• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۵۱۱۳۷
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۱
آذربایجان شرقی » اقتصادی

بازگشت ۱۰۰ واحد تولیدی راکد به تولید در آذربایجان‌ شرقی

معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌ شرقی از بازگشت ۱۰۰ واحد تولیدی راکد در استان به چرخه‌ تولید در یک سال گذشته خبر داد.

بازگشت ۱۰۰ واحد تولیدی راکد به تولید در آذربایجان‌ شرقیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی محمد کلامی در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و تسهیل در سرمایه گذاری و رفع موانع تولید اهر گفت: در این مدت حدود ۳ هزار نفر در واحد‌های تولیدی راکدی که به چرخه فعالیت بازگشتند شاغل شدند و ۳۹ معدن راکد استان به مدار تولید بازگشته‌ است.

وی با بیان اینکه تیم اقتصادی آذربایجان‌ شرقی برای حل مشکلات اقتصادی همدل و همراه هستند افزود: در ارزیابی‌های اتاق بازرگانی کشورمان، آذربایجان‌ شرقی جزو سه استان برتر در حوزه کسب و کار شناخته شده است در حالی که سال گذشته استان ما در رتبه ۱۷ کشور قرار داشت.

معاون امور اقتصادی استاندار از سفر هیئت ۷۵ نفری تجاری به همراه نخست وزیر، وزیر اقتصاد و تُجار تاتارستان به آذربایجان‌شرقی در هفته‌ جاری خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم دیپلماسی اقتصادی آذربایجان‌شرقی فعال شده است و علاوه بر رایزنی با سفرای کشور‌های همسایه روز چهارشنبه هیئت تجاری بلندپایه تاتارستان با حضور نخست وزیر آن‌ها به استان سفر می‌کنند.

وی ادامه داد: نهم شهریورماه هیئت تجاری آذربایجان‌ شرقی به کشور ارمنستان سفر می‌کند، افزود:  و تا آذرماه برای سفر هیئت تجاری استان به اقلیم کردستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه و روسیه برنامه‌ریزی کرده‌ایم لذا از ظرفیت‌های شهرستان‌ها در سفر‌های تجاری خارجی استفاده خواهیم کرد.

کلامی با اشاره به ظرفیتهای مهم اهر گفت: این شهرستان در تمامی بخش‌های اقتصادی دارای ظرفیت است، به‌عنوان مثال ظرفیت معدن انجرد و سایر معادن طلا و آهک کمتر از مس سونگون نیست. همچنین در بخش کشاورزی علی‌رغم تنش آبی در اکثر نقاط استان به دلیل دریاچه ارومیه در شهرستان اهر با تغییر الگوی کشت می‌توان به بالاترین سطح تولید محصولات کشاورزی دست یافت.

معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: حوزه گردشگری شهرستان اهر به لحاظ تأثیرپذیری از جنگل‌های ارسباران و قرار گرفتن در شاهراه گردشگری استان، دست نخورده مانده است. در حالی که باغهای اهر نباید صرفاً به دید باغ نگاه کرد بلکه ظرفیت عظیمی برای گردشگری باغی است.

رئیس سازمان صمت آذربایجان‌شرقی هم در این نشست بزرگترین فرصت شهرک صنعتی را نزدیکی به شهر اهر عنوان کرد و افزود: هزینه حمل‌ونقل در حوزه تولید و صنعت بزرگترین نگرانی تولیدکنندگان است و نزدیکی شهرک صنعتی به اهر، موقعیت استثنایی را به وجود آورده است.

صابر پرنیان بابیان اینکه ۱۲۰۰ هکتار زمین برای سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی در حال آماده‌سازی است گفت: اجرای فاز‌های توسعه شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی، فرصتی مغتنم برای سرمایه‌گذاری است که در هفته دولت فاز توسعه شهرک صنعتی اهر در زمینی به مساحت ۴۵ هکتار جهت ایجاد واحد‌های تولیدی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار خواهد گرفت.

وی بر لزوم سرمایه‌گذاری شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی در شهرک صنفی اهر تأکید کرد و یادآور شد: در این شهرستان ۵۰ طرح نیمه‌تمام غیر بهره‌برداری داریم، لذا از رؤسای اداره صمت و شهرک صنعتی اهر می‌خواهم تا در بازه زمانی شش ماهه طرح‌های نیمه‌تمام شهرستان اهر را به اتمام برسانند، چراکه با تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام؛ ۱۰۰۰ فرصت شغلی مستقیم و ۲۵۰۰ فرصت شغلی غیرمستقیم در اهر ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از صدور مجوز پروانه بهره‌برداری ۱۵ معدن در اهر خبر داد و گفت: با توجه به قرارگیری این شهرستان در کمربند معدنی و صدور پروانه ۱۵ معدن، فعال‌سازی این معادن مورد تأکید است.
پرنیان با اشاره به انتظار ۵۳۰۰ جوان بیکار اهری برای اشتغال خاطرنشان کرد: امکان اشتغال‌زایی برای این تعداد بیکار در معادن شهرستان در بازه زمانی کوتاه‌مدت میسر است.

بازگشت ۱۰۰ واحد تولیدی راکد به تولید در آذربایجان‌ شرقیفرماندار اهر هم گفت: ظرفیت‌های شهرستان در حوزه صنعت و معدن، ورنی‌بافی و قالی‌بافی، گردشگری، کشاورزی و دامپروری است و طبق مطالعات انجام شده در صورت فعال‌سازی زمینه تولید و صادرات ورنی ۲۰ هزار شغل خانگی در اهر ایجاد می‌شود.

ابوالفضل غنی‌زاده گفت: جمهوری آذربایجان، ترکیه، ارمنستان، قطر، اقلیم کردستان و برخی کشور‌های اروپایی می‌تواند به بازار ورنی اهر تبدیل شوند، البته برخی تجار اهری هم‌اکنون نیز ورنی به کشور‌های همسایه صادرات می‌کنند. اما برای توسعه صادرات ورنی اهر مبتنی‌بر تقاضای طرح و رنگ به همکاری تیم اقتصادی آذربایجان‌شرقی و هیأت تجاری نیازمندیم. فعلاً، چون فرصت دیپلماسی تجاری فعال نشده؛ صادرات ورنی اهر به‌صورت تجارت چمدانی صورت می‌گیرد.

وی از برگزاری جشنواره ملی ورنی اهر در ماه‌های آینده خبر داد و گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر اهر به‌عنوان شهر ملی ورنی کشور به ثبت رسیده است و برای ثبت جهانی ورنی به نام اهر اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

فرماندار اهر با اشاره به اینکه سالانه ۱۵۰ هزار تُن سیب درختی در این شهرستان تولید می‌شود ادامه داد: امسال با توجه به خسارت تگرگ‌زدگی و سرمازدگی باغها برداشت ۷۰ هزار تُن سیب درختی در شهرستان اهر تخمین‌زده می‌شود و سالانه تخلیه ۱۰ هزار تُن سیب بادریز و زیردرختی در کنار جاده‌ها به دلیل نبود صنایع تبدیلی موجب از بین رفتن ارزش افزوده این محصول مهم در این شهرستان می شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
افتتاح خانه موسیقی تهران
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)