• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۴۸۸۱۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۰
اقتصادی » صنعت
مصوبه‌ای که اجرا نشد

تامین ۲ هزار واگن مترو به کجا رسید؟

مدیرعامل بخش ریلی گروه صنعتی مپنا گفت: شورای اقتصاد در سال ۱۳۹۵، تأمین و خرید ۲ هزار دستگاه واگن مترو را از طریق برگزاری مناقصه بین المللی با استفاده از تسهیلات مالی خارجی (فایناس) مصوب کرد، اما با گذشت حدود ۶ سال، این مصوبه هنوز اجرایی نشده است.

 آقای بابک احمدی در نشست تخصصی بررسی چالش‌های صنعت ریلی کشور در گروه صنعت و معدن خبرگزاری صدا و سیما افزود: بر اساس اهداف ترسیم شده، نیاز کشور در میان مدت (۱۰ سال) حدود ۷ هزار واگن مترو است و براساس مصوبه شورای اقتصاد، سازمان گسترس و نوسازی صنایع ایران به عنوان مدیر طرح، باید ۲ هزار واگن مترو را تامین و در اختیار شبکه حمل و نقل ریلی درون شهری، قرار می‌داد، اما تاکنون یک واگن هم به شبکه ریلی درون شهری اضافه نشده است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی اضافه کرد: هم اکنون در شهر‌هایی مانند تهران، اصفهان، شیراز، قم، تبریز، کرج با کمبود واگن مواجه هستیم، ضمن اینکه واگن‌های موجود هم فرسوده شده است.
 
احمدی با اشاره به اینکه مشتری واگن مترو فقط دولت است گفت: دولت با دخالت، ایجاد انحصار و تصویب تعرفه‌های داخلی و بین المللی موجب رکود تولید واگن مترو شده است. 
 
رئیس هیئت مدیره شرکت واگن پارس با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری در صنعت لوکوموتیو هم مشکلاتی را ایجاد کرده است، افزود: دولت اجازه دهد لوکومویتو دار خود نرخ تعرفه را مشخص کند چرا که با قیمت گذاری دستوری، دخالت و دستور العمل‌های شورای رقابت، صنعت لوکوموتیو نیز در حال نابودی است. 
 
مدیر عامل بخش حمل و نقل ریلی گروه مپنا پایین نگه داشتن نرخ ارز را چالش دیگر صنعت ریلی عنوان کرد و گفت: نرخ ارز شاخصی برای قیمت تمام شده محصول تولید داخل است و دولت آن را به صورت دستوری پایین نگه داشته است؛ این موضوع تهدیدی برای تولیدکنندگان صنعت ریلی است.
 
 وی افزود: اگر قیمت ارز ارزش واقعی خود را داشته باشد تولید کننده داخلی می‌تواند با رقبای خارجی رقابت و حتی صادرات انجام دهد. مدافع جدی تعرفه گذاری منطقی هستم؛ نرخ ارز دستوری آفتی برای همه تولید کنندگان کشور است به نظرم دولت باید اجازه دهد فضای درست کسب و کار در کشور شکل بگیرد.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
احمدی گفت: شاید یکی از جذابیت‌های بازار داخلی ما برای واردات و برای رقبای خارجی، بحث حمل و نقل ریلی است، زیرا این صنعت به شدت در کشور عقب افتاده و زیر ساخت‌های لازم برای آن، مهیا نشده است و ظرفیت برای توسعه زیادی دارد، از این رو رقبای خارجی و تولید کنندگان داخلی تمایل زیادی برای سرمایه گذاری در این صنعت را ندارند.
 
* بزرگنمایی دوباره برای تولید؛ این بار در لوکوموتیو
احمدی با انتقاد از درخواست ساخت هزار لوکوموتیو در دو سال آینده، گفت: از ۸۰ سال پیش تا کنون در صنعت ریلی کشور هزار لوکوموتیو ساخته نشده است! این بزرگنمایی‌ها موجب می‌شود که تولید کننده برای ساخت و تحویل لوکوموتیو رغبتی از خود نشان ندهد و دست دولت را برای واردات باز نگه دارد. 
 
مدیر عامل بخش حمل و نقل ریلی گروه مپنا با بیان اینکه با فرض که طی دو سال آینده ۱۰۰۰ لوکوموتیو به شبکه ریلی کشور اضافه شود: آیا ظرفیت جذب آن‌ها در شبکه ریلی کشور وجود دارد؟ آیا لوکوموتیو ران به اندازه کافی داریم؟ 
 
احمدی با اشاره به اینکه دولت اجازه استخدام و آموزش لوکوموتیو ران نمی‌دهد گفت: مجموع لوکوموتیو ران‌های کشور ۲ هزار و ۷۰۰ نفر است که از این تعداد , ۷۰۰ نفر بالای ۷۵ سال سن دارند با درخواست تولید هزار لوکوموتیو در کشور در دو سال آینده، نیاز به ۷ هزار لوکوموتیوران داریم. 
 
* وجود ۵۰۰ لوکوموتیو فعال در شبکه ریلی
وی با بیان اینکه در ۴۰ سال گذشته، ۵۵۰ لوکوموتیو به صنعت ریلی کشور اضافه شده است، افزود: سال ۱۳۶۰, ۴۱۸ لوکوموتیو در شبکه ریلی وجود داشت که این عدد در سال ۱۳۹۹, به ۹۵۴ لوکوموتیو رسیده است که از این تعداد تنها ۵۰۰ لوکوموتیو در شبکه ریلی فعالیت می‌کنند.
 
وی افزود: در سال ۱۳۶۰ از ۴۱۸ لوکوموتیوی که وجود داشت فقط ۱۹۹ لوکوموتیو سالم بود و فعالیت ۲۱۹ لوکوموتیو به دلیل نیاز به قطعه و تعمیرات، متوقف شده بود. همچنین در سال ۱۳۹۹, از ۹۵۴ لوکوموتیو , ۵۳۷ مورد فعال و ۴۱۷ لوکوموتیو متوقف شده بود.
 
مدیر عامل بخش حمل و نقل ریلی گروه مپنا با اشاره به اینکه از سال ۱۳۶۰ تا کنون به طور متوسط سالیانه ۲۵ لوکوموتیو وارد شده است، گفت: هم اکنون با وجود هفت ناوگان ساز ظرفیت تولید ۵۳۰ واگن مسافری، ۳ هزار واگن باری و ۱۴۰ لوکوموتیو را در کشور داریم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
یعنی اگر برای هر طرح و برنامه ای که می خواهد در کشور اجرا شود۶ سال طول بکشد؟ چند درصد کشور پیشرفت خواهد کرد و مشکلات حل خواهد شد.
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش دانشجویان قمی در رقابت‌های کشتی کشور
رونمایی از کتاب ردپای پروانه بر آب در فسا
کشف ۴ تن مواد مخدر در آذربایجان شرقی
جانبخشی بیمار مرگ مغزی به ۳ فرد نیازمند عضو
آداب و رسوم مردم مازندران در ماه رمضان
ورود سامانه بومی نویگیشن جراحی به اتاق‌های عمل کشور
خواجه نصیرالدین طوسی؛ حکیمی به اثرگذاری هزار سال
کسب رتبه اول وزارت عتف در ارتباط با جامعه صنعت
صدور ۳۹۵ گواهی تمکن مالی الکترونیک در بهمن ۱۴۰۴
۳۳ درصد پرونده‌های وارده به دادگاه عالی انتظامی قضات برای وکلا است
تبلیغات روانی دشمن روحیه ما را تضعیف نخواهد کرد
ابلاغ ۳۲۳ مصوبه برای رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی استان بوشهر
خشونت در فضای دانشگاه خط قرمز ماست
خواجه نصیر، معلم ثالث و فیلسوفی که ادیب هم بود
مسلمانان منطقه باید با ایران در مقابله با دشمنان اسلام هم‌گرا شوند
«نقشه خانوادگی» و «ساعت پویا» آماده پخش از شبکه‌های نمایش و نهال
رعایت قوانین و مقررات انتخاباتی الزامی است
«هوشکده» با راز روشنایی زمین
مهمترین خبر‌های ۵ اسفند قم در ۱۲۰ ثانیه
حمایت بنیاد علم ایران از تدریس علوم و فناوری‌های کوانتومی در دانشگاه‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
واگذاری قطعات زمین در کرمان
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
واکنش ایرانیان به درخواست دشمن
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
کشف ۱۵ کیلوگرم شمش طلا در نقطه صفر مرزی پاوه  (۱ نظر)