• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۶۵۵۸۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
ستاری در پنجمین نشست سرآمدان علمی ایران:

با رفع مشکلات، جذب نخبگان در دانشگاه‌ها افزایش می‌یابد

سورنا ستاری با تاکید بر رفع موانع جذب و استفاده ار ظرفیت سرآمدان علمی کشور گفت: خوشبختانه دانشگاه‌ها برای جذب سرآمدان علمی که بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌کند، همکاری خوبی دارند.

با رفع مشکلات، جذب نخبگان در دانشگاه‌ها افزایش می‌یابدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هفتمین دوره انتخاب سرآمدان علمی ایران به همت معاونت علمی برگزار شد و منتخبان آن معرفی شدند. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این نشست، گفت: خیلی خوشحالم که مدل مدنظر معاونت علمی و فناوری در معرفی سرآمدان علمی ایران به هفتمین دوره خود رسیده و توسعه یافته است و به زودی طرح‌ها و مدل‌های جدیدی هم ارائه خواهد شد.

ستاری با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان تابع دانشگاه ها است، اظهار کرد: ما در بنیاد یک خطی را طی می‌کنیم که بر اساس آن افراد نخبه را شناسایی و به دانشگاه‌ها معرفی می‌کنیم و بنیاد در تصمیم گیری این افراد در دانشگاه ها نقش ندارد، بلکه این دانشگاه ها هستند که در این زمینه تصمیم گیری می‌کنند.

وی سرآمدان علمی کشور را سرمایه‌های انسانی و ملی خواند و رفع مشکلات آن‌ها درهر زمینه‌ای را ضروری دانست و بر همکاری معانت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیفات و فناوری در رفع این مشکلات تاکید کرد.

علوم پایه را احیا کنیم
محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در این نشست، با بیان ایتکه سرآمدان علمی مرجعیت علمی کشور را در دست دارند، گفت:  این افراد در عرصه فراملی به اسطوره‌های ملی ایران بدل شده اند..

زلفی گل، رفع مشکلات استخدامی و جذب این افراد را وظیفه وزارت علوم عنوان کرد و گفت: تلاش می‌کنیم با استفاده از همه ظرفیت‌های خود این موانع و مشکلات را مرتفع کنیم.

زلفی گل ادامه داد: باید تلاش کنیم جذب دانشجویان در رشته‌های علوم پایه را افزایش دهیم. متاسفانه هنوز برخی از رشته‌های علوم پایه مغفول مانده است.

وی افزود: تعداد دانشگاه‌هایی که با صنعت همکاری نزدیکی را آعاز کرده اند رو به افزایش است و باید تلاش کنیم تعداد آن‌ها را بیشتر هم کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه بر ایجاد فدراسیون سرآمدان فناوری و نوآوری و سرآمدان دیپلماسی علمی در کشور با همکاری نهاد‌های دیربط تاکید کرد.  

اختصاص امتیاز ویژه برای اساتید سرآمد 
سعید سرکاردبیر ستاد  نانو  معاونت علمی هم در این نشست اعلام کرد: اگر دانشجویان پسادکتری یک استاد به عنوان سرآمدان انتخاب شود، ۱۰ درصد امتیاز دانشجوی سرآمد شده به استاد مربوط اختصاص می‌یابد.

وی با بیان اینکه امروز شاهد پنجمین دوره برگزاری این نشست و هفتمین دوره معرفی سرآمدان علمی کشور هستیم، افزود: در طی ۷ دوره برگزاری این رویداد ۳۰۶ نفر سرآمد معرفی شده است و برخی از این سرآمدان در دوره‌های قبلی نیز حضور داشته‌اند.

وی ادامه داد: یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه لرستان به نام دکتر محسن عادلی در ۷ دوره این رویداد حضور داشته و هم اکنون اقدامات انتقال وی به دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام است.

سرکار با بیان اینکه دانشگاه صنعتی شریف، برنامه خاصی برای افراد سرامد دارد، افزود: علاوه بر آن ۱۱ نفر از سرامدان در ۶ دوره و ۱۵ نفر در ۵ دوره سرامدان علمی کشور حضور داشتند. این آمار نشان از استمرار این افراد در حوزه‌های علمی  و فناورانه است.

سرکار، دانشگاه صنعتی شریف را بالاترین امتیاز و ۲۵ سرآمد در این رویداد عنوان کرد و یادآور شد: دانشگاه‌های تربیت مدرس، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی،   دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، تربیت دبیر شهید رجایی و شیراز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

دبیر ستاد نانو  معاونت علمی به توزیع سرآمدان انتخاب شده در ۷ دوره معرفی سرآمدان اشاره کرد و با بیان اینکه از ۲۵ استان کشور سرآمدان انتخاب شده‌اند، خاطر نشان کرد: تاکنون از سوی معاونت علمی ۵۱.۵ میلیارد تومان از ۱۱۹۲ سرآمد علمی از ۱۱۹ موسسه حمایت شده است.

وی گفت: همچنین  ۲۳ میلیارد تومان برای ۴۸۳ پژوهشگر پسا دکتری، ۱۸ میلیارد تومان از ۲۵۳ سرامد علمی در قالب گرنت پژوهانه، ۲.۸ میلیارد تومان از ۲۳۰ فرصت مطالعاتی و ۳ میلیارد تومان از ۲۷۰ مقاله برتر حمایت شده است. دانشگاه صنعتی شریف با ۸.۲ میلیارد تومان بیشترین میزان حمایت را در حوزه سرآمدان داشته است و بعد از آن پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با ۴.۴ میلیارد تومان،   تربیت مدرس با ۴.۳ میلیارد تومان،   دانشگاه تهران با ۴ میلیارد تومان،   دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با ۳.۴ میلیارد تومان و شهید بهشتی با ۲.۳ میلیارد تومان در رده‌های بعدی جذب حمایت قرار دارند.

وی افزود: علاوه بر آن اگر دانشجویان پسادکتری یک استاد به عنوان سرآمدان انتخاب شود، ۱۰ درصد امتیاز دانشجوی سرآمد شده به استاد مربوط اختصاص می‌یابد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
نجبگان مشکلشان امنیت مالی و شغلی هست، مشکل دیگری نیست
لطفا انگیزه مالی و رفاه برای نخبگان ایجاد کنید
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز معطر با برداشت گل نرگس در خوسف
تاکید سفیر چین در ایران بر توسعه روابط گردشگری
ضرورت پیوند بین دانشگاه با صنعت و کشاورزی
هشدار مرکز بهداشت استان درباره آلودگی هوا؛ مراقب گروه‌های حساس باشید
اقامه ی نماز باران عصر جمعه بیست‌ و سوم آبان‌ماه در دو نقطه تهران
مداخله نظامی ژاپن در مساله تایوان با پاسخ سخت چین مواجه خواهد شد
توسعه فناورانه و فعال‌سازی ظرفیت‌های استانی، محور حمایت‌های معاونت علمی
برپایی بیمارستان سیار در مهرگان
هشدار بارش برف در آذربایجان‌غربی
برداشت سبز در خوزستان
کشف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در سروستان
از تبادل تجربه تا امضای تفاهم‌نامه‌های گردشگری در یزد
رویکرد جمهوری اسلامی ایران توسعه همکاری با همه کشور‌ها است
گرامیداشت یاد و خاطره شهید اسماعیل نیکخو در چالدران
حدود ۹۰ هزار پرونده در وقایع سال ۱۴۰۱ در فرآیند عفو قرار گرفتند
برگزاری مراسم سومین سالگرد شهدای امنیت در مشهد
مراکز معاینه فنی خودرو البرز به سامانه بیمه متصل می‌شوند
یک مصدوم بر اثر انفجار ناشی از نشت گاز در کرمانشاه
برداشت یاقوت سرخ کویر
جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در سنندج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)