• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۴۳۷۵۲
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۲
خوزستان » علمی فرهنگی

راز‌های نهفته پخت و سرو غذا در ظروف سفالی

پخت و سرو غذا در ظروف سفالی که در روزگاران قدیم مرسوم بود، خواص بیشماری دارد که شاید از آن‌ها بی اطلاع باشید.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، در سال‌های دور، پخت و سرو غذا در ظروف سفالی انجام می‌شد، حتی آب برای خنک شذت کوزه‌های سفالی نگهداری می‌کردند.راز‌های نهفته پخت غذا در ظروف سفالی

با گذشت سال‌ها و رونمایی از ظروف تفلون، لعابی، چدن، بلور و ...، ظروف سفالی جایگاه خود را از دست دادند و به انبار‌ها انتقال یافتند، شاید قرار گرفتن در دکور خانه‌های شهرنشین‌ها را بتوان بهترین حال و روز این ظروف دانست.

البته نیاز به مدت زمان بیشتر برای پخت غذا در مقایسه با سایر ظروف از دیگر دلایل محبوبیت کمتر آن‌ها به شمار می‌رود، اما باید بدانیم که پخت و سرو غذا در سفال خواص گوناگونی دارد که شاید از دانستن آن‌ها شگفت زده شویم.

غنی شدن غذا از مواد معدنی با پخت در ظروف سفالی

به دلیل اینکه ظروف سفالی از گِل ساخته شده اند و ماهیت قلیایی دارند، اسید‌های موجود در غذا متعادل می‌شوند و همین امر سبب خوش عطر و طعم شدن غذا شده و غذا را از مواد معدنی مانند آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم و ... غنی می‌کند.

صرفه جویی در هزینه‌ها و مواد شوینده

از دیگر فواید استفاده از ظروف سفالی، دسترسی راحت به آن‌ها است و در مقایسه با سایر قابلمه‌ها قیمت مناسبی دارند و نیاز نیست برای تهیه قابلمه‌های سفالی، پول زیادی پرداخت کنید.

همچنین برای شستن آنها، نیازی به استفاده از شوینده‌های شیمیایی نیست، زیرا مواد شوینده در خاک رس نفوذ و در پخت بعدی نیز به غذا انتقال پیدا می‌کند، بنابراین برای تمیز کردن آن می‌توان به بُرُس و جوش شیرین برای از بین بردن بوی سیر و پیاز اکتفا کرد.

جلوگیری از ترک خوردگی ظرف سفالی با افزایش تدریجی دما

برای پخت غذا در ظروف سفالی روی اجاق گاز نباید حرارت آن زیاد باشد، بلکه باید دما به تدریج افزایش پیدا کند، زیرا کاهش یا افزایش دما به صورت ناگهانی سبب ترک خوردن قابلمه می‌شود.

لازم است بدانید که این ظروف را هنگامی که داغ هستند، روی سطح سرد قرار دهید، بلکه باید آن را روی سطح چوبی یا پارچه مقاوم به حرارت قرار داد.

اگر می‌خواهید ظروف سفالی را در فر قرار دهید، نیازی نیست که فر را از قبل گرم کنید، بلکه افزایش تدریجی دمای فر کافی است و غذا به خوبی در آن پخته و آماده سرو می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارتقای سواد محیط‌زیستی دانش‌آموزان در بلداجی
تساوی نماینده کردستان در رقابت های لیگ برتر فوتبال کشور
افتتاح کریدور شهدای اقتدار منطقه آزاد ارس
کاهش ۱۴ درصدی ورودی سد‌های استان اردبیل
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
پیگیری لیگ بسکتبال بانوان با دیدار‌های هفته پنجم
بانوی یزدی، مرهمِ درد فرشتگان کوچک
مادر شهیدان گلگون آسمانی شد
برخورد ۲ سواری در جاده نورآباد به رستم با یک کشته و پنج مصدوم
­هشدار درباره کلاهبرداری‌های اینترنتی به مناسبت بلک فرایدی یاجمعه سیاه
شهربابک در جمع شهرستانهای تولید زعفران
نشان برنز تیم اپه مردان قطعی شد
پایداری وضعیت جوی در کردستان
مراسم تشییع شهید گمنام در باخرز
کشف ۲۰۰۰ دستگاه ماینر قاچاق به ارزش ۱۴۷ میلیارد تومان
نوزاد عجول زرندی پیش از رسیدن به بیمارستان در منزل به دنیا آمد
نشست خبری و همایش فعالان رسانه محله محور بویین میاندشت
تشریح برنامه‌های وداع و تشییع شهدای گمنام در آذربایجان شرقی
دانشگاه‌ها محور توسعه صنایع خلاق و فرهنگی هستند
توسعه تبادلات تجاری با کشور‌های آسیای میانه اولویت دولت است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
خوزستان، بی باران تا هفته آینده، جاده ها اما مملو از مه
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)