌کند.


معاون دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: برای مقابله با جرائم محیط زیست از پلیس و ضابطان تخصصی مانند یگان‌های حفاظت آبزیان تشکیل گردیده و دادستان‌ها ضمن آموزش ضابطان بر اقدامات آن‌ها نظارت دارند.


همچنین لازم به ذکر است هیئت اعزامی از دادستانی کل کشور پیشنهاداتی را جهت نیل به اهداف برگزاری اجلاس مطرح نمود که از جمله آن می‌توان به پیگیری و نظارت بر اجرای مفاد کنوانسیون تهران و پروتکل‌های الحاقی به آن و همچنین سایر اسناد مربوطه در سطح ملی و منطقه ای، تدوین و اجرای برنامه اقدامات پیشگیرانه به منظور حفاظت از محیط زیست دریای خزر، اصلاح و تشدید مجازات‌های مربوط به ارتکاب جرایم زیست محیطی، صید بی رویه و قاچاق منابع زنده دریای خزر در سطح ملی، گسترش مناطق حفاظت شده دریایی و الزام تمامی بنادر دریای خزر به احداث و راه اندازی تاسیسات دریافت و تصفیه آب توازن کشتیها، راه اندازی تاسیسات دریافت فضولات نفتی شناورها، برگزاری گشت‌های مشترک دریایی و گسترش مناطق حفاظت شده دریایی اشاره نمود.


لازم به ذکر است در نشست بعداز ظهر، ترکی معاون دادستان کل کشور و رئیس هیئت اعزامی، سخنرانی دیگری در موضوع مقابله با صید غیر قانونی خواهند داشت.


این نشست از چهارم مردادماه آغاز و تا ششم مردادماه در دو نوبت صبح و بعداز ظهر ادامه خواهد داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام متاسفانه فعالیت‌های بیش از حد انسانی و بهره برداری‌های اقتصادی پرشتاب ، موجب تخریب اکو سیستم‌های طبیعی، آلودگی‌های محیط زیست و کیفیت آب این دریا شده است.
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
عزت و عظمت ایران اسلامی در سایه جانفشانی‌های شهداست
اوقات شرعی اهواز، ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
جهش در ساخت مسکن و زیرساخت‌های گلستان
خانه‌دار شدن بیش از ۴ هزار خانواده گلستانی
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح سینما دیجیتال استاد شهریار بستان آباد
تیم سراب قهرمان مسابقات چهار جانبه بسکتبال جام فجر
پایان فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان شورای شهر در هیات‌های اجرایی خوزستان
افتتاح طرح آبیاری تحت فشار ۴۸ هکتاری در چاه‌گز شهرستان کهنوج
آغاز پخش آزمایشی فرستنده‌های HD بستان خوزستان
پایان هفته با جوی پایدار در سمنان
گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهید سامر شریعتمدار در کرج
افتتاح طرح ابیاری تحت فشار در جیرفت
روایت حماسه مردم کیش در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
پروژه انتقال آب در آستانه بهره‌برداری کامل
روایتی از همدلی و همبستگی و اتحاد البرزنشینان
افتتاح طرح آبیاری تحت فشار ۱۶ هکتاری در منوجان
 افتتاح طرح آبیاری کم‌فشار مزرعه رئیس‌آباد رفسنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
پیام تبریک سران کشور‌ها به رئیس جمهور
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
آغاز فرآیند نوسازی ناوگان تاکسیرانی بدون آورده نقدی توسط متقاضیان
توقیف ۳ دستگاه اتوبوس حامل بار قاچاق در زنجان
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)