• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۳۸۲۲۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

جلوگیری از بحران غذایی با چاپ ۳ بعدی «حشرات»

دانشمندان در مطالعه جدیدی متوجه شدند که با چاپ سه‌بعدی عذایی که ماده اولیه‌اش پروتئین حشرات و ترکیب سبزیجات متعارف است، می توانند از بحران غذایی جلوگیری کنند.

جلوگیری از بحران غذایی با چاپ ۳ بعدی «حشرات»به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از از آی‌ای، با افزایش روز به روز جمعیت جهان، نیاز و تقاضا برای غذا نیز افزایش می‌یابد. به دلیل انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، افزایش سطح آب دریا‌ها و عوامل دیگر، منابع غذایی می‌توانند برای برخی از مردم جهان با محدودیت مواجه شوند. در واقع برخی از محصولات مانند حشرات و جلبک‌ها قبلاً در برخی از کشور‌های آسیایی، آمریکای جنوبی و آفریقا مصرف شده است؛ بنابراین دانشمندان از همین راه حل برای حل این مشکل تلاش کرده‌اند.
گروهی از محققان دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور (SUTD) به دنبال راه‌هایی برای مقابله با مشکلات عرضه مواد غذایی در آینده هستند و تصمیم گرفتند فقط برخی از آن‌ها را با فناوری چاپ سه بعدی چاپ کنند.
محققان تصمیم گرفتند به جای خوردن جیرجیرک یا لارو به تنهایی، آن‌ها را با سبزیجاتی مانند هویج که معمولاً مصرف می‌شوند، ترکیب کنند تا طعم آن‌ها را تغییر دهند.
چوآ چی کای نویسنده این مطالعه و استاد دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور می‌گوید: ظاهر و طعم چنین پروتئین‌های جایگزینی می‌تواند برای بسیاری نگران‌کننده باشد. اینجاست که تطبیق‌پذیری چاپ سه‌بعدی مواد غذایی به میان می‌آید، زیرا می‌تواند نحوه ارائه غذا‌ها را تغییر دهد و بر مقاومت و اکراه مصرف‌کننده غلبه کند.
ترکیب جوهر‌های غذایی مختلف و بهینه‌سازی آن‌ها برای چاپ سه‌بعدی مواد غذایی، کار آسانی نیست. این فرآیند عمدتاً با روش آزمون و خطا پیش می‌رود. به همین دلیل، پروفسور چوآ و تیمش با دانشمندانی از بیمارستان KTPH و دانشگاه علوم و فناوری الکترونیک چین (UESTC) کار کردند تا این فرآیند به آرامی پیش برود.
یی ژانگ محقق ارشد این مطالعه و پروفسور دانشگاه علوم و فناوری الکترونیک چین می‌گوید: پروتئین‌های جایگزین ممکن است به منبع اصلی دریافت پروتئین ما در آینده تبدیل شوند. این مطالعه یک رویکرد مهندسی سیستماتیک را برای بهینه‌سازی جوهر‌های غذایی پیشنهاد می‌کند، در نتیجه امکان ایجاد و سفارشی‌سازی آسان غذا‌های بصری دلپذیر، طعم‌دار و تغذیه مناسب با پروتئین‌های جایگزین را فراهم می‌کند. ما امیدواریم که کار ما مصرف‌کنندگان را تشویق کند تا بیشتر از این مواد غذایی ناآشنا، اما پایدار مصرف کنند.
محققان ترکیبات جوهر پروتئین را با سه متغیر پودر هویج، پروتئین‌ها و صمغ زانتان بهینه کردند که علاوه بر بهبود طعم، مواد مغذی و رنگ، پودر هویج نیز به استحکام مکانیکی جوهر‌های فرموله شده کمک کرد.
آکانکشا پنت از نویسندگان این مطالعه گفت: این مطالعه تحقیقاتی را می‌توان برای سایر مواد غذایی نیز تعمیم داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور هنرمندان قزوینی در نمایشگاه سفال و سرامیک همدان
سرگردانی مسافران از پس گیری هزینه سفر
اجرای عملیات اصلاح و بهسازی محور لالی – اهواز
برگزاری دومین دوره جشنواره بین‌المللی عکس ایران جوان
پیام تسلیت سرلشکر موسوی به‌مناسبت درگذشت همسر شهید فلاحی
جابجایی ۸۵ درصد مسافران سیستان و بلوچستان با ناوگان حمل و نقل عمومی
تحقق رشد اقتصادی بدون رفع موانع کلان ممکن نیست
درگیری مسلحانه در کرکوک با کشته شدن دو نیروی امنیتی
عرضه پساب و فرآورده‌های نفتی در بورس انرژی در بیستمین روز آبان
دیدار روسای فدراسیون تیراندازی ایران و مصر
پیروز جنگ رسانه‌ای تعیین‌کننده برنده میدان نبرد است
اجرای طرح فیبرنوری در منطقه مرزی هورالعظیم
مدیریت و صرفه جویی در مصرف آب راهی برای عبور از بحران کم آبی
کاهش ذخایر خونی در قزوین؛ نیاز فوری به مشارکت مردمی
دشمن با تلاش شبانه‌روزی رزمندگان هوافضا مجبور به آتش‌بس شد
آبخیز داری نسخه نجات یزد از خشکسالی
پیروزی تیم فوتبال قطع عضو ایران مقابل سوریه
اعزام نخستین گروه پسران دانش آموز به مناطق عملیاتی
اعزام شش‌هزار داوطلب یزدی برای خدمت در پروژه‌های عمرانی و خدماتی عتبات عالیات
نگاهی به برنامه های سیما در خبرهای رسانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)