• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۶۵۸۹۲
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۰
اجتماعی » حقوقی و قضایی

رهایی 106 نفر از قصاص در پویش به عشق حسین می بخشم

"به عشق حسین می بخشم" ، پویشی که از ابتدای محرم امسال راه اندازی و تاکنون منجر به رهایی 106 نفر از قصاص نفس شده است .

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه می گوید : در ۲۰ ماه گذشته در نتیجه تلاش اعضا ستاد ملی صبر و کمک های مردمی ۸۸۸ فقره احکام قصاص نفس منتهی به گذشت شده است . همچنین در سه ماهه نخست امسال نیز باجلب رضایت شکات در ۱۸۸ پرونده منجر به سازش شده است .
اینها گوشه ای از فعالیت ستاد ملی صبر است که با هدف تعمیم فرهنگ صلح ، بخشایش و رضایت و همچنین کاهش ورودی پرونده ها به محاکم قضایی فعالیت می کند .
حجت اسلام و المسلمین هادی صادقی معتقد است : قوه قضائیه مالکیت ستاد ملی صبر را ندارد و این ستاد متعلق به همه است و همه می‌توانند از آن بهره ببرند و استفاده کنند ، در واقع ستاد ملی صبر ترکیبی است از همه قوای مردمی و حاکمیتی و قوای دیگری که در نهادهای میانی قرار می‌گیرند. فعالیت در ستاد ملی صبر یک مسئولیت همگانی است که همه می‌باید در آن مشارکت کنند. ستاد ملی صبر تشکیل شده از همه توانمندی ‌های کشور است و ترکیب آن یک ترکیب قضائی نیست .
البته فعالیت این ستاد از حوزه حل و فصل اختلافات ، صلح و سازش و جلب رضایت از اولیای دم فراتر رفته و اکنون در حوزه کاهش معضلات اجتماعی و اختلافات خانوادگی نیز ورود کرده است .
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری می گوید : در برنامه ششم توسعه قرار بود که میزان طلاق ۲۰ درصد کاهش یابد اما متاسفانه نه تنها کاهش نیافته بلکه طبق یک تحلیل آماری چهار درصد و در یک تحلیل مقایسه‌ ای با ازدواج ، هشت درصد میزان طلاق افزایش یافته است . بخش عمده‌ ای از افزایش طلاق مربوط به نبود گذشت و بخشش است .
به گفته خانم انسیه خزعلی : قرار است زوجین بعد از ثبت ازدواج همانگونه که به پزشک مراجعه می‌کنند ماهانه از خدمات مشاوره نیز بهره‌مند شوند تا قبل از اینکه مشکل به وجود آید و تبدیل به معضل و عاملی برای اختلاف ، سبک زندگی و نوع رفتار خود را اصلاح کنند.در این مشاوره‌ها بر مهارت‌های تاب آوری ، تحمل ، گذشت و بخشش اقدامات مؤثری انجام شود .
همچنین سخنگوی فرماندهی انتظامی کل کشور می گوید :ز در این فرماندهی ساختاری برای میانجی گری و صلح و سازش تعریف شده که ایجاد دایره مشاوره و مددکاری در کلانتری‌ ها از جمله این اقدامات است .
به گفته سردار مهدی حاجیان هم اکنون یک هزار و ۳۳ کلانتری مجهز به دایره مشاوره و مددکاری شده که کارشناسان آن سعی می کنند تا مراجعه‌کنندگان را به سمت صلح و سازش سوق دهند . ضمن اینکه در سال گذشته ، ۷۸۶ هزار و ۹۴۵ فقره پرونده به دایره مشاوره و مددکاری اجتماعی ما ارجاع شده که در مقایسه با سال 99 رشد ۱۴ درصدی دارد . از این میزان ۷۱ درصد از پرونده‌ها به مصالحه منجر شده است.
سخنگوی فراجا می گوید : علاوه بر دایره مشاوره و مددکاری اکنون ۵۴ مرکز مشاوره نیز فعال است که هر کسی هر اختلافی از جمله در حوزه‌ های خانواده ، طلاق ، موافقت نامه‌های قبل از جدایی داشته باشند ، می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند که با نگاه روانشناختی و با همکاری بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ روانشناس موضوعات و اختلافات مراجعان را حل و فصل می‌کنند .
به گفته مسئولان قضایی در سال گذشته با کمک ستاد ملی صبر و صلح یاران 583 پرونده قصاص ، 155 پرونده اختلافات مالی و 127 پرونده نزاع دسته جمعی به صلح و سازش ختم شده است .
نهادینه سازی فرهنگ صلح و بخشایش و رضایت ، فضای جامعه را برای گذشت و صبوری آماده می کند که نتیجه آن کاهش معضلات اجتماعی ، نزاع و درگیری و افزایش صلح و سازش در پرونده های قضایی است .

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت سه فوتبالیست چهارمحال و بختیاری به اردوی تیم ملی
دستاورد‌های انقلاب اسلامی ایران در فجر ۴۷
پیش بینی افزایش تولید دانه های روغنی با حذف ارز ترجیحی
جمع‌آوری ۲۴ معتاد متجاهر در الیگودرز
دستگیری ۷ حفار غیرمجاز در دامغان
رونمایی کمپرسور جدید نماد همکاری موفق برای ارتقای توان فنی کشور
سرویس‌دهی رایگان اتوبوسرانی و قطار شهری مشهد در نیمه شعبان
سه‌شنبه‌های مردمی ملاقات چهره به چهره با مسئولان در کرج
برگزاری اختتامیه جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
افتتاح طرح ملی سلام محله در خراسان جنوبی
رویداد ملی «سلام محله» در ۷۴ کانون استان اردبیل آغاز شد
تصویب مزایده ۱۳ پلاک املاک مازاد دستگاه های اجرایی در سمنان
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۲۰ طرح صنعت برق در فارس و بوشهر
استاد محمد علی سادات درگذشت
قم آماده اعزام به مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور
جشنواره شعر فجر در ایستگاه آخر
افتتاح ۴۲۳ طرح با ۸ همت اعتبار در فردیس به مناسبت دهه مبارک فجر
تجدید میثاق رئیس، مدیران و کارکنان بنیاد شهید با آرمان‌های امام راحل
آغاز به کار رشته المپیکی لاکراس
دستگیری ۱۳۸ نفر از اغتشاشگران در رودسر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)