• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۳۲۴۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شریف:

موتور یکی از مهم‌ترین گلوگاه های فناورانه پرتابگرهای فضایی است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: موتور یکی از مهم ترین گلوگاه های فناورانه پرتابگرهای فضایی است و توسعه فناوری های مربوط به موتور از اهمیت بالایی برخوردار است.

موتور یکی از مهم‌ترین گلوگاه های فناورانه پرتابگرهای فضایی استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر حدادپور اختتامیه فاز طراحی فن چالش‌های فضایی موتور پیشران فوق سرد که در صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: فن چالش‌ها و مسابقات علمی و فنی در زمینه‌های مختلف یکی از متداول‌ترین راهکار‌های شناسایی و جذب علاقه‌مندان و اندیشمندان در یک حوزه علمی، صنعتی و یا فناوری است.

وی درباره این خبر افزود: برگزاری فن چالش طراحی ساخت و تست موتور با پیشران فوق سرد با توجه به شکل گیری و رشد صنعت فضایی ایران اسلامی در بخش خصوصی و همچنین علاقه مندی متخصصین وشرکت‌ها به همکاری و ورود به حوزه صنعت ماهواره بر می‌تواند زمینه‌ای برای شناسایی و جذب نیرو‌های علاقه مند، تشکیل تیم‌های تخصصی و تاسیس شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه و نهایتا خلق نوآوری در تولید موتور با پیشران فوق سرد جهت به کار گیری در پروژه‌های بزرگ کشور در زمینه ماهواره بر می‌باشد.

وی افزود: هدف برگزار کنندگان فن چالش موتور، توسعه فناوری و ساخت موتور با پیشران فوق سرد با بهره گیری از رقابتی سالم بین گروه‌های شرکت کننده در این چالش است.

حدادپور در تشریح موتور با پیشران فوق سرد گفت:موتور‌های موشکی اغلب از احتراق مواد شیمیایی به منظور تامین انرژی لازم استفاده می‌کنند امام انواع غیر احتراقی نیز مانند رانش گر‌های گاز سرد و موشک‌های حرارتی هسته‌ای وجود دارد. به وسیله‌ای که توان حرکت آن‌ها توسط موتور‌های موشکی تامین می‌گردد، موشک گفته می‌شود.

حدادپور از امکان سنجی و طراحی مفهومی، طراحی اولیه، طراحی دقیق، ساخت نمونه آزمایشگاهی، ساخت نمونه مهندسی به عنوان بخش‌های اصلی این فن چالش نام برد و گفت: این فن چالش با همکاری مرکز نوآوری هوافضای دانشگاه صنعتی شریف، سازمان صنایع هوافضا و شرکت توسعه کارآفرینی بهمن برگزار می‌شود.

وی خاطر نشان ساخت: این فن چالش، از ابتدای فاز امکان سنجی یک موتور با پیشران فوق سرد تا مرحله ساخت و تست پروازی به صورت استاندارد در حال اجراست و در هر مرحله تیم‌های برتر معرفی شده و ضمن اهدای جوایز ارزنده، امکان صعود به مرحله بعد برای آن‌ها فراهم میگردد و در نهایت برای برنده این فن چالش، گواهینامه صلاحیت پروازی، امکان خرید تضمینی و قرار گیری درماهواره بر‌ها فراهم می‌گردد. تا امروز سه مرحله اول فن‌چالش که شامل فاز طراحی است به اتمام رسیده است. در هر مرحله علاوه بر دفترچه عمومی، دفترچه اختصاصی هر مرحله نیز در اختیار تیم‌ها قرار داده شده است. در تدوین این دفترچه‌ها، از تجربیات مشاوران صنعتی و دانشگاهی استفاده شده است. این دفترچه‌ها در حکم یک استاندارد مدون برای توسعه و طراحی موتور مورد استفاده قرار گرفته است. در انتهای هر مرحله نیز، بر اساس دفترچه‌های هر مرحله تیم‌ها توسط کمیته داوری مورد ارزیابی قرار گرفته و تیم‌های راه یافته به مراحل بعدی معرفی شده‌اند.

وی ادامه داد: در انتهای فاز طراحی دقیق و با اتمام فاز طراحی، ۵ تیم وارد مرحله ساخت نمونه آزمایشگاهی شده‌اند. این تیم‌ها در حال حاضر در قالب ۵ تیم حقوقی به فعالیت مشغول هستند. لازم به ذکر است جوایز مراحل مختلف تا این فاز پرداخت شده است.

بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت دفاع، حداد پور تصریح کرد:تا اینجا بیش از ۸۰ نفر در مراحل مختلف طراحی موتور به صورت مستقیم در تیم‌های مختلف درگیر بوده‌اند و در مجموع چیزی بیش از ۶۳ هزار نفر ساعت وقت صرف طراحی موتور شده است. همچنین در مجموع این مراحل نیز چیزی در حدود ۴۰ میلیارد ریال توسط شرکت‌کنندگان در فن‌چالش هزینه شده است. خروجی این مراحل ۲۵۰۰ صفحه گزارش طراحی موتور سوخت مایع است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)