• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۸۵۵۹
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بومی سازی دانش فنی ساخت مته‌های حفاری

مدیر گروه پژوهشی مهندسی مکانیک، پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاددانشگاهی گفت: مته حفاری یکی از کالا‌های حیاتی صنعت نفت است که به‌عنوان نوک پیکان صنعت حفاری، نقش ویژه‌ای را در توسعه صنعت نفت ایفا می‌کند.

بومی سازی دانش فنی ساخت مته‌های حفاریبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حسن محمدی‌مجد اظهار داشت: شروع طرح تدوین دانش فنی و تولید انبوه مته‌های حفاری دندانه‌ای در سال ۹۵ بوده است که فاز تدوین دانش فنی این پروژه شامل هشت نوع مته حفاری در سال ۹۸ تکمیل و فاز تولید انبوه آغاز شد.
وی طرح مهم دیگر جهاد را پیگیری پروژه تدوین دانش فنی و ساخت مته حفاری PDC ذکر کرد و افزود: نخستین نمونه موفق این پروژه سال ۹۹ ساخته شد و دانش فنی این مته استراتژیک در حال حاضر بومی‌سازی شد.
مدیر پروژه تدوین دانش فنی و تولید انبوه مته‌های حفاری دندانه‌ای جهاد دانشگاهی به‌ضرورت اجرای این طرح در کشور اشاره کرد و یادآور شد: مته حفاری یکی از کالا‌های استراتژیک و حیاتی صنعت نفت است که به‌عنوان نوک پیکان صنعت حفاری نقش ویژه‌ای را در ادامه فعالیت و توسعه صنعت نفت ایفا می‌کند.
محمدی مجدی با بیان این که وابستگی کامل کشور در تامین این کالا می‌توانست مشکلات فراوانی را ایجاد کند، ادامه داد: این نهاد به کمک برخی مسوولان دلسوز صنعت نفت با درک این واقعیت مهم، باوجود تمام مخالفت‌ها و مشکلات، تدوین دانش فنی پیچیده مته‌های حفاری را به‌عنوان یکی از اولویت‌های اساسی صنعت نفت قلمداد کرد و توانست این نقطه ضعف و تهدید را به یک نقطه قوت و فرصت تبدیل کند.
وی همچنین گفت: ماهیت نوآوری، ایجاد تغییر در محصولات، خدمات یا روش خلق و عرضه آنها، با هدف پاسخگویی به بازار‌های جدید و نیاز‌های متغیر مشتریان است، با توجه به توانمندی‌های خاص تیم اجرایی پروژه در حوزه‌های مختلف، در این طرح‌ها در مباحث مختلف فرآیند‌های تولید، تولید محصول و ارایه خدمات جدید به مشتریان، شاهد نوآوری‌های فراوانی بوده ایم.
وی تصریح کرد: با توجه به پیچیدگی‌های تکنولوژیک مته‌های حفاری از یک‌سو و محدودیت‌های سخت‌افزاری موجود از سوی دیگر، راه نجات و برون‌رفت از بن‌بست‌های متعدد تکنولوژیک در این زمینه، به برکت نوآوری‌های پژوهشگران جهاددانشگاهی میسر شد.
مدیر گروه پژوهشی مهندسی مکانیک، پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاددانشگاهی ادامه داد: مطالعات فراوانی در خصوص سوابق و تاریخچه عملکرد مته‌های حفاری صورت گرفت و با ایجاد نوآوری در بخش‌های مختلف مته حفاری، عملکرد، دوام و قدرت تهاجمی مته‌های حفاری بهبود یافت.
محمدی مجدی با یادآوری این‌که طرح تدوین دانش فنی و ساخت مته‌های حفاری دندانه‌ای از سال ۹۸ وارد فاز تجاری‌سازی و تولید انبوه شده است و در حال توسعه بازار و ایجاد بستر صادرات محصولات هستیم، اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده پروژه تدوین دانش فنی مته حفاری PDC تا سال آینده پایان می‌یابد و قرارداد تولید انبوه آن نیز منعقد شده است. همچنین توسعه محصولات و ایجاد نوآوری در این حوزه از موضوعات اصلی فعالیت این گروه است.
وی با بیان این‌که طیف وسیعی از مشکلات از جمله فنی و اقتصادی در انجام پروژه‌های مهم وجود دارند، تصریح کرد: اعتقاد به علم جهادی و جهاد علمی می‌تواند تمام مشکلات را ریشه‌کن کند و شهد شیرین موفقیت را به کام پژوهشگران جهادگر بنشاند.
مدیر گروه پژوهشی مهندسی مکانیک، پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاددانشگاهی در پاسخ به این سوال که جهاددانشگاهی چه نقشی می‌تواند در توسعه زیست‌بوم نوآوری، مخصوصاً برای نخبگان کشور داشته باشد، گفت: با توجه به ظرفیت‌های خاص و ویژه جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف فنی مهندسی، علوم انسانی و پزشکی می‌تواند به‌عنوان یک زیست‌بوم جامع نوآوری عمل کند.
محمدی مجدی با بیان این‌که یکی از مشکلات اساسی کشور و سردرگمی نخبگان، مشخص نبودن اولویت‌های اساسی در حوزه‌های مختلف است، گفت: جهاددانشگاهی می‌تواند در حوزه‌های مختلف، در سه مرحله «ارزیابی واقع‌بینانه از وضعیت فعلی»، «شناسایی نیاز‌های بالقوه و بالفعل و تعیین اولویت‌ها به کمک مراکز ذی‌ربط» و «ایجاد یک مرکز جامع هماهنگی جهت استفاده از تمام ظرفیت‌ها و ترکیب خلاقانه فناوری‌ها و توانمندی‌های موجود» اولویت‌های اساسی کشور را تعیین کند و در گام بعدی به‌عنوان مشاوری امین در کنار دستگاه‌های تصمیم گیر برای تغییرات در راستای نیاز‌های شناسایی شده و اولویت‌های تعیین شده برنامه‌ریزی کرده و سپس آن‌ها را پیاده‌سازی و اجرا کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش دانشجویان قمی در رقابت‌های کشتی کشور
رونمایی از کتاب ردپای پروانه بر آب در فسا
کشف ۴ تن مواد مخدر در آذربایجان شرقی
جانبخشی بیمار مرگ مغزی به ۳ فرد نیازمند عضو
آداب و رسوم مردم مازندران در ماه رمضان
ورود سامانه بومی نویگیشن جراحی به اتاق‌های عمل کشور
خواجه نصیرالدین طوسی؛ حکیمی به اثرگذاری هزار سال
کسب رتبه اول وزارت عتف در ارتباط با جامعه صنعت
صدور ۳۹۵ گواهی تمکن مالی الکترونیک در بهمن ۱۴۰۴
۳۳ درصد پرونده‌های وارده به دادگاه عالی انتظامی قضات برای وکلا است
تبلیغات روانی دشمن روحیه ما را تضعیف نخواهد کرد
ابلاغ ۳۲۳ مصوبه برای رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی استان بوشهر
خشونت در فضای دانشگاه خط قرمز ماست
خواجه نصیر، معلم ثالث و فیلسوفی که ادیب هم بود
مسلمانان منطقه باید با ایران در مقابله با دشمنان اسلام هم‌گرا شوند
«نقشه خانوادگی» و «ساعت پویا» آماده پخش از شبکه‌های نمایش و نهال
رعایت قوانین و مقررات انتخاباتی الزامی است
«هوشکده» با راز روشنایی زمین
مهمترین خبر‌های ۵ اسفند قم در ۱۲۰ ثانیه
حمایت بنیاد علم ایران از تدریس علوم و فناوری‌های کوانتومی در دانشگاه‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
واگذاری قطعات زمین در کرمان
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
واکنش ایرانیان به درخواست دشمن
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
کشف ۱۵ کیلوگرم شمش طلا در نقطه صفر مرزی پاوه  (۱ نظر)