• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۲۹۳۵۱
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۲
قزوین » اجتماعی

افزایش سرقت در استان قزوین

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی سرقت در استان از تشکیل ۱۹۴۴ پرونده شکایت در ۴ ماهه نخست امسال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حداد، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در برنامه گفت و گوی ویژه افزایش سرقت در استان قزوینخبری گفت: از ابتدای سال جاری هزار و ۹۴۴ پرونده سرقت در دادگستری استان قزوین تشکیل شده که حدود هزار فقره از این پرونده‌ها رسیدگی شده اند و ۹۴۴ پرونده در حال رسیدگی است.
 
وی افزود: برخی از جرایم سرقت، به دلیل ارزش مالی، از سوی مالباخته ثبت نمی‌شود و در برخی از مواقع هم خیانت در امانت هم تحت عنوان سرقت در سامانه‌های دادگستری استان ثبت می‌شوند.
 
حداد خاطرنشان کرد: این روز‌ها موضوع مجازات صحیح، برای مجازات‌های مجرمانه در نظام قضایی کشور مطرح شده است و مجازات حبس یا زندان بهترین نوع مجازات برای سرقت است و در برخی از جرایم سنگین مثل سرقت مسلحانه، فقط حبس یا زندان، یکی از بهترین نوع مجازات هاست و مجازات‌های جایگزین برای این حوزه نداریم.
 
وی افزود: در حوزه قانون گذاری، نیازمند اصلاح قوانین کیفری در زمینه جرم سرقت هستیم چرا که سرقت زیر ۲۰ میلیون تومان جزو جرایم خرد محسوب می‌شود و این بخش از سرقت، متاسفانه فراوانی گسترده‌ای دارد و نارضایتی مردم را ایجاد کرده است و نیازمند اصلاح این قانون هستیم.
 
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان تصریح کرد: اصلاح و بازپروری متهم و کاهش زمینه ارتکاب جرم، با افزایش مجازات محقق نمی‌شود و عوامل متعدد شکل گیری پدیده‌های مجرمانه مثل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را باید اصلاح کنیم.
 
وی افزود: سارقانی که اقدام به سرقت مسلحانه و منجر به آزار می‌کنند، شامل ارفاغات قانونی نمی‌شوند و معمولاً در دستورالعمل‌های عفو‌های موردی، این دسته از سارقان از این ارفاغات، مستثنی می‌شوند.
 
حداد تأکید کرد: عوامل متعددی در شکل گیری جرم دخیل هستند که یکی از آن عوامل، قانون ضعیف و برخورد‌های ضعیف قضایی است، ولی در کنار آن نمی‌توان نقش مسائل اقتصادی و فقر را انکار کرد.
 
وی افزود: به زودی تغییراتی در زمینه قانون برخورد با سارقان و مرتکبان جرایم خشن ایجاد می‌شود.
 
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گفت: یکی از سیاست‌های دستگاه قضایی کاهش آمار سرقت و افزایش نشاط اجتماعی است و بر همین اساس، در مورد جرم سرقت اصلاً کوتاه نمی‌آییم و مجازات‌های سنگینی برای جرایم سرقت خشن در نظر گرفته شده است.
 
وی افزود: با پیشگیری معقول و منطقی از سوی مردم و بی تفاوت نبودن در برخورد با موارد مشکوک و تماس با پلیس، قطعاً میزان سرقت کاهش پیدا می‌کند.
 
حداد خاطرنشان کرد: سرقت پلاک خودرو با سرقت از منزل کاملاً در ارتباط است و سارقان با نصب پلاک سرقت شده بر روی خودروها، اقدام به سرقت از منازل می‌کنند و مردم در صورت مشاهده سرقت پلاک خودروی شان، سریعاً موضوع را با پلیس در جریان بگذارند.
 
وی افزود: از شهرداری می‌خواهیم برای ساماندهی مراکز خرید و فروش ضایعات و لوازم دست دوم برای کنترل مالخر‌ها و خریداران اموال مسروقه اقدام کنند تا با نظارت‌ها و پیشگیری ها، شاهد کاهش آمار سرقت و مالخری در استان باشیم.
 
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان تصریح کرد: در قانون مجازات اسلامی، افرادی که اموال مسروقه را خریداری می‌کنند تا سه سال به حبس محکوم می‌شوند و حتی کسانی که اموال سرقتی را به امانت می‌گیرند و از آن‌ها مراقبت می‌کنند هم مشمول این قانون می‌شوند.
 
افزایش ۱۵ درصدی سرقت در استان قزوین
 
سرهنگ عزیزی، رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان هم گفت: از مجموع سرقت‌های ثبت شده در استان قزوین، ۴ درصد از جرایم استان به سرقت منزل، ۵ درصد به سرقت مغازه، ۱۴ درصد اموال داخل خودرو، ۱۰ درصد قطعات خودرو، ۸ درصد اماکن خصوص، ۸ درصد خودرو، موتورسیکلت ۸ درصد و سایر سرقت‌ها هم ۳۶ درصد هستند.
 
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۵ درصد سرقت منازل، ۱۴۸ درصد سرقت مغازه از گذشته تاکنون، ۶۱ درصد اماکن خصوصی، ۷۱ درصد اماکن دولتی و ۱۰۵ درصد هم سرقت اتومبیل هم کشف شده است.
 
سرهنگ عزیزی خاطرنشان کرد: ۶۳ درصد سرقت موتورسیکلت، ۶۲ درصد داخل اتومبیل، وسایل و قطعات خودرو ۶۴ درصد، پلاک اتومبیل ۴۷ درصد، کیف قاپی ۳۲ درصد، جیب بری ۱۰۰ درصد، کشروزنی ۲۳۵ درصد و در سایر سرقت‌ها هم ۷۴ درصد کشفیات داشتیم و در مجموع ۷۲ درصد از سرقت‌ها از ابتدای سال تا الان کشف شده است.
 
وی افزود: امسال با افزایش ۱۵ درصدی سرقت روبه رو هستیم.
 
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان تصریح کرد: فقر و مشکلات اقتصادی، یکی از پایه‌های اصلی شیوع سرقت در کشور است و از سوی دیگر، اعتیاد یکی دیگر از عوامل اصلی شیوع سرقت در کشور است و ۷۰ درصد سارقان دستگیر شده، معتاد هستند.
 
وی با بیان اینکه قبح برخی از جرایم از جمله سرقت، شکسته شده است افزود: به همین دلیل شاهد افزایش بزه سرقت هستیم. همچنین بی احتیاطی شهروندان در نگهداری اموالشان و عدم خود مراقبتی، باعث افزایش سرقت می‌شود.
 
سرهنگ عزیزی بیان کرد: ۲۷ دستگاه دولتی از جمله صداوسیما در پیشگیری از وقوع سرقت نقش دارند و صداوسیما با آموزش‌های لازم می‌تواند جلوی بزه سرقت را بگیرد.
 
وی افزود: پلیس برای کاهش سرقت به دنبال اقدامات ایجابی و سلبی است و دستگاه‌های مرتبط باید به این موضوع ورود کرده و ضمن شناسایی هنجارها، بزهکاری را کاهش دهند و بر همین اساس شاهد کاهش ورود پرونده‌های قضایی به محاکم دادگستری باشیم.
 
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان تأکید کرد: حتماً به شهروندان باید در زمینه کاهش سرقت آموزش دهیم و این آموزش‌ها در مساجد، ادارات دولتی، سرایداران و خانواده‌ها برگزار می‌شود و سال جاری ۳۵ دوره آموزشی در این زمینه برگزار شد.
 
وی افزود: ۲۵ بنر به متراژ ۲۲۰ متر برای آگاه سازی شهروندان در زمینه سرقت، در سطح شهر نصب شده است و در کنار آن، ۴۷ مورد آگاهی سازی در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، ۲۴ مورد از طریق جراید، ۱۳۰ مورد در فضای مجازی، ۱۲۵ مورد در فضای نرم افزار شاد، چاپ هزار برگ بروشور، آموزش همگانی از طریق اپلیکیشن پلیس و تولید پویانمایی با موضوع سرقت هم از جمله اقدامات پلیس برای کاهش وقوع سرقت است.
 
سرهنگ عزیزی گفت: بر اساس دستور فرماندهی انتظامی استان، برخورد با معتادان متجاهر از طریق راه اندازی کمپ‌های اجباری ترک اعتیاد در دست اقدام است و برای کاهش آمار سرقت، معتادان متجاهر در سراسر استان جمع آوری می‌شوند تا با این دست از اقدامات، جلوی افزایش جرایم خرد و سرقت را بگیریم.
 
وی افزود: بیکاری، یکی از عوامل اصلی وقوع سرقت است و ۷۵ درصد از سارقان دستگیر شده، فاقد شغل هستند.
 
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان خاطرنشان کرد: نبود پارکینگ، به ویژه در مناطق جنوب شهر قزوین به ویژه شهر مهرگان، یکی از عوامل اصلی افزایش سرقت خودرو در این نواحی است.
 
وی افزود: ساخت و ساز‌های بی رویه به ویژه در نقاط حاشیه ای، از جمله دلایل افزایش وقوع سرقت در استان محسوب می‌شود.
 
سرهنگ عزیزی تصریح کرد: استفاده از نگهبانان و یا شرکت‌های انتظامی و استفاده از دوربین‌های مدار بسته، نقش مهمی در کاهش سرقت ایفا می‌کند.
 
وی افزود: در سرقت منزل که یکی از مهمترین سرقت هاست، شاهد فعالیت سارقان غیربومی در استان هستیم و در فروردین امسال سرقت منازل ۱۰۶ درصد افزایش یافت که با اقدامات پلیس، سرقت منازل در تیرماه ۴۱ درصد کاهش یافت.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان تأکید کرد: فروردین امسال سرقت پلاک خودرو ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده بود که تیرماه امسال میزان سرقت پلاک خودرو هم کاهش یافته است و به همان میزان سرقت منزل هم کاهش یافت.
 
وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده سرقت پلاک خودرویشان، سریعاً موضوع را به پلیس اطلاع دهند.
 
سرهنگ عزیزی بیان کرد: امنیت شهروندان خط قرمز پلیس است و با اراذل و اوباش با شدت و حدت برخورد می‌شود و از مردم می‌خواهیم موارد اینچنینی را به پلیس اطلاعات و امنیت عمومی اطلاع دهند.
 
وی افزود: مالخرها، پرورش دهندگان سارقان هستند و تا مالخر‌ها نباشند، سرقت هم شکل نمی‌گیرند و کسبه‌ای که فاقد مجوز خرید و فروش ضایعات هستند، پلمپ می‌شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اختصاص ۵۶۰ میلیارد ریال برای توسعه و تأمین تجهیزات آموزشی خراسان‌شمالی 
شکست تراکتور و پیروزی سپاهان در هفته بیستم
اجرای طرح ایمن‌سازی مدارس حاشیه راه‌های مازندران 
توسعه گردشگری بین المللی، از اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری
تداوم بارش برف و باران در محور‌های اصلی چهارمحال و بختیاری
احیای بافت تاریخی مازندران با ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار
جمهوری اسلامی مردم ایران
۱۹ بهمن ۵۷؛ نقطه گسست ارتش از پهلوی و پیوند با امام خمینی
رطوبت ۱۰۰ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
افزایش تولیدات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن به حدود ۱۳۰ میلیون تن
بهره‌برداری از ۲۳ طرح صنعت برق در مازندران 
تقویم روز و اوقات شرعی نوزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
تاکید دیوان محاسبات بر ضرورت اصلاح ساختار شرکت ملی گاز برای جلوگیری از زیاندهی
دعوت نمایندگان مجلس از مردم برای شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
کارت آزمون دکتری ۱۴۰۵ منتشر شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
‌می‌خواستیم تهران را دوست داشتنی نشان دهیم
پیام تبریک قالیباف در پی قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در آسیا
۳ نشان نقره و برنز ملی پوشان ایران در دومین روز دو و میدانی داخل سالن قهرمانی آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)