• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۵۳۸۶۳
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۶
اقتصادی » بازاروتجارت
وزیر نفت اعلام کرد؛

قرارداد سواپ گاز روسیه و ایران به‌زودی امضا می‌شود

وزیر نفت پس از دیدار دوساعته با دستیار ارشد رئیس‌جمهور روسیه از امضای قرارداد نهایی خرید و سواپ گاز روسیه در آینده نزدیک خبر داد.

قرارداد سواپ گاز روسیه و ایران به‌زودی امضا می‌شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر نفت با اشاره به مذاکرات سازنده با دستیار ویژه رئیس‌جمهوری روسیه، گفت: خرید و سواپ گاز از روسیه نهایی شده است و در آینده نزدیک در مسکو بین شرکت ملی گاز ایران و طرف روس امضا می‌شود؛ مذاکراتی نیز درباره سواپ فرآورده‌های نفتی نیز انجام شد؛ ایران ظرفیت‌های زیادی در زمینه دریا، راه‌آهن و حمل‌ونقل زمینی برای توسعه سواپ دارد.
اوجی افزود، پیرو تفاهم‌نامه‌ها و قرارداد‌های پیشین، در حوزه انرژی و حمل‌ونقل ریلی مذاکراتی نیز انجام شد.
وی ادامه داد: در بخش حمل‌ونقل گفتگو‌های در زمینه احداث خط آهن رشت- آستارا و برقی کردن خط ریلی گرمسار-اینچه برون انجام شد به‌طوری‌که تعهد‌های تأمین مالی از سوی بانک‌های روس انجام خواهد شد و ازآنجاکه دستیار ارشد رئیس‌جمهوری روسیه اختیار تام داشت، این پروژه‌ها به‌زودی عملیاتی می‌شوند.
وزیر نفت با اشاره به امضای تفاهم‌نامه ۴۰ میلیارد دلاری با شرکت‌های بزرگ روس گفت: این موارد شامل تفاهم‌نامه و قرارداد می‌شود؛ اکنون برای توسعه هفت میدان نفتی و گازی با روسیه قرارداد داریم که پیشرفتی بین ۱۰ تا ۳۰ درصد دارند و درباره ۱۴ میدان دیگر مذاکرات در حال انجام است.
وی با بیان اینکه با شرکت‌های توانمند روس توافق‌های خوبی شده و در این نشست همه موارد توافق را یک‌بار دیگر برسی و رصد و چالش‌هایی پیش روی آن‌ها را بررسی کردیم، گفت: ۲ ماه دیگر نشست کمیسیون مشترک دو کشور در مسکو برگزار خواهد شد و در موارد مختلف شامل انرژی، حمل‌ونقل، تجارت و حتی ورزش مذاکرات ادامه خواهد داشت.
رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک ایران و روسیه با اشاره به اینکه روسیه ۵ میلیارد یورو در بحث پروژه‌ها و طرح‌های ایران تأمین مالی خواهد داشت، ادامه داد: ۲.۵ میلیارد یورو تعیین تکلیف شده و حتی در پروژه‌های نیروگاهی در حال اجراست، برای باقیمانده این مبلغ نیز طرح‌ها را تعریف کردیم که قراردادهایش امضا خواهد شد.
اوجی با بیان اینکه ایران و روسیه هر دو ظرفیت‌های مطلوبی در حوزه انرژی دارند، گفت: مجموع ذخایر نفت و گاز روسیه بسیار بالاست در بحث انرژی از کشور‌های تأثیرگذار جهان هستند.
وی با تأکید بر اینکه همکاری ایران و روسیه در زمینه انرژی یک‌طرفه نیست و شرکت‌های ایرانی توان بالایی دارند، افزود: در صنایع پتروشیمی قرارداد‌هایی برای محصولات و کاتالیست‌ها امضا و صادرات کاتالیست پتروشیمی به روسیه نیز آغاز شد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه عمده قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه در بخش بالادست نفت با روسیه برای توسعه میدان‌های مشترک و در خوزستان است، گفت: یکی دیگر از موارد تأکید شده در امضای تفاهم‌نامه با روسیه بحث فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی است، زیرا روس‌ها توانمندی خوبی در این حوزه دارند.
اوجی تأکید کرد: یکی دیگر از چالش‌ها تأمین منابع مالی است که شرکت‌های روس پذیرفتند در هفت میدان یادشده تأمین منابع مالی را انجام دهند و در زمینه اجرا از ظرفیت پیمانکاران ایرانی استفاده شود.
وی گفت: تأکید آقای رئیسی بر این است که ایران و روسیه حداکثر همکاری را در زمینه‌های مختلف داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردمی ۲۴ آبان ۱۴۰۴
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
قطعی خط تلفن درچه اصفهان، دردسر ساز شد
نشان طلای دختر تکواندوکار ایران در بازی‌های همبستگی اسلامی
اختتامیه سومین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در دماوند
تخصیص ۷۵۰ میلیارد تومان برای طرح‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)
حضور بانوان برای نخستین بار در ورزشگاه تختی آبادان
دیدار معاون سیاسی رئیس مجلس لبنان با لاریجانی
معرفی برگزیدگان جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری
پیگیری اختلال در واردات نهاده‌های دامی
برگزاری همایش عهد همدلی در سرخه
لایروبی آب بندان‌های گیلان
چرا بیمه بیکاری پرداخت نمی‌شود؟
خاموشی ۱۰ ماینر قاچاق در گلوگاه
شهداب قهرمان لیگ برتر والیبال نوجوانان شد
تصادف مرگبار در جاده چوکام به خمام
درخشش دانش آموزان اسلامشهری در رقابت های استارتاپی استان تهران
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ صعود عرفان محرمی به نیمه نهایی ووشو
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت
دیدگاه مثبت مردم گیلان در خصوص اجلاس استانداران کشور‌های حاشیه خزر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
پویش آبادان را سبز میکنیم
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)