• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۳۸۰
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۲
سیاسی » عمومی

وزیر امورخارجه: ضرورت اجتناب از هیجان زدگی سیاسی

وزیر امور خارجه در این باره که " آیا انتشار اسناد کودتای 28 مرداد پس از 60 سال پیامی در این مقطع برای ایران دارد"، گفت: بعید است انتشار اسناد کودتا پیامی بوده باشد بلکه بیشتر در قالب مقررات داخلی اسناد محرمانه این کشور است.

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدجواد ظریف در برنامه دیروز، امروز، فردا افزود: جامعه آمریکا یکپارچه نیست و گرایش‌های متضاد بعضا در آن وجود دارد ؛ انواع فشارها در جامعه آمریکا وجود دارد بنابراین باید این جامعه را مجموعه پیچیده ای دید که همان طور که جای بازی برای رژیم صهیونیستی فراهم کرده باید امکان حضور فعال برای ایران نیز فراهم کند ، ضمن اینکه حضور جامعه عظیم فرهیخته ایران در آمریکا نیز می تواند فرصتی برای ایران باشد تا از منافع ایران دفاع کنند و اجازه ندهند گروه کوچکی منافع و دیدگاه های جنگ‌طلبانه خود را به کشورها و ایران و آمریکا تحمیل کند.
وی درباره برخی اختلاف نظرهای ایران بر سر موضوعات اساسی منطقه مانند سوریه و بحرین با کشورهای همسایه مانند عربستان گفت: از اینکه منافع مان کجاست نیاز داریم با همسایگانمان به فهم مشترکی برسیم، احساس می کنم دوستان ما در منطقه گرفتار برخی هیجانات شده اند و آینده را نمی بینند. آیا این دوستان فراموش کرده اند که برای مقابله با ایران زمانی صدام را قدرتمند کردند و نتیجه آن را دیدند؟ یکبار طالبان را قدرتمند کردند و چگونه القاعده و طالبان علیه منافع خودشان بسیج شدند.
ظریف افزود: دوستان ما در منطقه باید این را درک کنند و فکر می کنم نیاز است که ما این بحث را به صورت جدی با آنها پیش ببریم که ایران به دنبال آرامش و ثبات در منطقه است ، منافع ما اینگونه است اما افرادی که مورد حمایت آنها هستند به دنبال افراط هستند و تندروی را سرمنشأ اقدامات خود قرار داده اند وآنها فکر می کنند این تندروی را به خارج صادر کردند و خود را از نتایج آن مصون کرده‌اند وآنها اشتباه می‌کنند این تندروی‌ها در داخل مرزهای هیچ کشوری محدود نخواهد شد، افراط پدیده‌ای است که می‌تواند کل منطقه را به آتش بکشد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: آنها با بحث فرقه ای که به خاطر حفظ صدام با عنوان هلال شیعی در اوائل هزار جدید دامن زده اند و همچنین دعوای فرقه ای ممکن است برخی نگرانی های خود را رفع کنند اما منطقه را آبستن حوادثی می کنند که آتش آن به راحتی خاموش نمی شود.
ظریف گفت: گروه های افراطی که توسط دولت های خارجی حمایت می شوند سلاح های شیمیایی در سوریه استفاده کرده اند و فجایعی را انجام داده اند تا امتیاز سیاسی کوتاه مدت در زمان حضور تیم  سازمان ملل بگیرند و از این ابزارها برای پیشبرد منافع مقطعی استفاده کنند. این نشان دهنده عمق درک غلط از شرایط بین المللی است.
ظریف تاکید کرد: باید وارد این مفاهمه شویم و به صورت جدی به آنها نشان دهیم که آنچه آنها را تهدید می کند افراطی است که خودشان ایجاد می کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اراده ای در منطقه برای این مفاهمه وجود دارد گفت: اراده را باید ایجاد کرد و ما بزرگترین و قدرتمندترین کشور منطقه هستیم و همیشه کشور بزرگ و قدرتمند است که باید به دیگران آرامش بدهد که آنها بتوانند با فهم درست و بدون نگرانی و ترسی که به افراط و اقدامات نسنجدیده می انجامد رفتار کنند.
ظریف افزود: فکر می کنم ما در نشان دادن این واقعیت به کشورهای منطقه کمی تعلل کردیم و این موضوع را به خوبی نشان ندادیم. البته گروه هایی مانند رژیم صهیونیستی هستند که حتما منافعشان در درگیری است تا به حیات نامشروع، سیاست های خصمانه خود علیه مردم فلسطین و خانه سازی و شهرک سازی را در اراضی فلسطینی ادامه دهد.
وی ادامه داد: تهدید در منطقه ما تهدید هسته ای، نقض حقوق بشر و تهدید تجاوز، توسعه طلبی و اشغال از سوی رژیم صهیونیستی است این تهدیدات باید برای مردم منطقه ما روشن باشد نه این که تهدید موهومی مانند جمهوری اسلامی را به مردم منطقه القا کنند و بر اساس آن سیاست های خود را پیش ببرند.
وزیر امور خارجه گفت: باید تلاش کنیم گروه های تندرو را با شکست مواجه کنیم و این راهی ندارد جز مسیر اعتدال، بیان منطقی مواضع جمهوری اسلامی و اجتناب از هیجان زدگی های سیاسی و اجتناب از این که منافع ملی را هزینه دعواهای سیاسی داخلی کنیم.  منافع ملی ایران بسیار با ارزش‌تر از این است که آن را در دعواهای سیاسی داخلی صرف کنیم.
اصول روابط بین الملل ایران تغییر نخواهد کرد
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه گفت : اصول سیاست خارجی بر اساس قانون اساسی ، فرمایشات امام راحل و رهنمودهای مقام معظم رهبری و اسناد بالا دستی تعیین شده و این اصول مبنای روابط بین الملل ایران را تشکیل داده است و تغییر نخواهد کرد .
آقای ظریف دفاع از تمامیت ارضی ،‌ استقلال و آزادی مردم ، خدمت در جهت بهبود وضعیت معیشتی مردم ، از طریق برقراری روابط عادلانه در سطح بین الملل را از مهمترین اصول سیاست خارجی کشورمان برشمرد و گفت: شرایط بین المللی و تحولات جهانی به گونه ای است که همه دولتها روش ها و گفتمان خود را در سیاست خارجی متناسب با تحولات بین المللی دنبال می کند .
وی افزود : ما نیز بر همین اساس و با شناخت دقیق توانمندی های خودمان و فرصت ها و چالش های پیش روی سیاست خارجی تلاش خواهیم کرد تا بهترین شکل سیاست خارجی را به پیش ببریم چرا که سیاست خارجی پیگیری مستمر منافع ملی و آرمانها بر اساس تحولات است .
وزیر امور خارجه با اشاره به حماسه سیاسی ملت ایران در انتخابات و نقش آن در تحولات آینده گفت : این حماسه شرایط جدیدی را ایجادکرده است و مردم نیز گفتمان متفاوتی را انتخاب کردند که آن اعتدال در دولت تدبیر و امید است .
ظریف خاطر نشان کرد : سیاست ما در روابط بین الملل برگرفته از مشی اعتدال دولت تدبیر و امید ، حضور قدرتمندانه ، عزت مندانه و معقول در صحنه بین المللی است .
وی افزود : ما با زبانی با دنیا صحبت خواهیم کرد که دنیا آن زبان را بفهمد تا بتواند منطق جمهوری اسلامی ایران را درک کند .
ظریف با بیان اینکه امروز در جهان  قدرت ، مولفه های جدیدی ظهور پیدا کرده است که برخی با عبارت غیر دقیق از آن به عنوان قدرت نرم استفاده می کنند افزود : استفاده از قدرت نرم چندان جامع نیست اما قدرت گفتمانی و توان معنایی که جمهوری اسلامی ابتدای پیروزی  انقلاب داشته باعث شده است که امروز بتوانیم با  استفاده از چنین توانی حضور فعال و تاثیر گذار در صحنه بین الملل داشته باشیم تا سیاست خارجی را بر اساس منافع کشور و توجه به وضعیت معیشتی مردم بهبود بخشیم .
وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا رفتار طرف مقابل نیز تغییر خواهد کرد افزود : بالاخره صحنه دیپلماسی صحنه مسابقه جدیدی در بدست ‌آوردن منابعی است که برای کشورها قدرت ایجاد می کند که این منابع در جهان امروز با توجه به تحولات در حوزه ارتباطات  ، اقتصاد و حتی احساسات می تواند برای هر کشوری نفوذ یا آسیب پذیری ایجاد
کند .
ظریف گفت : باید اجازه ندهیم که بد خواهان ملت ایران ، ایرانیان را به دروغ به جنگ طلبی متهم کنند چرا که ایران با توجه به سرزمین و وضعیت ژئوپولتیک نیاز به کشور گشایی ندارد تا نیازهای خود را رفع کند .
وی با مهم دانستن منابع انسانی و مادی موجود در کشور و همچنین امکانات ویژه جغرافیایی و توان عملی خاطر نشان کرد : باید پیام صلح خواهی مردم ایران در طول 250 سال گذشته که هیچ تجاوزی علیه هیچ کشور  همسایه ای نداشته است به صورت ساده و قابل فهم برای دنیا تبیین و تفهیم شود چرا که گفتمان صلح طلبی در صحنه بین الملل حرفهای زیادی برای گفتن دارد و اتفاقاً از همین جهت با کشورهای دیگر متفاوتیم .
وزیر امور خارجه تاکید کرد : استقلالی که امروز به دست آورده ایم با قیمت بسیار بالا کسب شده است و این استقلال قدرت ویژه ای به ما داده است تا بتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم.
ظریف در همین زمینه الگوی مردم سالاری نظام سیاسی کشور مبتنی بر روش های بومی را در شرایطی که افراطی گری وسکولاریسم در منطقه به بن بست رسیده است برگ برنده ای برای ایران دانست و گفت : امروز در منطقه و در آنچه که بیداری اسلامی و یا بهار عربی که غربی ها مطرح می کنند چالش هایی در جهان عرب و اسلام وجود دارد که نمونه آن حوادث تاسف بار مصر است اما در چنین شرایطی تنها الگوی بومی مردم سالاری جمهوری اسلامی ایران در منطقه موفق بوده است که توانست بعد از 35 سال در انتخابات مردم با حضور گسترده خود سرمایه عظیم اجتماعی برای آن  بازسازی و ایجاد کند تا کشور در صحنه بین الملل حضور فعال داشته باشد که همه اینها به ما قدرت می دهد .
وزیر امور خارجه تاکید کرد : اگر در صحنه بین الملل خودباوری داشته باشیم که ایران قدرتمند است و می تواند به عنوان کشوری که حرفها برای گفتن دارد ظاهر شود و نقش ایجاد کند در آن صورت می توانیم به صورت آرام و متین ومنطقی با دنیا سخن بگوییم و سخن ما تاثیر گذار خواهد بود و می تواند قدرت و نفوذ ما را افزایش دهد .
ظریف با بیان اینکه برای قدرت باید تعریف درستی ارائه کنیم گفت : قدرت چیزی است که نفوذ می دهد و آسیب پذیری یک کشور را کم می کند بنابراین جمهوری اسلامی ایران این توان را دارد با گفتمان خود در سطح بین الملل قدرت و حضوری موثر داشته باشد .
مردم ، برگ برنده نظام در سیاست خارجی
وزیر امور خارجه گفت: برگ برنده جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی ، مردم هستند که به عنوان توانمندی عظیم انسانی خود را در حماسه سیاسی نشان دادند.
ظریف افزود : با لطف و عنایت خداوند و سرمایه انسانی و مادی که خدا به این کشور داده توانمندی ما در دنیا به گونه ای است که امکان ورود به صورت جدی در صحنه بین المللی را برای کشور فراهم می کند .
وی ادامه داد: نگرشم به توان جمهوری اسلامی این است که سهم واقع بینانه از شرایط بین المللی دارم مبنی بر اینکه دنیا عوض شده است اگر چه بسیاری در غرب با وجود اینکه مطالعات وسیعی انجام دادند و هزینه های زیادی می کنند تا بفهمند دنیا به کدام سو می رود اما واقعیت این است که پس از فروپاشی نظام دوقطبی برخلاف دیدگاه آمریکایی ها نظام تک قطبی جایگزین نشد و تحولات بعد از 11 سپتامبر شاهدی بر این مدعاست .
ظریف گفت : باید در دنیا به گونه ای عمل کنیم که منافع کشور را به پیش ببریم و این موضوع نیازمند سهم ما و طرف مقابل از شرایط است اما اگر چه هنوز طرف مقابل به این سهم نرسیده است که در دنیای امروز نمی شود با هزینه های دیگران پیشرفت و برای مردم خود امنیت و رفاه ایجاد کرد چرا که اگر این گونه بود 11 سپتامبری اتفاق نمی افتاد و آمریکایی ها نیز باید احساس می کردند در امنیت کامل هستند .
وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه بازی با حاصل جمع صفر در روابط بین الملل به نفع هیچ طرفی نخواهد بود چرا که هر طرف بازنده میدان است افزود :‌ تجربیات معنا دار نشان داده است که امریکا نتوانسته است با بازی برد و باخت امنیت ایجاد کند بنابراین باید با درک طرف مقابل و نگاه واقع بینانه به مسائل، مسیر بازی را حاصل جمع مثبت ببیند .
وی در پاسخ به این پرسش  که شما چه قدر به دیپلماسی عمومی توجه دارید گفت :‌ دنیای امروز دیپلماسی ، یک نیاز است و دولت ها نیز چندان علاقه ندارند با کسی به غیر از دولت تماس داشته باشند اما شرایط امروز جهانی اقتضاء ‌می کند از مجموعه ای از انواع دیپلماسی برای پیشبرد منافع ملی استفاده کنیم .
ظریف افزود : در یک مجموعه و بسته ای می توان دیپلماسی عمومی ،‌اقتصادی ،رسمی ، فرهنگی و حتی ارزشی را در نظر گرفت تا تامین منافع ملی حاصل شود .
وزیر امور  خارجه در همین زمینه به جایگاه دیپلماسی ارزشی اشاره کردو گفت : جمهوری اسلامی در دیپلماسی ارزشی برای دنیا حرف بسیاری برای گفتن دارد چرا که نظام ما نظامی ارزش محور است و در ادبیات جدید روابط بین الملل بحث های گفتمانی و هویتی امنیت زیادی پیدا کرده است .
ظریف در باره توجه به دیپلماسی اقتصادی نیز گفت : دیپلماسی اقتصادی ابزاری است برای رسیدن به اهداف سیاسی و توسعه کشور که در این زمینه بخش خصوصی نقش ویژه ای ایفا  می کند .
وی خاطر نشان کرد: باید کمک کنیم تا بخش خصوصی کشور در سطح بین الملل فعال باشد اگر چه نیاز مند تسهیل شرایط برای بخش خصوصی و ارائه اطلاعات به فعالان این بخش هستیم .
ظریف ادامه داد :‌تحریم یک مانع عمده ای در حوزه دیپلماسی اقتصادی است اما مانعی نیست که بتواند همه زمینه های کار اقتصادی را از بین ببرد .
وزیر امور خارجه گفت :  مقابله با تحریم ها رفع ‌کاهش و از بین بردن آن نیازمند تلاشی مداوم ، عاقلانه ،‌ هوشمندانه ، نگاه به واقعیات و حرکت گام به گام است.
وی گفت: بایدحتی مشروعیت و مقبولیت تحریم ها را از بین برد چرا که این تحریم ها از ابتدا و مبنایش وجاهت قانونی نداشت .
ظریف  افزود: نیازمند برنامه میان مدت و دراز مدت در این زمینه البته با طراحی و برنامه ریزی و اجماع در کشور هستیم .
وی تاکید کرد: مهمترین کار دولت تدبیر و امید ایجاد اجماع بین مردم و نخبگان درحوزه سیاست خارجی است تا این مراحل را به پیش ببریم و کم کم تدریجی و با صبر و حوصله و یاری مردم به سمت کاهش فشارهای اقتصادی و بازکردن موانع برای خدمت به مردم باشیم .
در یکی دو هفته آینده دبیر شورای عالی امنیت ملی مشخص می‌شود
وزیر امور خارجه در ادامه گفت : در یکی دو هفته آینده دبیر شورای عالی امنیت ملی مشخص می‌شود.
ظریف در پاسخ به این سوال که آیا وزارت خارجه نقش فعال‌تری در مذاکرات هسته‌ای خواهد داشت؟ گفت: این تصمیمی است که باید آقای رئیس جمهور و مقامات عالی نظام بگیرند. 
وی افزود: در حوزه مذاکرات هسته ای زمانی که آقای روحانی مسئول مذاکرات بود، سابقه ای دارم و مسئول مذاکرات کارشناسی بودم و ورودی هم به بحث های هسته ای دارم، اما نقش بنده و وزارت خارجه در مذاکرات هسته ای کاملا بسته به تصمیمی است که رئیس جمهور و مقامات عالی نظام بگیرند؛ هر تصمیمی که در این باره گرفته شود در حد خود در خدمت آن خواهیم بود.
ظریف گفت: عضو شورای عالی امنیت ملی هستم، در جلساتی که درباره این موضوع بحث می شود شرکت می کنم، چه مسئولیتی در بحث هسته ای داشته و چه نداشته باشم از  هر امکانی که داشته باشم برای خدمت کردن استفاده می کنم، در یکی دو هفته آینده پس از اینکه دبیر شورای عالی امنیت ملی مشخص شود این موضوع نیز مشخص و به ما ابلاغ خواهد شد.
وی درباره اعمال تحریم های مکرر علیه ایران و رفع آنها با رفتار گام به گام افزود: تحریم ها فشار بر مردم ایجاد می کند، اما باعث تغییر سیاست نمی‌شود؛ این را باید غربی ها بفهمند، تحریم فشار ایجاد کرده است و ما هم موظفیم آنها را کم کنیم، اما این تحریم و فشارها منجر به تغییر سیاست نمی شود.
وزیر امور خارجه گفت: هدف تحریم های هوشمند مردم عادی است؛ اما همین مردم نمی خواهند کشورشان از حقوقشان صرف نظر کند.
وی افزود: باید به سمت حل و فصل مسایل برویم و آن این که ایران حقوقی دارد و از بین بردن آن هیچ تضمین امنیتی برای هیچ جای دنیا ایجاد نمی کند، بلکه ایران باید بتواند از حقوقش به شکلی که در مقررات بین المللی تعیین شده استفاده کند؛ آمادگی این را داریم که برای دنیا مشخص شود ما برنامه غیر شفافی در حوزه هسته ای نداریم و کل برنامه‌مان صلح‌آمیز است؛ اگر قرار باشد مفاهمه ای صورت گیرد باید بر اساس این دو محور باشد، البته اگر اراده سیاسی برای حل آن باشد، چون بعید می‌دانم که اراده سیاسی در غرب ایجاد شده باشد.
ظریف افزود: اگر اراده سیاسی در غرب شکل گرفته باشد راه حل آن دم دست است، اما اگر فکر کنند که با فشار و تحریم می توانند کار خود را پیش ببرند ما باید به آنها نشان دهیم که این راه کاری از پیش نمی‌برد.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر تمام توان را به کار گرفتید و طرف مقابل همچنان بر مواضع خود ایستاد چه می‌کنید؟ گفت: امیدوارم به این وضعیت نکشد، اما اگر از امکانات جدی مذاکرات استفاده کنیم، تمام سوابق نشان می دهد در صورتی که دو طرف برای رسیدن به راه حل به شکل درست وارد شوند امکان مذاکره درست وجود دارد، معتقدم طرف مقابل چندان برای رسیدن به راه حل وارد مذاکره نشده و ما هم البته از تمام امکانات مذاکراتی خود برای رسیدن به راه حل استفاده نکردیم؛ نقد من بر روش مذاکراتی که تاکنون انجام گرفته این است که فکر می‌کنم با تغییر روش این امکان وجود دارد که طرفین بتوانند برای رسیدن به راه حل اقدام کنند، ما یک دور نشان دادیم که می توانیم خوب مذاکره کنیم، فکر می کنم بتوانیم دوباره درست مذاکره کنیم و کار را به نتیجه برسانیم.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: ایران قدرتمند است و می تواند درست از موضع استغنا و اعتماد به نفس مذاکره کند و نگران این نباشد که اگر وارد بده بستان سیاسی شویم حقوقمان از دست می رود؛ ما حقوقمان را به هیچ وجه معامله نمی‌کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر با همه این اقدامات، غربی ها سر حرفشان بایستند و قدمی عقب نروند چه خواهید کرد؟ گفت: در این صورت غربی ها اشتباه بزرگی مرتکب شده اند و ایران متناسب با آن اقدام خواهد کرد، آنها باید بدانند که ایران ایستادگی خواهد کرد، از حقوق خود کوتاه نخواهد آمد و هیچ دولتی در ایران نمی تواند این کار را بکند؛ باید تصویری کاملا روشن از آینده ایجاد کنیم و آن تصویر این است که حقوق ایران باید حفظ شود، اگر دنیا نگرانی دارد که ما دنبال تسلیحات هسته ای هستیم باید رفع شود، زیرا ما دنبال برنامه سلاح هسته ای نیستیم.
ظریف ادامه داد: باید از عبارات هیجان زده هم که در دنیا القا کنند ما چنین قصدی داریم اجتناب شود که متاسفانه در گذشته از این عبارات استفاده شد و این عبارات هیچ پایه ای در سیاست کشور و در دیدگاه های مقام معظم رهبری ندارد که ایران بخواهد دنبال برنامه غیرصلح‌آمیز باشد، گاهی ما از عباراتی استفاده کردیم که معنای بین المللی آن را نمی دانستیم؛ کلمات در دنیا معنا دارند، نمی دانستیم وقتی می گوئیم ایران هسته ای، برای خارجی ها مفهوم دارد و تصور دیگری ایجاد می کند که ما نمی توانیم این مفهوم را عوض کنیم، از واژه غلطی که دوستان ما استفاده کردند در پیشبرد سیاست تهاجمی رژیم صهیونیستی استفاده شد.
وی گفت: منظور ما از ایران هسته ای، ایران مجهز به فناوری هسته ای بود اما این را متوجه نبودیم که این عبارت در دنیا معنی دیگری می دهد و دشمنان از آن مفاهیم علیه ایران سوء استفاده کردند، باید از اینها مراقبت کنیم و نگذاریم از معانی علیه ما سوءاستفاده شود، از همه دوستان تقاضا می کنم مراقب واژه ها باشند، سیاست خارجی حوزه آزمون و خطا نیست، بعضی ها از همین واژه ها برای پیشبرد سیاست غلط خود استفاده می کنند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که پادشاه عمان نخستین مهمان خارجی رئیس جمهور خواهد بود و احتمال داده شده حامل پیامی از سوی آمریکا باشد شما چقدر این احتمال را صحیح می دانید؟ گفت: ایران و عمان دو کشور همسایه با روابط دیرینه هستند، رهبران دو کشور همواره با هم تبادل نظر داشتند، سلطان عمان قبل از مراسم تحلیف اظهار علاقه کرده بود که نخستین رهبر خارجی باشد که پس از تحلیف به ایران می آید، موضوعات دوجانبه در این سفر مطرح خواهد شد و این که پیامی از جایی برای جمهوری اسلامی داشته باشد موضوعی است که باید صبر کنیم در سفر وی مشخص شود؛ من نمی توانم پیش بینی کنم.
ظریف درباره سفر رئیس جمهور به نیویورک گفت: خیلی مرسوم نیست هر ساله همه روسای جمهور در اجلاس مجمع عمومی شرکت کنند، رئیس جمهور اصرار دارد که سفرش محتوایی باشد و دستاورد داشته و مذاکرات جدی در مجمع عمومی سازمان ملل داشته باشد، وی برای شکل سفر نمی کند، البته رئیس جمهور در این جور کارها و هزینه هایی که صورت می گیرد وسواس دارد و معتقدم با توجه به بحث های مهم در مجمع عمومی به ویژه درباره خلع سلاح هسته ای حضور رئیس جمهور در این جلسه مفید خواهد بود اما تصمیم با رئیس جمهور خواهد بود. 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا با روی کار آمدن تیم جدید در سیاست خارجی راهبرد ما درباره سوریه و مصر تغییر خواهد کرد؟ گفت: راهبرد جمهوری اسلامی احترام به حقوق مردم و رعایت آن است، مداخله خارجی در این منطقه آثار نامناسبی دارد، باید تلاش شود از کشتار و سرکوب جلوگیری شود، نباید اجازه داده شود افراط شکل گیرد و با کمک خارجی رشد کند که تهدید برای منطقه وکل جهان شود؛ ما این دیدگاه ها را پیگیری می کنیم و به نظر ما ثبات و آرامش و توجه به خواسته های مردم در همه این دولت ها ضروری است ضمن این که معتقدیم خشونت، مداخلات و نسخه های بیگانه نمی توانند مشکلات منطقه را حل کند.
وزیر امور خارجه درباره ظرفیت دانشجویان و ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: مجموعه ایرانیان خارج از کشور ظرفیت عظیم برای ایران هستند و دانشجویان چون علم را در آنجا آموختند به همراه ایرانیان مقیم از آنجا که هم فرهنگ ما را و هم فرهنگ آنها را می دانند می توانند حامیانی برای کشور باشند که کسی نتواند منافع ملی را به این راحتی قربانی منافع بیگانه در کشورهای دیگر کند، باید به این ایرانی ها ارج نهیم و برای موقعیت شان ارزش قائل باشیم، ضمن این که اینها همیشه منادیان فرهنگ ایران هستند.
ظریف در پایان برنامه دیروز، امروز، فردا درباره ساختار سفارتخانه‌های ایران در کشورهای دیگر افزود: نیروهای توانمند در وزات خارجه کم نیستند که آنها را به کار خواهیم گرفت، البته به یاری خدا استفاده از نیروهای غیرزبده و کسانی را که به قول آقای روحانی با اتوبوس بدون بلیط آمده‌اند متوقف خواهم کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
میلیون‌ها بات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
پانزدهمین «محفل سینما انقلاب» به پایان رسید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)