• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۵۵۴۹۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

افزایش شانس زنده‌ ماندن بیماران کرونایی با داروی حاوی دندریمر

یک شرکت نوپا وابسته به دانشگاه جان هاپکینز با استفاده از دندریمر، دارویی تولید کرده است که می‌تواند به نجات افراد مبتلا به کرونا کمک کند.

افزایش شانس زنده‌ماندن بیماران کرونایی با داروی حاوی دندریمربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محققان پزشکی جان هاپکینز می‌گویند که روش درمانی مبتنی بر نانوذرات دندریمر به نام OP-۱۰۱ به طور قابل توجهی خطر مرگ و نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی را در یک مطالعه روی ۲۴ بزرگسال مبتلا به کووید-۱۹ شدید کاهش داده است.

نتایج یک کارآزمایی بالینی که توسط شرکت اشواتا تراپیوتیکس (Ashvattha Therapeutics) که این دارو را تولید می‌کند، به طور خاص نشان داد که بیمارانی که داروی OP-۱۰۱ را دریافت کرده‌اند، در مقایسه با بیمارانی که دارونما دریافت کردند بیش از چهار برابر کاهش نشانگرهای زیستی التهاب و آسیب مغزی دارند، نشانگرهایی که در خون آن‌ها گردش می‌کند.

سوجاتا کانان، استاد بیهوشی و مراقبت‌های ویژه پزشکی و اطفال در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز، می‌گوید: «OP-۱۰۱ می‌تواند یک درمان قوی برای کاهش التهاب شدید و ترمیم سریع در افراد مبتلا به کووید شدید باشد، که مزایای بالینی قابل‌توجهی را بدون عوارض جانبی مرتبط با برخی درمان‌های دیگر نشان می‌دهد.»

کانان و همکارانش، OP-۱۰۱ را با اتصال یک آنتی‌اکسیدان/داروی ضدالتهابی قوی به نام n -استیل سیستئین (NAC) به نانوذره‌ای توسعه دادند. هر نانوذره تعدادی مولکول از دارو به آن متصل است و می‌تواند دارو را به طور خاص به سلول‌های التهابی به نام ماکروفاژها برساند.

نانوذرات دندریمر دارو را فقط به آن دسته از ماکروفاژهایی می‌رساند که در التهاب در محل آسیب نقش دارند. در حال حاضر، NAC به شکل متفاوتی برای درمان مسمومیت با استامینوفن و برای رقیق کردن ترشحات مخاطی راه های هوایی استفاده می‌شود.

این گروه تحقیقاتی پتنت مربوط به این کشف را به ثبت رسانده و یک شرکت زیست‌فناوری به نام اشواتا تراپیوتیکس را برای توسعه این دارو و تامین مالی آزمایشات بالینی تاسیس کردند. این شرکت مجوز این فناوری را از طریق Johns Hopkins Technology Ventures صادر می‌کند.

برای این مطالعه، محققان ۲۴ بیمار بین ۴۳ تا ۸۶ سال، اکثرا مرد  مبتلا به کووید-۱۹ شدید را انتخاب کردند که بین اوت ۲۰۲۰ تا مه ۲۰۲۱ در پنج بیمارستان‌ بستری شدند. بیماران مبتلا به علائم شدید کرونا که تحت تهویه مکانیکی یا اکسیژن از طریق کانول بینی با جریان بالا بودند، واجد شرایط ثبت نام در این مطالعه بودند.

اکثر بیماران وارد شده در مطالعه در بخش مراقبت های ویژه بودند. همه ۲۴ بیمار همچنین مراقبت‌های استاندارد کرونا از جمله کورتیکواستروئیدهای مورد استفاده برای سرکوب التهاب و داروی ضد ویروسی رمدسیویر را دریافت کردند.

بنابر اعلام ستاد نانو، محققان تا پایان مطالعه نمی‌دانستند که کدام بیماران دارونما یا OP-۱۰۱ دریافت کردند. در پایان کارآزمایی، محققان دریافتند که OP-۱۰۱، با دوز ۴ میلی‌گرم بر کیلوگرم یا ۸ میلی‌گرم بر کیلوگرم، در کاهش نشانگر التهابی پروتئین واکنشی C شش برابر و در کاهش چهار تا ده برابر بهتر است. خطر مرگ یا نیاز به ونتیلاتور در روزهای ۳۰ و ۶۰ پس از درمان برای بیمارانی که دارونما دریافت کرده بودند ۷۱ درصد و برای کسانی که OP-۱۰۱ دریافت کردند ۱۸ درصد بود. در ۶۰ روز پس از دریافت OP-۱۰۱ یا دارونما، ۳ بیمار از ۷ بیمار دریافت کننده دارونما و ۱۴ از ۱۷ بیمار که هر یک از سه دوز OP-۱۰۱ را دریافت کرده بودند، زنده مانده بودند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
این دارو که مراحل آزمایشی را طی کرده چه زمانی به دست همه می رسد
یعنی دارو نما هوشمند عمل میکنه و دارو رو میبره سر اصل مطلب
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)