• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۷۲۷۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۵
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

ضرورت اجرای راهکار‌های کاهش مخاطرات سیلاب در آبریز‌های شمال تهران

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اجرای راهکار‌های کاهش مخاطرات سیلاب در ۱۱ حوضه آبریز شمال تهران، بر ضرورت راه‌اندازی هشدار سریع سیل در تهران و استان‌های پرخطر تاکید کرد.

ضرورت اجرای راهکار‌های کاهش مخاطرات سیلاب در آبریز‌های شمال تهرانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، علی‌ بیت‌اللهی درخصوص جزئیاتی از سیل استان تهران و عواقب رعایت نکردن اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع سیل، اعلام کرد: بارندگی‌های سال جاری به ویژه در استان تهران و درمجاورت کلانشهر تهران مجددا خطر سیلاب و ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه را برای مسئولان و دست‌اندرکاران گوشزدکرد .
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با یادآوری اینکه  در سیل ۱۳۶۶ ۳۰۰ هموطن ما فوت شدند، افزود: شهر تهران به واسطه وجود ارتفاعات شمالی و دره رودهایی واقع در ۱۱ حوضه آبریز که وسیع‌ترین آن در شمال‌غرب و دره کن با ۲۲۰ کیلومتر مربع تا کم وسعت‌ترین آن به طول ۷ کیلومتر مربع به شکل موازی در شمال شهر تهران مناطق مختلف تهران را در مناطق ۱، ۲، ۵ و ۲۲ به شکل مستقیم در معرض خطر قرار داده است.
مدیرگروه کاهش مخاطرات و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: آبادی‌های متعددی نیز در جوار دره‌رودهای مشرف به تهران همچون کن، فرحزادی، گلاب‌دره، دارآباد و دره‌های مشرف به تجریش وجود دارد که ریسک سیلاب در شهر تهران را بالا برده است.
بیت‌اللهی توضیح داد: با بارندگی‌های رگباری ناگهانی در همه این حوضه‌های آبریز،از چند جبهه خطر سیلاب، شهر تهران را درگیر خواهد کرد که مدیریت این سیلاب‌ها در زمان رویداد بسیار دشوار است. برای اینکار یکی از راهکاهاری موثر راه اندازی هشدار سیل وکارهای متعددی برای کاهش سرعت سیل و قدرت تخریبی سیلاب است که باید در دستور کار فوري دست‌اندرکاران قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: علاوه بر راه‌اندازی هشدار سیل، جلوگیری از احداث بنا در مسیل‌ها، آبراهه‌ها و حریم بستر رودخانه‌ها بسیار حائز اهمیت است.
عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص سیل امام‌زاده داوود و همچنین دلایل اصلی رخداد این حادثه گفت: دخالت انسانی نابجا و احداث کانال، تنگ کردن عرض مسیل و نفوذ آب به سطح و اطراف در کنار شیب تند و بارش شدید لحظه‌ای، منجر به خسارات جانی و مالی در امام‌زاده داوود منطقه کن شد.
عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در بیان پیشنهادهای مرکز اعلام کرد: با توجه به هفت دره رود و حوضه آبریز مشرف به شهر تهران شامل کن، گلاب دره، دارآباد، فرحزاد، درکه و چندین آبراهه که مشرف به شهر هستند، سیستم هشدار میدانی سیل ،  مهمترین کاری است که باید انجام شود که اینکار بسیار عملیاتی است. علاوه بر آن احداث سرعت‌گیرها به منظور کاهش سرعت سیل و جلوگیری از ورود بار جامد سیل نیز در این دره‌های پرشیب بسیار ضروری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
خواهش میکنیم هرچه سریعتر تدابیر امنیتی و مفید برای روبروشده با بلایای طبیعی را عملی کنیید تاهم مردم و هم سرمایه های ملی بهدر نرود!
نظر شما
آخرین اخبار
قضاوت نمایندگان هندبال چهارمحال و بختیاری در مسابقات لیگ برتر کشور
راهکاری برای بهبود متابولیسم و کنترل پیش‌دیابت در زنان
آمادگی و انسجام عملیاتی، کلید پاسخ سریع به حوادث است
مسجد حجازی اهواز، قدمگاه ۱۳۰ شهید گرانقدر
افتتاح چندین طرح به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر در سیستان وبلوچستان
افتتاح طرح‌های مخابراتی در امیدیه همزمان با دهه فجر+فیلم
اعزام بسیجیان سراب به مناطق عملیاتی جنوب کشور
رشد تولید و توسعه زیر ساخت‌ های کشاورزی نیشابور
پایان مسابقات کشتی خردسالان و نونهالان سمنان
نمایشگاه مستندنگاری« زندگی در جنگ»
همایش بانوان انقلاب در کوهدشت لرستان
عیدی کارکنان دولت ۱۰ میلیون تومان تعیین شد
اجرای پویش ایران همدل در خوزستان+فیلم
بانوی هنرمند محمدیه در نقش کارآفرین
برگزاری جشن انقلاب با حضور دانش آموزان مهابادی
افتتاح ۶۴۹ طرح شهری و دهیاری‌ در لرستان
چهار نشان طلا ارمغان دختران نونهال وزنه بردار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های کشور
پرواز قوی سپید در آسمان انزلی پس از شکست پرسپولیس
تبدیل گاز‌های مشعل به ۱۰۰ میلیون دلار سود در شرکت نفت و گاز مارون
توزیع بیش از ۲ هزار بسته‌های بهداشتی و تشک مواج میان بیماران مددجو در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
سارق باطری‌های خودرو با ۱۵ شاکی به زندان رفت
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)