• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۶۹۰۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۳:۵۶
اجتماعی » محیط زیست

ممکن بود سیلاب‌ها مخرب‌تر از آنچه اتفاق افتاد باشند

رئیس انجمن آبخیزداری ایران گفت: تحلیل ما این است که اگر احجام بزرگ پشت سازه‌های آبخیزداری همراه با روان آب‌ها و گل‌ها به داخل شهر‌ها و روستا‌ها می‌آمد، خسارت‌ها خیلی بیشتر از خسارت‌های فعلی بود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: بنابر اخبار دريافتي حدود ۱۸ استان و ۹۳ شهرستان و ۱۱۲ زیر حوزه آبخیز تحت تاثیر بارش‌های تابستانه این اقلیم قرار گرفتند. حدود ۶۰ درصد حوزه آبخیزدار یا سیل خیز عملیات آبخیزداری انجام شده و احجام بزرگی از بار جامد رسوبات را در پشت سازه‌های آبخیزداری تثبیت کرده و تحلیل ما این است که اگر این احجام بزرگ همراه با روان آب‌ها و گل‌ها به داخل شهر‌ها و روستا‌ها می‌آمد، خسارات‌ها خیلی بیشتر از خسارت‌های فعلی بود.

وي افزود: اگر بخواهیم آبخیزداری معقول و مبانی کاهش میزان فرسایش خاک اسناد بالادستی (ماده ۱۱ قانون افزایش بهره وری) و یا تغذیه آبخوان ها را انجام دهیم حداقل باید سالی سه میلیون هکتار آبخیزداری در کشور صورت گیرد در صورتی که خود برنامه ششم توسعه هم هدفی که خواسته سازمان ما بوده ۱۵ میلیون هکتار بوده و آن چیزی که در مجلس مصوب شده ۱۰ میلیون هکتار که ۶ و نیم میلیون هکتار آن انجام شده است.

دکتر مهدوی استاد دانشگاه نيز گفت: آبخیزداری به نوعی کشورداری است، منتهی در زمینه محیط زیست؛ وقتی که یک حوزه مدیریت منسجمی داشته باشد پول خرج کردن براي آن جواب می‌دهد، اما اگر رها باشد هر چقدر هم هزینه شود رها می‌شود، باید انتظار داشته باشیم که در سال‌های آتی شرایط بدتر از این هم اتفاق بیفتد. وي با اشاره به اينکه طرح هایمان پشتوانه اجرایی ندارد و منسجم نیست، افزود: اگر در یک حوزه کاری را انجام می‌دهیم حمایت کافی نسبت به آن برنامه و برنامه‌های دیگر نمی‌شود، مثلا بیابان زدایی داریم در عین حال پرورش شتر را هم حمایت می‌کنیم، یک علفی که در صحرا سبز می‌شود، اگر ۱۰ درصد در مناطق بیابانی پوشش گیاهی داشته باشیم جلوی فرسایش بادی و ریزگرد‌ها را می‌گیرد و لازم نیست سرتاسر را جنگل کنیم، ولی همان ۱۰ درصد را هم نمی‌گذارند بماند، در حوزه آبخیز هم همین است.

آقای علی طالبی رئیس انجمن آبخیزداری ایران گفت: از دیدگاه بنده آن چیزی که مهم است و کمتر به آن توجه می‌شود بحث ساختار هرم مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است، محافظت از حدود ۸۵ درصد کشور بر عهده یک سازمانی گذاشتیم که این سازمان خودش یک جزء کوچک از وزارت جهاد کشاورزی است که خود مشکلات عدیده‌ای دارد، بنابراین اولین گامی که باید برداریم این است که از نظر قانونی ساختار مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور را اصلاح کنیم و بعد بگوییم شما باید ۸۵ درصد کشور را مدیریت کنید. وي ادامه داد: ​اگر همین الان سازمان هواشناسی اعلام کند که فردا سیلاب داریم چه کار می‌توانید انجام دهید وقتی بستر فراهم نیست، وقتی در بخشی از امامزاده داوود (ع) خود حریم بستر را به یکسری افراد برای کسب درآمد می‌فروشید؛ این‌ها را یک سیل ۵۰ ساله می‌آید و خسارت می‌زند، اینجا نمی‌شود رفت یقه سازمان آبخیزداری را بگیرید، بنابراین ما هم موانع قانونی داریم که آبخیزداری یعنی همان کشورداری، مدیریت حوزه آبخیز کشور که حدود ۸۵ درصد کشور است چطور از یک سازمان در دل یک وزارتخانه توقع دارید که همه این وظایف را از آن بخواهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلم قطعا سازه های آبخیز داری باید اصولی محکم و حساب شده ساخته شود چون در صورت تخریب سیل جمع اوری پشتش به یکباره جاری شده و تخریب بیشتری ایجاد میکند
نظر شما
آخرین اخبار
ترکیب تراکتور برای مصاف با ملوان مشخص شد
توقیف محموله مرغ زنده بدون مجوز در رودبار
افتتاح فرهنگسرای گردشگری نجوم در نیمه ماه رمضان
جزئیات ثبت‌نام نامزدهای انتخابات روستاهای استان کرمان
ضرورت صدور سند یکتا برای واحد‌های پیش فروش
تخصیص اعتبار برای احداث دانشکده سقز
تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد ریال برای حمایت از کسب و کار‌های نوپای فرهنگی و هنری
دستگیری منتشرکننده تصاویر خصوصی شهروند بهشهری در فضای مجازی
 پرونده‌های تسهیلات بانکی تا پایان سال نهایی شود
اعزام ۸۰۰ مبلغ جامعه الزهرا به سراسر کشور در ماه مبارک رمضان
ارائه راهکار نوآورانه در حوزه ذخیره‌سازی مغناطیسی
تمدید نهایی مهلت انتخاب واحد دانشگاه پیام‌نور تا ۴ اسفند
زمان برگزاری مجمع انتخابات فدراسیون کوهنوردی مشخص شد
دستگیری ۷ سارق منجر به کشف ۳۰ مورد سرقت شد
شکست نماینده مهاباد در لیگ دسته دو والیبال ایران
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
افزایش ۱۶ درصدی ثبت نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا در همدان
واکنش مردم افغانستان به اظهارات سفیر آمریکا در تل آویو
بازپس‌گیری زمین‌های راکد مسکن ملی
کاشت نهال، زمانی برای نجات طبیعت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
خراسان رضوی از اواسط هفته، میزبان بارش‌ها خواهد شد
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
طرح زندگی با آیه‌ها یکی از جریان‌های اثرگذار قرآنی کشور
تولید بیش از هشت هزار تن ماهی در الیگودرز
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)