• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۷۶۷۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

سازمان انتقال خون ایران از پیشرفته ترین انتقال خون های جهان

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران گفت: بنابر گزارش سه ماه قبل سازمان بهداشت جهانی سازمان انتقال خون ایران در زمره پیشرفته ترین انتقال خون های جهان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر مصطفی جمالی در نشست خبری که به مناسبت سالروز تأسیس سازمان انتقال خون برگزار شد، گفت: در برخی شاخص ها انتقال خون ایران از کشور آمریکا بالاتر است. این موفقیت ها برغم همه مشکلات اعتباری سازمان به دست آمده است.

وی با بیان اینکه سازمان انتقال خون ایران هنوز هم در منطقه حرف اول را می زند، گفت: در شرق مدیترانه سازمان انتقال خون ایران مرجع منطقه ای است. در بحث کمیته خون های نادر تنها کشور اسلامی است که نماینده آن سازمان انتقال خون ایران است. در دوران کرونا که سازمان های انتقال خون دنیا دچار بحران شدند و تا ۳۰ درصد در برخی از آنها کاهش اهدای خون رخ داد، ما حداکثر کاهش اهدای خونمان ۸ درصد بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دکتر جمالی ادامه داد: هم اکنون ذخایر انتقال خون با حمایت مردم، بی نظیر است. در طول تاریخ انتقال خون چنین ذخایری نداشتیم. به طوری که میانگین ذخایر را از ۴ روز به ۸ روز رساندیم. البته اشکالاتی داریم و شاید در یک شاخص اهدای خون چالش داریم و آن هم شاخص اهدای خون بانوان است. در دنیا بانوان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد در اهدای خون مشارکت دارند که این عدد در ایران زیر ۵ درصد است. یعنی ما نصف جمعیت اهدای خون را از دست داده ایم. چالش دیگری که با آن مواجهیم این است که اهدای خون جوانان کاهش یافته است. درحالی که جوانان هستند که باید در آینده خون و فرآورده مورد نیاز کشور را تأمین کنند.

وی افزود: برغم همه محدودیت هایی که داریم، سیستم را در حوزه انتقال خون ارتقاء می دهیم.

وی با بیان اینکه اکنون تعیین گروههای خونی در بسیاری از استانها به روش دستی انجام می شود، گفت: در چهار استان تعیین گروههای خونی اتوماتیک است. ما برنامه داریم تا پایان سال تعیین گروه های خونی در کل کشور با روش اتوماتیک و دستگاهی باشد تا هم سرعت را بالا می برد و هم خطا را کاهش می دهد، همچنین آزمایش های غربالگری انتی بادی که سلامت خون را کنترل می کند در ۱۱ استان انجام می شود، اما گرفتاری زیادی برای استانها ایجاد کرده بود. هر روز از برخی استانها نمونه ها به استان دیگر ارسال می شد که گرفتاریهایی ایجاد می کرد. پیش بینی ما این است که تا پایان مهر یا آبان کل کشور از نظر آزمایش های غربالگری مستقل شود.

دکتر جمالی گفت: برنامه دیگری در زمینه بانک HLA داریم. اکنون کسی که می خواهد پیوند مغز استخوان و سلولهای بنیادی شود، باید یک نفر را پیدا کند که آنتی ژن های HLA مشابه با او داشته باشد. در کشوری مثل آلمان بانک HLA حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون عضو دارد، اما در کشور ما این عدد خیلی پایین و هزینه بر است. این هم جزو برنامه هاست که حمایت جدی سازمان برنامه و بودجه را طلب می کند که البته ما روی مشارکت خیرین هم حساب باز کرده ایم تا این حوزه را هم توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه جمعیت کشور در حال پیر شدن است و وقتی میانگین سنی جمعیت بالا رود، نیاز به خون و فرآورده افزایش می یابد، گفت: ما پارسال ۲ میلیون اهدا خون داشتیم و پیش بینی ما این است که شاید ظرف ۷ تا ۸ سال آینده 3 میلیون اهدا خون برای پاسخگویی به نیاز کشور لازم داشته باشیم و یکی از برنامه های ما فرهنگ سازی برای جذب جوانان و بانوان است.

وی با بیان اینکه پیش از اوجگیری مجدد کرونا میانگین ذخایر خون تا ۱۰ روز هم رسید، اما اکنون به ۸ روز رسیده است، گفت: با این حال مشکلی وجود ندارد و نیازها به صورت ۱۰۰ درصد برطرف می شود.

دکتر جمالی در پاسخ به سؤالی درباره نذر خون در محرم گفت: نذر خون ابتکار بسیار خوبی بود و از قدیم وجود داشت. پیش از این عده زیادی در تاسوعا و عاشورا برای اهدای خون مراجعه می کردند که خارج از ظرفیت بود. چند سال قبل نوبت دهی به افرادی که نذر خون داشتند رایج و توصیه شد که هدف اهدای خون کمک به سلامت جامعه است و برای سایر روزها نوبت دهی انجام شد و همچنان هم پیش می رود. هر اهدای خون سه قسمت پلاکت، پلاسما و گلبول قرمز دارد و می تواند جان 3 نفر را نجات دهد. بنابراین با نذر خون جان انسانها را نجات می دهید و یکی از زیباترین انواع نذر است.

وی افزود: باید توجه کرد که جدای از اهدای خون و تأمین سلامت جامعه یک وفاق دینی و ملی را در اهدای خون داریم و همه ادیان اهدای خون در کشور انجام می دهند و دریافت کننده خون نیز هستند. همه اقوام اعم از ترک، لر،کرد، عرب، فارس، ترکمن، بلوچ و... همه اهدای خون می کنند و گیرنده خون هم هستند. ما یک شبکه خون رسانی داریم که در مواقع نیاز، خون را جابجا می کند. سازمان انتقال خون سازمانی مردمی و مظهر وفاق ملی و دینی است.

دکتر جمالی در پاسخ به سؤال دیگری درباره شاخص اهدای خون نیز گفت: شاخص اهدای خون در پایان هر سال محاسبه می شود طبق آخرین محاسبه شاخص اهدای خون در کشور کمی بیش از ۲۶ در هزار است. در دوران کرونا به ۲۳ در هزار رسیده بود که اکنون بالا رفته است. کرونا مراجعات را کم کرده اما آنقدر نبوده است که بحران ایجاد کند.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران گفت: در ایام محرم مراجعه بالا می رود و پیش بینی ما این است که ذخایر بالا رود. اکنون سن بیشتر اهداکنندگان ما حدود ۳۰ تا ۴۵ سال است. حتی در تجربه ای که در اهدای خون محلات داشتیم، گاهی می دیدیم که مشارک جوانان زیر ۱۰ درصد است و این نشان می دهد در زمینه جذب جوانان خوب کار نکرده ایم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
باید از حالا به فکر آینده بود و با راه هایی که حالت تشویقی داشته باشد جوانان را به این کار ترقیب کرد
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت سیم برق در بابلسر
گروسی: با ابلاغ طرح جامع ماکو، بازآفرینی شهری و توسعه متوازن در منطقه شتاب می‌گیرد
آغاز اجرای طرح زمستانی پلیس در استان همدان
سفر رئیس بنیاد ایران‌شناسی به بوسنی و هرزگوین
آغاز شمارش حیات وحش دنای شرقی در سرمای زمستان
اجرای طرح نهادینه‌سازی جانشین‌پروری در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲ دی ۱۴۰۴
ادبیات همواره صدای زمانه خود بوده است
دیدار عادل عبدالمهدی با دو نفر از رهبران حماس
معاون وزیر: بازآفرینی شهری در مناطق آزاد باید به توانمندسازی مردم منجر شود
صلیب سرخ: افغانستان درگیر بحران انسانی است
راهداران، سربازان گمنام جبهه خدمت و ایمنی جاده‌ها هستند
هم‌صدایی کوبا و کلمبیا علیه تروریسم دریایی آمریکا
بیش از 2 میلیون خوزستانی زیر پوشش بیمه سلامت
آمریکای لاتین خواستار پایان مداخلات واشنگتن در کاراکاس شد
بر افراشته شدن پرچم عزاداری امام هادی(ع)، بر فراز گنبد رضوی
حمایت شاعر ایرانی از پویش بساز مدرسه
چمران: افزایش خودسرانه کرایه تاکسی تخلف است
هشدار درباره عملیات تروریستی داعش در ترکیه
آمار هولناک تعرض جنسی افسران پلیس انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)