• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۵۳۱۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۹
علمی و فرهنگی
در گردهمایی یاوران رسانه‌ای اربعین مطرح شد؛

فرهنگ سازی رسانه‌ها برای حضور کوتاه مدت زائران در مراسم اربعین

در گردهمایی یاوران رسانه‌ای اربعین سخنرانان ایرانی و عراقی از اصحاب رسانه خواستند برای حضور کوتاه مدت زائران در مراسم اربعین فرهنگ سازی کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گردهمایی یاوران رسانه‌ای اربعین، عصر امروز دوم شهریور با حضور جمع زیادی از فعالان رسانه‌ای اربعین و جمعی از مسئولان فرهنگی در وزارت کشور برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دبیر علمی گردهمایی یاوران رسانه ای اربعین به تبیین مباحثی پرداخت که خبرنگاران فعال در پوشش مراسم اربعین باید به آن‌ها توجه کنند.

سید محمد رضا خوشرو گفت: مسائل داخلی عراق به مردم این کشور مربوط است؛ باید به مردم اطلاع رسانی کنیم که در این باره اظهار نظر یا از گروه خاصی جانب داری نکنند.

خوشرووی از اصحاب رسانه خواست مسائل مهم پیاده روی اربعین را به مردم گوشزد و انتظارات و آگاهی درستی درباره این سفر به زائران انتقال دهند.

در ادامه این نشست، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت خطاب به خبرنگاران حاضر در مراسم، گفت: برای اینکه بتوانیم در گزارشگری موفق باشیم، باید واقعیت‌ها را گزارش و مصداق راوی صادق باشیم تا خداوند بر گزارش ما اثر بگذارد.

حجت الاسلام سیدعبدالفتاح نواب افزود: بخشی از واقعیت شیرین و بخشی تلخ است؛ اگر فقط شیرینی‌ها را بگوییم، مردم را فریب داده ایم. مسئله دوم توجه به ارزش هاست، باید ارزش‌ها را برجسته و موضوع شهادت سردار جهان اسلام را مطرح کنیم.

آیت الله نواب

وی تصریح کرد: نگاه ما نباید صرفاً به ارزش‌های ایرانی باشد بلکه باید ارزش‌های جهان اسلام را مطرح کنیم، باید به مراجع عراق توجه زیادی داشته باشیم، رعایت شخصیت و حرمت افراد هم مد نظر باشد، گاهی تهیه خبری فرد دیگری را تخریب می‌کند؛ ما اجازه نداریم کسی را با قلم و تصویر کوچک کنیم. به سازنده بودن گزارش توجه کنیم. باید به همه گروه‌ها در گزارش توجه کرد. به کودکان توجه کنید؛ از کودکان برای کودکان و از خانواده‌ها برای خانواده‌ها گزارش بگیرید.

تلاش رسانه های شیعی برای تغییر تصور مردم دنیا از عاشورا
رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی نیز در این مراسم خطاب به فعالان رسانه‌ای مراسم اربعین حسینی گفت: بین خدمتگزاران به امام حسین (ع) با دیگران تفاوت وجود دارد، کسی که زائر است زیارت و در نهایت برای دیگران هم دعا می‌کند؛ موکب داران هم توفیق خدمت به زوار را دارند، اما شما پیام اربعین را به دنیا مخابره می‌کنید. خبرنگاری کاری بزرگ و همان کاری است که حضرت زینب (س) انجام دادند.

حجت الاسلام کریمیانحجت الاسلام کریمیان ادامه داد: امروز به انتشار مطالب در فضای مجازی بیش از گذشته نیاز داریم. با تلاش شما تصاویر اربعین در فضای مجازی تغییر کرده است، اما تصویر عاشورا همان تصویر قمه زدن و تیغ زدن است و هنوز اگر کسی از مردم دنیا بخواهد در مورد عاشورا اطلاع پیدا کند، همین تصاویر را می‌بیند لذا باید تلاش کرد این تصویر نیز عوض شود.

وی به شرایط سیاسی عراق اشاره کرد و گفت: عراق کشور ادیان و مذاهب و کشور پیامبران و ائمه بزرگ شیعه است. مقبره برخی بزرگان اهل سنت و علمای بزرگ نیز در این کشور است و از همه مهم‌تر جای حکومت امام زمان (عج) است و همیشه مورد توجه دشمنان اسلام و شاهد توطئه‌های بزرگ بوده است. معروف است می‌گویند عراق کشور بحران هاست.

رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی با اشاره به دلایل مختلف حضور آمریکایی‌ها در عراق، افزود: آمریکایی‌ها برای جلوگیری از تحقق حکومت جهانی به عراق آمدند، عراق برای جمهوری اسلامی مهم است، چون ما با عراق مرز مشترک داریم، ما شیعه هستیم و مقبره ائمه شیعه در عراق است، فرهنگ مشترک با عراق داریم، حوزه علمیه نجف که برای ما بسیار مهم است در عراق قرار دارد و ... امسال پیش بینی می‌شود تا پنج میلیون ایرانی راهی عراق شوند که این تعداد، از جمعیت بسیاری از کشور‌های خلیج فارس بیشتر است.

حجت‌الاسلام کریمیان اضافه کرد: توصیه ما به رسانه‌ها این است که در خصوص برخی مباحث سیاسی عراق اظهار نظر نکنند به خصوص اگر اطلاع دقیق ندارند، سیاست ما حفظ استقلال و یکپارچگی عراق است، در رسانه‌ها هم همین اظهار نظر باید منعکس شود.

وی از رسانه‌های ایرانی خواست در ایام اربعین تمرکز را بر روی مباحث اربعین بگذارند و درخصوص مسائل سیاسی اظهار نظر نکنند.

رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی افزود: باید به مردم عراق احترام بگذاریم؛ آن‌ها در حد توانشان در حال خدمت به مردم هستند نباید برخی ضعف‌ها را مطرح و بزرگ کرد.

حجت‌الاسلام کریمیان ادامه داد: گزارشگری در رسانه وظیفه ماست؛ ایجاد شور و حماسه خوب است، اما کافی نیست و عمق بخشی به حرکت بزرگ اربعین مهم‌تر است و رسانه‌ها می‌توانند این کار را انجام دهند. برای رسیدن به حکومت جهانی، به فرهنگ حسینی و فرهنگ مهدوی نیاز داریم؛ اگر یک جنبه باشد و دیگری نباشد، نتیجه نمی‌دهد. باید از اربعین برای زمینه سازی ظهور استفاده کنیم.

راه اندازی پویش دعا برای امام زمان (عج) در اربعین
وی از راه اندازی پویش دعا برای ظهور امام زمان (عج) خبر داد و گفت: امسال دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر مسافت از مسیر پیاده روی اربعین تحت پوشش رسانه‌ای قرار گرفته است، از ۲۸ محرم تا ۲۱ صفر نیز تصاویر مراسم ارسال می‌شود، ۱۰۰ ایستگاه رسانه‌ای نیز در شهر‌ها و مسیر ایجاد شده و در خدمت رسانه هاست. این کار، بزرگ‌ترین کار رسانه‌ای جهان است.

حجت‌الاسلام کریمیان در پایان از رسانه‌ها خواست با نگاه بین المللی دست به تولید آثار بزنند تا امکان نشر آثار در رسانه‌های جهانی وجود داشته باشد.

همچنین رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی عراق گفت: سال ۱۹۴۷ در راه کربلا بودیم، تعداد کل زائران پیاده روی چند ۱۰۰ نفر بود و به هزار نفر نمی‌رسید، حرکت عمومی نبود فقط خانواده‌های متدین شهر نجف در پیاده روی بودند. آن زمان می‌گفتیم آیا می‌شود هزاران نفر شویم، سال ۱۹۵۵ تعداد ما هزاران شد که صدام تحمل نکرد و با تانک و هواپیما حمله کرد؛ ما دستگیر و زندانی شدیم و بعد صدام شروع کرد به اعدام زائران پیاده کربلا.

حجت الاسلام حسینیحجت‌الاسلام حسینی ادامه داد: سال ۱۹۷۷ پیاده روی اربعین قطع شد، پس از سقوط صدام آمریکا با ۳۳ کشور وارد عراق شد و هر استان را به یک کشور داد، ما پیاده روی را آغار کردیم و تعداد ما نیم میلیون نفر شد، اکنون صحبت ده‌ها میلیون نفر است. البته نگاه ما به ۱۰۰ میلیون زائر است که اگر تعداد زائران به این عدد رسید چه باید کرد؟ ما این احساس را داریم که هر جا ایرانی‌ها ورود می‌کنند، پشتیبان و حامی داریم. اگر اتحادیه اسلامی رادیو تلویزیون نبود، نمی‌توانستیم این تعداد ایستگاه رسانه‌ای داشته باشیم.

فرهنگ سازی رسانه‌ها برای حضور کوتاه مدت زائران در مراسم اربعین
وی از رسانه‌های ایران خواست حضور کوتاه مدت زائران در عراق را فرهنگ سازی کنند و افزود: جمعیت اربعین خیلی زیاد است، ما عراقی‌ها از هر کجا که قبه را ببینیم سلام می‌دهیم و باز می‌گردیم؛ این مسئله باید بین مردم ایران هم فرهنگ سازی شود.

رئیس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی عراق اضافه کرد: اکنون ۲۰ میلیون شیعه عراقی در مراسم اربعین حضور دارند و باید به سراغ کرد‌ها و سنی‌ها برویم. در اداره اربعین دولت دخالت نمی‌کند و فقط امنیت را تأمین می‌کند، حتی تغذیه و اسکان نیرو‌های امنیتی را نیز موکب‌ها انجام می‌دهند و من از ایرانی‌ها می‌خواهم موکب‌ها را تقویت کنند.

همچنین پایانی این گردهمایی نشست‌های آموزشی تخصصی برای خبرنگاران، عکاسان، مستند سازان و تولید کنندگان آثار رسانه‌ای در خصوص اربعین برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای اجرای طرح های آب رسانی در جنوب دامغان
زلنسکی و دوراهی شرافت یا شراکت
اجتماع بزرگ عزاداران فاطمی در کیش
تمدید نشدن بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
آتش‌سوزی جنگل‌ها معضل جهانی است
وقوع تصادف زنجیره‌ای در محور شوش به اهواز
سوگواره آیینی «یاس کبود» برگزار شد
تمام واحد‌های قضایی استان البرز در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه دورکار شدند
نخستین دوره مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن ۲۰۲۵ پاکستان
پایان کار نمایشگاه فرصت‌های صادراتی گلستان در ترکمنستان
ایجاد رشته‌های مهارتی و علوم پایه در دانشگاه آزاد بروجن
پخت سمنو نذری در چهارمحال و بختیاری
پُرشدن سبد تولید زیتون کشور با بیش از ۱۴ هزارتن محصول باغ‌های رودبار تاکنون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)