• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۶۴۸۲۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۳
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

پویش کتابخوانی «اول کتاب عشق نامش حسین (ع) بود» برگزار می‌شود

پویش کتابخوانی «اول کتاب عشق نامش حسین (ع) بود» تا شنبه 26 شهریور ادامه دارد.

پویش کتابخوانی «اول کتاب عشق نامش حسین (ع) بود» برگزار می‌شودبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، پویش کتابخوانی «اول کتاب عشق نامش حسین (ع) بود» که از یکشنبه 6 شهریور آغاز شده، با هدف پیوند شور و شعور حسینی از طریق فعالیت‌های فرهنگیِ کتاب محور، در ۴ گروه و ۷ رشته، در حال برگزاری است.

این‌رویداد را نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با رویکرد اشاعه و ترویج فرهنگ عاشورا، گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه کتاب‌های مرتبط با قیام اباعبدالله الحسین (ع)، پیوند شور و شعور حسینی از طریق فعالیت‌های فرهنگی کتاب‌محوربرگزار کرده است.
تقویت قدرت نویسندگی اعضا و کتابداران از طریق استخراج، بازنویسی و تولید متن نمایشی برگرفته از کتاب، شناسایی استعداد‌های خلاق در عرصه اجرا و تقویت توانایی سرودن شعر آئینی و پیوند مادحین و شعرا از دیگر اهداف پویش کتابخوانی «اول کتاب عشق نامش حسین (ع) بود» است.

گروه سنی کودک (۴ تا ۱۲ سال) در رشته‌های «نقاشی» و «خوانش متن (از طریق ارسال پادکست یا ویدئو)» می‌توانند در این پویش شرکت کنند.
برای گروه سنی نوجوان (۱۳ تا ۱۷ سال) و بزرگسال (۱۸ سال به بالا) رشته‌های «چهارگزینه‌ای»، «خوانش متن (از طریق ارسال پادکست یا ویدئو)» و ارسال «دلنوشته یا خاطره‌نویسی» در نظر گرفته شده است.
کتابداران نیز می‌توانند در رشته‌های «قصه‌گویی» و «پرده‌خوانی» در این پویش شرکت کنند.

علاقه‌مندان برای دریافت امانی این کتاب‌ها می‌توانند به کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور مراجعه و برای دریافت منابع با فایل متنی و راهنمای شرکت در پویش‌ها از سامانه arbaeen.samakpl.ir استفاده کنند.

کودکان ۴ تا ۱۲ سال برای شرکت در «پویش سلام بر حسین (ع)» باید از فرآیند کاشت بذر و آب دادن آن با عبارت «سلام بر حسین (ع)» در کتابخانه با کمک والدین یا کتابدار، فیلم و تصویر تهیه کنند و پس از درج مشخصات، آن را در سامانه بارگذاری کنند.

شرکت‌کنندگان می‌توانند فیلم‌ها و تصاویرشان را در شبکه اجتماعی با هشتگ‌های پویش_سلام_بر_حسین و نهاد_کتابخانه_های_عمومی_کشور و ذکر (منشن) کردن صفحه نهاد با شناسه iranplir منتشر کنند.

همچنین کودکان (۴ تا ۱۲ سال) می‌توانند تصاویر و فیلم‌هایشان را در رشته‌های «نقاشی» و «خوانش متن» بر اساس کتاب «۱۴ قصه، ۱۴ معصوم؛ امام حسین (ع)» اثر حسین فتاحی از انتشارات قدیانی، به صورت «ترسیم نقاشی از متن خلاصه‌شده کتابدار» یا «ضبط ویدئو از خوانش متن از داستان آخر کتاب» در سامانه بارگذاری کنند.

در بخش ضوابط و مقررات «رشته نقاشی»: «نقاشی‌ها باید از منبع معرفی‌شود؛ نقاشی‌ها را بر روی برگه A ۴ رسم کنند و تصویر با کیفیت آن در سامانه بارگذاری شود. مشخصات شرکت‌کننده (شامل: نام و نام خانوادگی، سال تولد، نام کتاب و عنوان داستان، نام استان، نام شهر، نام کتابخانه، نام کتابدار کودک) در یک سانتی‌متر بالای صفحه (که به نقاشی خللی وارد نشود) خوانا و دقیق ذکر شود. نقاشی ارسالی باید به صورت فردی بدون دخالت افراد دیگر ترسیم شود و در انتخاب نقاشی‌های برتر اولویت با آثاری است که عیناً مشابه تصاویر کتاب نباشد.»

تناسب با محتوای کتاب و قصه، کیفیت رنگ‌آمیزی (انتخاب رنگ‌های متناسب و مهارت در رنگ‌آمیزی)، هنر تصویرگری (استفاده از تکنیک‌های مختلف نقاشی (سایه روشن و…) و سایر موارد از جمله: خلاقیت، کپی نبودن و… نیز از جمله ملاک‌های ارزیابی در این بخش آمده است.

نوجوانان (۱۳ تا ۱۷ سال) و بزرگسالان (۱۸ سال به بالا) در رشته «خوانش متن» از کتاب «ماه به روایت آه» نوشته ابوالفضل زرویی نصرآباد از انتشارات نیستان، می‌توانند با خوانش صفحه ۱۰۱ این کتاب (بخش سلام بر او) پادکست یا ویدئو تهیه و آن را در سامانه بارگذاری کنند.

در بخش ضوابط و مقررات این رشته: «آثار تولیدی باید از منابع مشخص شده باشد؛ حداکثر زمان فایل‌های صوتی و پادکست ۱۰ دقیقه باشد و با حداکثر حجم ۱۰۰ مگابایت در سامانه بارگذاری شود؛ و در هنگام ضبط فایل‌های ویدئویی ضروری است هر شرکت‌کننده ابتدا نام و نام خانوادگی خود، نام شهر و سپس نام کتاب را ذکر کند.»

در رشته مسابقه کتابخوانی (چهارگزینه‌ای) از کتاب‌های «دو امام مجاهد» و «همرزمان حسین علیه‌السلام» گفتار‌هایی از آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای از انتشارات انقلاب اسلامی، نوجوانانِ ۱۳ سال به بالا و بزرگسالان می‌توانند پس از مطالعه، پاسخگوی سوالات چهارگزینه‌ای این مسابقه باشند. گفتنی است فایل منابع عنوان‌شده از طریق سامانه در دسترس و قابل بهره‌برداری است.

در رشته «دلنوشته و خاطره‌نویسی» نوجوانانِ ۱۳ سال به بالا و بزرگسالان می‌توانند نوشته‌ها، تجربیات، داستان و یا خاطرات خود را از اربعین حسینی (پیاده‌روی، عزاداری و…) بنویسند و ارسال کنند.

کتابداران می‌توانند آثارشان در «رشته قصه‌گویی» از کتاب «۱۴ قصه، ۱۴ معصوم؛ امام حسین (ع)» اثر حسین فتاحی و در «رشته پرده‌خوانی» از کتاب «۱۰ قصه عاشورایی برای بچه‌ها» اثر فریبا کلهر از انتشارات قدیانی را تهیه و در سامانه بارگذاری کنند.

در بخش ضوابط و مقررات این رشته هم: «هر فرد می‌تواند، یک فیلم ارسال نماید؛ پرده‌خوانی و قصه‌گویی باید از منبع مورد نظر باشد؛ هنگام ضبط فایل‌های ویدئویی ضروری است هر شرکت‌کننده ابتدا نام و نام خانوادگی خود و نام کتاب را ذکر نماید؛ فیلم‌های ارسالی به صورت افقی و حداکثر در ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ضبط و با حداکثر حجم ۳۰۰ مگابایت در سامانه بارگذاری شود.

برای پرده‌خوانی ۴ فیلم (پرده اول، پرده دوم، پرده سوم و پرده چهارم) جداگانه ارسال شود؛ با توجه به محدودیت حجم، از نرم‌افزار‌های فشرده‌سازی برای کاهش حجم فایل‌های تصویری استفاده شود.
معرفی‌های ارائه شده با خلاقیت بالا و بدون کپی‌برداری در اولویت داوری و امتیازدهی قرار دارند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
عالی
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین مجمع سلامت شهرستان طارم
واژگونی مینی بوس در جاده نی ریز به سیرجان با سه مصدوم
ارس نقطه آغاز تحولات بزرگ اقتصادی
ایران جان، جان تازه‌ای در خراسان جنوبی دمیده است
فروش وام جعلی در سایت‌های درج آگهی
افتتاح دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در همدان
پیروزی شهرداری گرگان در نخستین دیدار بسکتبال سوپر لیگ غرب آسیا
تقویم روز و اوقات شرعی پانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
دولت انگلیس زیر فشار اتهام ناکارآمدی در مدیریت زندان‌ها
توافق ایران و روسیه برای افزایش حمل و نقل ترکیبی و دریایی
پیگیری مشکل آب شرب در روستا‌های بخش حصار گرمخان
۱۵ آبان و تیری که به خطا رفت؛ روایتی از تلاش ناکام رژیم پهلوی برای مهار امواج انقلاب
خادمیاران نوجوان رضوی اقلید مهمان حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
قهرمانی کره شمالی در وزنه برداری ارتش‌های جهان؛ ایران نایب قهرمان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (پانزدهم آبان ۱۴۰۴)
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
هشدار به متخلفان؛ کشف تخلفات ۲۰۲ میلیارد ریالی در بازار کشاورزی زنجان
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
گلایه شهروندان تکابی از مشکل سدمعبر
جوی آرام و آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)