• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۳۸۲۸۵
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۳
سمنان » علمی فرهنگی
دانستنی های سلامت؛

این غلات را خام نخورید

مصرف برخی از مواد غذایی خام به گفته متخصصان برای بدن مفید است، اما نوعی غلات وجود دارد که باید از خام خوردن آن جلوگیری کنید، چون خطرات زیادی برای سلامتی دارد.

یکی از غلاتی که هرگز نباید خام خورده شود!به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان ، بعضی از متخصصان پیشنهاد می‌کنند که بهتر است برخی از مواد غذایی را خام مصرف کنید، اما یکی از انواع دانه‌ها و غلات وجود دارد که هرگز نباید آن را خام بخورید، زیرا خطر زیادی برای سلامتی شما دارد که در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک آن را به شما معرفی خواهیم کرد.

هرگز نباید جوانه‌ها را خام مصرف کنید
اگر به دنبال خوردنی مفید برای میان وعده هستید و می‌خواهید آن را خام مصرف کنید؛ سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها پیشنهاد می‌کند که جوانه‌های خام را کنار بگذارید و به سراغ مصرف خام آن‌ها نروید.
جوانه‌ها از دانه‌هایی که در محیط گرم و مرطوب هستند، ایجاد شده اند و محل مناسبی برای رشد باکتری از جمله باکتری سالمونلا، لیستریا و ای. کولی می‌باشند. این باکتری ممکن است در هر کدام از این محصولات وجود داشته باشد، اما وجود آن‌ها در جوانه‌ها بیشتر است و خطرات زیادتری را ایجاد می‌کند.
اگر مقدار کمی از این باکتری‌ها در این دانه‌ها وجود داشته باشد، این باکتری می‌تواند داخل جوانه به سطح بالایی برسد و وضعیت‌های خطرناکی را در صورت خام خوردن به وجود بیاورد.

عوارض مصرف جوانه‌ها به صورت خام
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها اعلام کرده که شما حتماً باید جوانه‌ها را به طور کامل بپزید تا سم غذایی آن‌ها از بین برود. اگر جوانه‌ها را خام مصرف کنید و باکتری داخلشان وجود داشته باشد، دچار مسمومیت غذایی می‌شوید، حتی اگر آن‌ها را به اندازه کافی نپخته باشید، باز هم ممکن است واکنش‌های بدی در بدن تان به وجود بیاید، پس آن‌ها را به طور کامل بپزید.

شستشوی دقیق و پخت آن‌ها باعث می‌شود که باکتری‌های مضر از بین بروند و خطر بیماری کاهش پیدا کند. سازمان غذا و دارو پیشنهاد می‌دهد که حتماً قبل از پختن و خوردن، آن‌ها را زیر آب بشویید تا باکتری‌های موجود روی آن‌ها کاهش پیدا کند، اما بعضی دیگر بر این عقیده هستند که شستن به تنهایی نمی‌تواند عاملی برای از بین بردن باکتری‌ها باشد و بنابراین حتماً باید آن‌ها را بپذید.

افرادی که بیشتر در معرض مسمومیت جوانه‌ها هستند
بعضی از افراد در معرض خطر بیشتری برای مسمومیت غذایی هستند. همه انسان‌ها ممکن است که به مسمومیت غذایی دچار شوند، اما کودکان زیر ۵ سال و افراد بالای ۶۵ سال، خانم‌های باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، در معرض خطرات بیشتری قرار می‌گیرند و احتمال شدید شدن بیماری در آن‌ها بیشتر است، زیرا بدنشان توانایی کافی برای مبارزه با جرم، آلودگی و بیماری را ندارد.
این افراد نه تنها نباید این مواد را خام مصرف کنند، بلکه اگر مقدار پخت آن‌ها کامل نباشد، هم هرگز توصیه نمی‌شود. آن‌ها همچنین نباید سیر، پیاز و بعضی دیگر از غلات و سبزیجات را نیز خام مصرف کنند.
اگر هم از بیرون ساندویچ خریداری کردید، حتما داخل آن را چک کنید که جوانه‌های خام داخلش وجود نداشته باشند. اگر بعد از خوردن جوانه‌ها هرگونه علائم بیماری داشتید، حتما به پزشک اطلاع رسانی کنید.

علائم مسمومیت با مصرف جوانه‌ها به صورت خام
علائم مسمومیت غذایی می‌تواند بسته به نوع باکتری که مصرف کرده اید، متفاوت باشد، اما در بیشتر حالات خفیف، مسمومیت غذایی ممکن است علائمی مثل بیرون روی، انقباضات شکم یا دل درد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و تب را پیدا کنید که ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد.
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها توصیه می‌کند که برای جلوگیری از کم آبی هنگام بیماری، حتماً به اندازه کافی آب و مایعات بنوشید. اگر علایم شدید مسمومیت غذایی را داشته باشید، حتماً باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

این علائم ممکن است شامل اسهال خونی یا اسهالی باشد که بیش از سه روز به طول می‌انجامد، همراه با تب بالا، استفراغ شدید که مانع از پایین رفتن مایعات می‌شود، ادرار نکردن یا ادرار کم، خشکی دهان و گلو، احساس سرگیجه هنگام ایستادن و مسمومیت غذایی که می‌تواند عاملی برای مشکلات بلند مدت و طولانی مانند آرتروز مزمن؛ آسیب عصبی و مغز و نارسایی‌های کلیوی هم داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید مهلت اعلام علاقمندی برای شرکت در آزمون عملی رشته‌های علوم ورزشی و هنر
غرق‌شدگی ۱۹ نفر امسال در چهارمحال و بختیاری
ثبت نام ۴ هزار و ۴۰۰ نفر از متقاضیان اربعین در سامانه سماح
تعزیه خوانی در هیدج
نایب قهرمانی والیبالیست کردستانی در رقابت‌های آسیایی
نایب قهرمانی ایران در تور جهانی تنیس ۱۵ هزار دلاری اسلوونی
خوزستان ، سوگوار شهادت حضرت سیدالساجدین (ع)
کشت سویا برای نخستین بار در استان کرمانشاه
تسهیلات ۷ همتی به واحدهای صادرات محور
وضعیت سدهای استان تهران بحرانی است
ضرورت حفظ انسجام و وحدت ملی و مقابله با ترفند‌های سوء فرهنگی و رسانه‌ای دشمنان
اعلام زمان و مکان تشییع پیکر مرحوم آیت الله نعیم آبادی در دامغان
شهرکرد خنک‌ترین مرکزاستان کشور
اولین توربین بادی ملی ۲ مگاواتی در آستانه بهره‌برداری
الزامات و مؤلفه‌های تحکیم وحدت و سرمایه اجتماعی در کشور
افزایش دو درجه‌ای کمینه دمای شهرکرد
پدر سردار شهید حمید نظری به فرزند شهیدش پیوست
تیم تکواندو نوجوانان عازم مالزی شد
آذربایجان غربی هفته‌ای آفتابی و گرم را تجربه می‌کند
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)