• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۳۳۵۸۱
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

بازگشت موفقیت آمیز گردشگران فضایی« بلو اوریجین» به زمین

ماموریت گردشگران فضایی سرنشین دار « بلو اوریجین» با موفقیت انجام شد و سرنشینان آن پس از مدت زمان تعیین‌شده، به زمین بازگشتند.

بازگشت موفقیت آمیز گردشگران فضایی « بلو اوریجین» به زمینبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، سرنشینان ششمین پرواز فضایی سرنشین‌دار "بلو اوریجین" مدت کوتاهی پس از فرود در صحرایی در غرب تگزاس و بدون مرگ هیچ کدام از آنها، به توصیف این تجربه پرداختند.

فریاد یکی از مسافران ماموریت گردشگری فضایی "NS-۲۲" شرکت بلو اوریجین در برنامه زنده این ماموریت شنیده شد: "هورا! ما نمی‌میریم. "

موشک موسوم به "نیو شپرد" (New Shepard) شرکت بلو اوریجین، شش مسافر را طی یک پرواز تقریبا ۱۰ دقیقه‌ای که شامل گذراندن چندین دقیقه در فضای زیر مداری بود، با خود حمل کرد. حتی همین چند دقیقه کوتاه نیز برای تغییر دادن زندگی مسافران کافی بود.

"سارا صبری" (Sara Sabry)، پژوهشگر مهندسی مکانیک و مهندسی پزشکی که نخستین فرد مصری در سفر به فضا است، گفت: این پرواز بیش از اندازه‌ای بود که بتوانم کلماتی را در مورد آن بیان کنم. صادقانه بگویم، انتظار نداشتم این قدر احساسی باشد.

صبری، بنیان‌گذار موسسه "Deep Space Initiative" است که هدف افزایش دسترسی به فضا برای انجام تحقیقات فضایی را دنبال می‌کند.

وی افزود: نمی‌توانستم جلوی گریه‌ام را بگیرم، چون غیر قابل کنترل بود. لحظه زیبایی بود و فکر می‌کنم بیشترین حسی را که من از همه جریان گرفتم، این است که باور دارم همه مردم روی زمین باید آن را تجربه کنند. همه باید بتوانند این تجربه را داشته باشند.

"کوبی کاتن" (Coby Cotton)، یکی از بنیان‌گذاران کانال یوتیوب "Dude Perfect" گفت: تنها چیزی که می‌توانم به آن فکر کنم، این است که آن ۱۲ دقیقه، سرگرم‌کننده‌ترین دقایق زندگی من بودند. این که آنجا بودم و زمین را به این شکل می‌دیدم، به طرز بسیار جالبی، احساس کوچک بودن را در من ایجاد کرد.

کاتن اضافه کرد که قصد داشته از این پرواز فیلمبرداری کند و آن را برای محتوای کانال یوتیوب خود به کار ببرد، اما زمانی که کپسول وارد فضا شد، همه چیز را فراموش کرد.

کاتن ادامه داد: من تمام این برنامه‌ها را برای تولید محتوای یوتیوب و برای انجام دادن برخی از شیرین‌کاری‌ها در فضا داشتم. من این راکت‌های کوچک پینگ پنگ را با خود بردم. مارتی و من قرار بود پینگ پنگ بازی کنیم. همچنین، و من و استیو قرار بود یک بازی مینی بسکتبال داشته باشیم، اما هیچ کدام از این وسایل از جیب من خارج نشدند. من می‌خواستم به بیرون نگاه کنم و فقط در اطراف شناور باشم. من نمی‌خواستم آن لحظه را با چیزی عوض کنم. باورنکردنی بود.

"ماریو فریرا" (Mário Ferreira)، کارآفرین و سرمایه‌گذار و نخستین شخص پرتغالی که به فضا رسید، گفت که بسیار هیجان‌زده بوده است. وی افزود: انتظار داشتم کمی از انحنای زمین را ببینم، اما فضا بسیار تاریک بود. همان طور که منتظرش بودم، این یک تجربه باورنکردنی بود و ارزش داشت که ۱۸ سال برای آن صبر کنم.

"کلینت کلی سوم" (Clint Kelly III)، یکی از پیشگامان فناوری که در حوزه توسعه خودرو‌های خودران فعال است، گفت که این تجربه او را وادار کرد تا به تاریخچه اکتشافات بشری فکر کند.

وی افزود: من هم مثل بقیه تحت تاثیر قرار گرفتم. انتقال از رنگ آبی به رنگ بنفش و سپس، به رنگ سیاه؛ وقتی این اتفاق افتاد، متوجه شدم که در یک مکان جدید هستم. من در آستانه ورود به مرز جدید بودم. این باید معادل همان حسی باشد که برخی از اجداد من در دهه ۱۷۰۰ تجربه کردند.

استیو یانگ" (Steve Young) که طی سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۱ یک تجارت پیمانکاری مخابراتی را در فلوریدا مدیریت می‌کرد، گفت: من از همه شما خواستم که مرا تحت تاثیر قرار دهید و شما هم مرا تحت تاثیر قرار دادید.

برای "ونسا اوبراین" (Vanessa O'Brien)، نویسنده و کاوشگر بریتانیایی-آمریکایی، این تجربه باعث شد تا به این فکر کند که بشر چگونه به لطف ارائه‌دهندگان پرتاب فضایی تجاری مانند بلو اوریجین، به مرحله جدیدی از اکتشاف وارد می‌شود.

اوبراین گفت: اگر پیشتر می‌خواستید به فضا بروید، چندین دهه برای این کار آموزش دیده بودید، شاید لازم بود به ارتش وارد شوید یا باید از روش دیگری استفاده می‌کردید، اما با تغییر صنعت فضایی خصوصی، میلیون‌ها نفر به لطف شرکت‌هایی مانند بلو اوریجین که این امکان را فراهم می‌کنند، می‌توانند به زندگی و کار در فضا بپردازند.

پرواز NS-۲۲ برای چندین مسافر کپسول نیو شپرد، معنای نمادینی داشت. این پرواز فضایی کوتاه برای سارا صبری، یک لحظه تاریخی برای ملت او بود. وی در این باره گفت: داشتم فکر می‌کردم و برای یک لحظه ایستادم و سعی کردم از پنجره بیرون را ببینم و تصور کنم که تمام مصر را با خودم آورده‌ام.

وی افزود: من می‌دانستم که بسیاری از مصری‌ها در حال تماشا هستند و با خود فکر کردم پس اکنون آن‌ها هم برای نخستین بار در تاریخ به فضا می‌روند.

برای اوبراین که پرچم "زنان سازمان ملل متحد" (United Nations' Women) را با خود به فضا برد، این پرواز به عنوان نمادی برای پیشبرد برابری جنسیتی در سراسر جهان عمل کرد.

اوبراین گفت: پرچم زنان سازمان ملل که نماینده زنان سراسر جهان هستند، صرف نظر از ملیت، نژاد و مذهب، برای هر زنی است که می‌خواهد گام به گام جلو برود. این شعار بلو اوریجین است؛ بنابراین زنان سازمان ملل متحد نیز از آن حمایت می‌کنند. همه زنان باید در مکان بهتری باشند و من بسیار مفتخرم که امروز این پرچم را با خود دارم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
تساوی وباخت مسی‌های کرمان درلیگ یک فوتبال
معرفی حریفان ملی‌پوشان ایران در مسابقات تن‌بال قهرمانی جهان
آغاز اردوی تیم ملی کاراته ناشنوایان ایران اعزامی به المپیک توکیو در رشت
قهرمانی تیم شایان در مسابقات والیبال جام شهدای برکاده کوچصفهان
استقبال از سرمربی برتر فوتبال زنان آسیا در بم
نایب قهرمانی ایران در کشتی آزاد زیر ۲۳ سال جهان
بسته خبر‌های کوتاه ۵ آبان ۱۴۰۴
نمایشگاه تخصصی پدافند غیر عامل شهرداری کرمان
افتتاح خط دوم ایست و بازرسی مرصاد
بازگشت دو معدن به چرخه تولید در نقده
 تأکید بر نقش حیاتی پرستاران و هشدار درباره چالش سرانه نیروی انسانی
پوشش ۹۰ درصدی تعرفه‌های دولتی درمان ناباروری توسط بیمه سلامت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
سقوط بالگرد و جنگنده آمریکایی در دریای جنوبی چین
اوقات شرعی اهواز، ۵ آبان ۱۴۰۴
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)