• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۴۷۶۱۶
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷
چهارمحال و بختیاری » اجتماعی
دانستنی‌های سلامت

این غلات را خام نخورید

مصرف برخی از مواد غذایی خام به گفته متخصصان برای بدن مفید است، اما نوعی غلات وجود دارد که باید از خام خوردن آن جلوگیری کنید، چون خطرات زیادی برای سلامتی دارد.

این غلات را خام نخوریدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، بعضی از متخصصان پیشنهاد می‌کنند که بهتر است برخی از مواد غذایی را خام مصرف کنید، اما یکی از انواع دانه‌ها و غلات وجود دارد که هرگز نباید آن را خام بخورید، زیرا خطر زیادی برای سلامتی شما دارد که در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک آن را به شما معرفی خواهیم کرد.

هرگز نباید جوانه‌ها را خام مصرف کنید
اگر به دنبال خوردنی مفید برای میان وعده هستید و می‌خواهید آن را خام مصرف کنید؛ سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها پیشنهاد می‌کند که جوانه‌های خام را کنار بگذارید و به سراغ مصرف خام آن‌ها نروید.
جوانه‌ها از دانه‌هایی که در محیط گرم و مرطوب هستند، ایجاد شده اند و محل مناسبی برای رشد باکتری از جمله باکتری سالمونلا، لیستریا و ای. کولی می‌باشند. این باکتری ممکن است در هر کدام از این محصولات وجود داشته باشد، اما وجود آن‌ها در جوانه‌ها بیشتر است و خطرات زیادتری را ایجاد می‌کند.
اگر مقدار کمی از این باکتری‌ها در این دانه‌ها وجود داشته باشد، این باکتری می‌تواند داخل جوانه به سطح بالایی برسد و وضعیت‌های خطرناکی را در صورت خام خوردن به وجود بیاورد.

عوارض مصرف جوانه‌ها به صورت خام
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها اعلام کرده که شما حتماً باید جوانه‌ها را به طور کامل بپزید تا سم غذایی آن‌ها از بین برود. اگر جوانه‌ها را خام مصرف کنید و باکتری داخلشان وجود داشته باشد، دچار مسمومیت غذایی می‌شوید، حتی اگر آن‌ها را به اندازه کافی نپخته باشید، باز هم ممکن است واکنش‌های بدی در بدن تان به وجود بیاید، پس آن‌ها را به طور کامل بپزید.

شستشوی دقیق و پخت آن‌ها باعث می‌شود که باکتری‌های مضر از بین بروند و خطر بیماری کاهش پیدا کند. سازمان غذا و دارو پیشنهاد می‌دهد که حتماً قبل از پختن و خوردن، آن‌ها را زیر آب بشویید تا باکتری‌های موجود روی آن‌ها کاهش پیدا کند، اما بعضی دیگر بر این عقیده هستند که شستن به تنهایی نمی‌تواند عاملی برای از بین بردن باکتری‌ها باشد و بنابراین حتماً باید آن‌ها را بپذید.

افرادی که بیشتر در معرض مسمومیت جوانه‌ها هستند
بعضی از افراد در معرض خطر بیشتری برای مسمومیت غذایی هستند. همه انسان‌ها ممکن است که به مسمومیت غذایی دچار شوند، اما کودکان زیر ۵ سال و افراد بالای ۶۵ سال، خانم‌های باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، در معرض خطرات بیشتری قرار می‌گیرند و احتمال شدید شدن بیماری در آن‌ها بیشتر است، زیرا بدنشان توانایی کافی برای مبارزه با جرم، آلودگی و بیماری را ندارد.
این افراد نه تنها نباید این مواد را خام مصرف کنند، بلکه اگر مقدار پخت آن‌ها کامل نباشد، هم هرگز توصیه نمی‌شود. آن‌ها همچنین نباید سیر، پیاز و بعضی دیگر از غلات و سبزیجات را نیز خام مصرف کنند.
اگر هم از بیرون ساندویچ خریداری کردید، حتما داخل آن را چک کنید که جوانه‌های خام داخلش وجود نداشته باشند. اگر بعد از خوردن جوانه‌ها هرگونه علائم بیماری داشتید، حتما به پزشک اطلاع رسانی کنید.

علائم مسمومیت با مصرف جوانه‌ها به صورت خام
علائم مسمومیت غذایی می‌تواند بسته به نوع باکتری که مصرف کرده اید، متفاوت باشد، اما در بیشتر حالات خفیف، مسمومیت غذایی ممکن است علائمی مثل بیرون روی، انقباضات شکم یا دل درد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و تب را پیدا کنید که ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد.
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها توصیه می‌کند که برای جلوگیری از کم آبی هنگام بیماری، حتماً به اندازه کافی آب و مایعات بنوشید. اگر علایم شدید مسمومیت غذایی را داشته باشید، حتماً باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

این علائم ممکن است شامل اسهال خونی یا اسهالی باشد که بیش از سه روز به طول می‌انجامد، همراه با تب بالا، استفراغ شدید که مانع از پایین رفتن مایعات می‌شود، ادرار نکردن یا ادرار کم، خشکی دهان و گلو، احساس سرگیجه هنگام ایستادن و مسمومیت غذایی که می‌تواند عاملی برای مشکلات بلند مدت و طولانی مانند آرتروز مزمن؛ آسیب عصبی و مغز و نارسایی‌های کلیوی هم داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایتی از پرونده‌های امنیتی در مستند «تارکد»
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
نشست خبری نمایشگاه نقاشی «به گزارش زنان»
ایجاد بازارچه دائمی صنایع‌دستی در یادمان شهدای مرصاد
بحران آب از آنچه امروز صحبت می‌شود، جدی‌تر است
ثبت دمای ۴۸ درجه و بالاتر در ۱۵ شهر خوزستان
دیدار لاریجانی با پوتین در کاخ کرملین
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
بازدید هنرمندان پیشکسوت رسانه ملی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما پس از حمله صهیونیست‌ها
تداوم موج گرمایی در لرستان
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
۶ واحد راکد صنعتی آذربایجان غربی به چرخه تولید باز می‌گردد
ستاد راهبری برای رصد پیشرفت برنامه هفتم توسعه تشکیل شده است
کمینه و بیشینه دمای هوای بیست و نهم تیر در سمنان
ثبت بخشش ششمین محکوم به قصاص در آذربایجان‌غربی
تکمیل راه آهن اردبیل نیازمند ۲۵۰۰ میلیارد تومان
آغاز توزیع مرحله جدید کالابرگ برای دهک‌های چهارم و پنجم
تعمیر واحد‌های مسکونی خسارت دیده در جنگ ۱۲ روزه
عبور اوج تقاضای مصرف از ۷۵ هزار مگاوات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دستور عارف برای رسیدگی فوری به وضع مصدومان و بررسی ابعاد حادثه