• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۳۸۲۲۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

جلوگیری از بحران غذایی با چاپ ۳ بعدی «حشرات»

دانشمندان در مطالعه جدیدی متوجه شدند که با چاپ سه‌بعدی عذایی که ماده اولیه‌اش پروتئین حشرات و ترکیب سبزیجات متعارف است، می توانند از بحران غذایی جلوگیری کنند.

جلوگیری از بحران غذایی با چاپ ۳ بعدی «حشرات»به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از از آی‌ای، با افزایش روز به روز جمعیت جهان، نیاز و تقاضا برای غذا نیز افزایش می‌یابد. به دلیل انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، افزایش سطح آب دریا‌ها و عوامل دیگر، منابع غذایی می‌توانند برای برخی از مردم جهان با محدودیت مواجه شوند. در واقع برخی از محصولات مانند حشرات و جلبک‌ها قبلاً در برخی از کشور‌های آسیایی، آمریکای جنوبی و آفریقا مصرف شده است؛ بنابراین دانشمندان از همین راه حل برای حل این مشکل تلاش کرده‌اند.
گروهی از محققان دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور (SUTD) به دنبال راه‌هایی برای مقابله با مشکلات عرضه مواد غذایی در آینده هستند و تصمیم گرفتند فقط برخی از آن‌ها را با فناوری چاپ سه بعدی چاپ کنند.
محققان تصمیم گرفتند به جای خوردن جیرجیرک یا لارو به تنهایی، آن‌ها را با سبزیجاتی مانند هویج که معمولاً مصرف می‌شوند، ترکیب کنند تا طعم آن‌ها را تغییر دهند.
چوآ چی کای نویسنده این مطالعه و استاد دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور می‌گوید: ظاهر و طعم چنین پروتئین‌های جایگزینی می‌تواند برای بسیاری نگران‌کننده باشد. اینجاست که تطبیق‌پذیری چاپ سه‌بعدی مواد غذایی به میان می‌آید، زیرا می‌تواند نحوه ارائه غذا‌ها را تغییر دهد و بر مقاومت و اکراه مصرف‌کننده غلبه کند.
ترکیب جوهر‌های غذایی مختلف و بهینه‌سازی آن‌ها برای چاپ سه‌بعدی مواد غذایی، کار آسانی نیست. این فرآیند عمدتاً با روش آزمون و خطا پیش می‌رود. به همین دلیل، پروفسور چوآ و تیمش با دانشمندانی از بیمارستان KTPH و دانشگاه علوم و فناوری الکترونیک چین (UESTC) کار کردند تا این فرآیند به آرامی پیش برود.
یی ژانگ محقق ارشد این مطالعه و پروفسور دانشگاه علوم و فناوری الکترونیک چین می‌گوید: پروتئین‌های جایگزین ممکن است به منبع اصلی دریافت پروتئین ما در آینده تبدیل شوند. این مطالعه یک رویکرد مهندسی سیستماتیک را برای بهینه‌سازی جوهر‌های غذایی پیشنهاد می‌کند، در نتیجه امکان ایجاد و سفارشی‌سازی آسان غذا‌های بصری دلپذیر، طعم‌دار و تغذیه مناسب با پروتئین‌های جایگزین را فراهم می‌کند. ما امیدواریم که کار ما مصرف‌کنندگان را تشویق کند تا بیشتر از این مواد غذایی ناآشنا، اما پایدار مصرف کنند.
محققان ترکیبات جوهر پروتئین را با سه متغیر پودر هویج، پروتئین‌ها و صمغ زانتان بهینه کردند که علاوه بر بهبود طعم، مواد مغذی و رنگ، پودر هویج نیز به استحکام مکانیکی جوهر‌های فرموله شده کمک کرد.
آکانکشا پنت از نویسندگان این مطالعه گفت: این مطالعه تحقیقاتی را می‌توان برای سایر مواد غذایی نیز تعمیم داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)