• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۴۱۸۲۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۷
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

زلفی گل: کنکور حذف شدنی نیست

وزیر علوم گفت:کنکور حذف شدنی نیست به این علت که اکنون چند هزار دانش آموز داریم که معدل آنها ۲۰ است، ولی نمی‌توانیم همه آنها را در آن ۱۵ درصد رشته‌های پرطرفدار جذب کنیم.

وزیر علوم در نشست خبریبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای زلفی گل صبح امروز در نشست خبری به تشریح اقدامات وزارت علوم در یک سال گذشته پرداخت و گفت: سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) بدون ایجاد ساختار جدید در پایگاه استنادی علوم و فناوری راه اندازی شد که از زمان راه اندازی در اردیبهشت تاکنون پنج هزار نیاز در آن ثبت شده است و همه دستگاه ها و وزارتخانه ها باید نیازهای فناورانه خود را در این سامانه ثبت کنند.

وی درباره آخرین وضعیت بورسیه‌ها گفت: بخش اعظم مسائل مربوط به بورسیه‌ها حل شده است، دفتر نظارت وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان در حال پیگیری موضوع هستند، برای جذب بورسیه‌ها به دانشگاه‌های در حال توسعه این امتیاز را داده‌ایم که هر تعداد از این دانش آموختگان بورسیه را جذب کنند جزو ظرفیت آنها محسوب نمی‌شود. همچنین از سازمان استخدامی برای این افراد شناسه استخدامی دریافت کردیم تا برای جذب آنها مشکلی وجود نداشته باشد.

وزیر علوم درباره خوابگاه‌ها افزود: سال گذشته ۹۲۰ بلوک خوابگاهی برای ۱۹۶ هزار دانشجو داشتیم که امسال این بلوک‌ها به هزار و ۲۱ بلوک خوابگاهی و ظرفیت دانشجویان به ۲۱۴ نفر رسیده است. یعنی ۱۰۱ بلوک خوابگاهی و ۱۸ هزار ظرفیت پذیرش در خوابگاه‌ها اضافه شده است.

زلفی گل با اشاره به خوابگاهی متأهلی گفت: ۲۹۶ واحد خوابگاه متاهلی برای یک هزار و ۵۰۴ نفر است که در حال توسعه خوابگاه‌های متاهلی هستیم همچنین صندوق رفاه دانشجویان به دانشگاه‌ها وام ودیعه مسکن می‌دهد.

وی درباره ساماندهی سهمیه‌های کنکور نیز اظهار داشت: بخشی از سیاست گذاری سهمیه‌های کنکور با شورای عالی انقلاب فرهنگی و بخشی نیز با مجلس شورای اسلامی است و وزارت علوم مسئولیتی در ایجاد و یا حذف سهمیه‌ها ندارد.

زلفی گل در خصوص اینکه آیا با سهمیه‌ها موافق است یا خیر گفت: با همه سهمیه‌ها موافق نیستم، ولی با برخی از آن‌ها کاملاً موافقم.

وی درباره پرداخت حقوق اساتید حق التدریس نیز اظهار داشت: از دانشگاه‌ها می‌خواهم پرداخت حقوق اعضای هیئت علمی حق تدریس را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.

زلفی گل درباره حذف کنکور خاطرنشان کرد: کنکور حذف شدنی نیست به این دلیل که در حال حاضر چند هزار دانش آموز داریم که معدل آن‌ها ۲۰ است، ولی نمی‌توان تمام این‌ها را در آن ۱۵ درصد رشته‌های پرطرفدار جذب کنیم. برای همین باید کنکور باشد.

وزیر علوم درباره اختصاص سه درصد بودجه به بخش فرهنگی نیز گفت: به هیئت امنای دانشگاه‌ها نیز اعلام کرده‌ایم که اختصاص سه درصد بودجه به بخش فرهنگ را مصوب کنند و رؤسای دانشگاه‌ها نیز این سه درصد را به فرهنگ اختصاص دهند. در وزارت علوم نیز به معاونت اداری مالی اعلام کرده‌ایم سه درصد بودجه فرهنگی را به بخش فرهنگی اختصاص دهند.

وی همچنین عمده‌ترین مشکل اساتید را در بخش مسکن اعلام کرد و افزود: با وزارت مسکن و شهرسازی در این زمینه رایزنی کرده‌ایم که در زمینه تأمین مسکن اعضای هیأت علمی برنامه ریزی‌هایی را انجام دهیم در بخش حقوق اعضای هیأت علمی نیز برنامه‌هایی در دست اجرا داریم که بعد از نهایی شدن اعلام می‌کنیم.

زلفی گل درباره ایجاد دانشکده‌های جدید در دانشگاه‌ها نیز گفت: در صورتی مجوز ایجاد دانشکده داده خواهد شد که دانشگاه فضای رفاهی و آزمایشگاهی را بتواند تأمین کند در بحث پذیرش دانشجویان نیز به همین صورت است دانشگاه‌ها باید برای پذیرش دانشجو از امکانات رفاهی مناسب برخوردار باشند.

وی درباره ایجاد پردیس‌های جدید در کشور‌های متقاضی گفت: برنامه داریم تا از اساتید بازنشسته در این پردیس‌ها در صورت درخواست خود آن‌ها استفاده کنیم البته فعلا این طرح است و هنوز عملیاتی نشده است.

زلفی گل همچنین درباره بودجه اختصاصی دانشگاه‌ها گفت: سرانه بودجه دانشگاه‌های ما بین ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۲۱ هزار تومان است هزینه یک نوبت غذای ناهار و یا شام دانشجویان با بودجه‌ای که سازمان برنامه اختصاص می‌دهد سازگاری ندارد، اولویت دانشگاه‌ها پرداخت حقوق اساتید و در مرحله بعد تأمین غذای دانشجویی، خوابگاه و ایاب و ذهاب است که در این شرایط بودجه پژوهشی و فرهنگی ذبح می‌شود و این خیلی بد است که نتوانیم در بخش‌های پژوهشی و تحقیقاتی هزینه کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۲۹ طرح ملی واستانی در آستانه بهره برداری در اصفهان
تولید آرتمیا در آذربایجان غربی تا ۱۰ برابر افزایش می‌یابد
بانوانی که نیروی خورشید را به زندگی می‌آورند
بهره برداری از ۳.۵ کیلومتر باند دوم محور دیهوک-طبس
افتتاح رادیو انتظار درقم
تورم صعودی در بخش معدن؛ زنگ هشدار برای صنایع معدنی
برگزاری پنجمین جشنواره ملی مشاعره علوی در استان بوشهر
نشست مشترک فرماندارمهاباد با فعالان اقتصادی با موضوع استفاده از رویه جدید تجارت مرزی
بارش‌های یزد همچنان کمتر از متوسط بارندگی‌های بلندمدت
بالاترین مسئولیت روحانیون، تبیین دین و آموزش علم است
پیام رئیس رسانه ملی همزمان با راه‌اندازی رادیو انتظار در قم
واکنش مردم نسبت به تهدیدات اخیر آمریکا و حمایت از نیرو‌های مسلح 
جوانان شجاع دیروز روایت گر فرهنگ ایثار
دستگیری سارقان طلاجات از یک منزل مسکونی در رودبار
بهره برداری از ۲ طرح مهم آبزی پروری در آذربایجان غربی
دستگیری عامل شهادت شهید فیروزی جوشقان توسط پلیس اگاهی خراسان شمالی
سرمایه‌گذاری ۶۰ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در صنعت شیلات کشور
پیش‌بینی اجرای ۱۱۰۰ برنامه شاخص در دهه فجر
فردا ؛ حضورچهار مسئول آذربایجان غربی در سامانه سامد
۵ مصدوم در حادثه رانندگی در محور خواف- چمن آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)