• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۷۱۵۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۳
اقتصادی » آب و انرژی

ایران در رتبه سوم کشورهای توسعه دهنده سی ان جی

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: چین با 8 هزار و 600 جایگاه عرضه سی ان جی در رتبه نخست کشورهای توسعه دهنده این صنعت است؛ رتبه دوم با 3 هزار و 615 جایگاه به کشور پاکستان اختصاص دارد و ایران نیز، رتبه سوم در این حوزه را داراست.

آقای علی اکبر نژادعلی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: از نظر مصرف سوخت سی ان جی، ایران پس از چین، در رتبه دوم قرار دارد و روزانه 23.5 میلیون لیتر از این سوخت، در کشورمان مصرف می شود. جایگاه های موجود، این ظرفیت را دارند که تا 40 میلیون مترمکعب نیز سوخت سی ان جی را عرضه کنند.
 
وی گفت: می توانیم 17 میلیون مترمکعب سی ان جی بیشتری را در خودروها بسوزانیم و به همین میزان، در مصرف سوخت مایع صرفه جویی کنیم تا تراز تامین انرژی بخش حمل و نقل، مثبت شود؛ چرا که روزانه 125 میلیون لیتر معادل بنزین، نیاز به انرژی در این بخش داریم .
 
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در ادامه درخصوص جایگاه صنعت سی ان جی گفت: با رشد احداث جایگاه های سی ان جی از سال 1383 تا پایان تیر 1401،‌ بالغ بر 94 میلیارد لیتر در مصرف بنزین صرفه جویی شده که اگر این صنعت توسعه نمی یافت، مجبور به واردات این میزان بنزین می شدیم .
 
آقای علی اکبر نژادعلی ، با بیان این که صنعت سی ان جی از سال 1930 در آمریکا شکل گرفته و اکنون در 20 کشور جهان توسعه یافته، افزود: در کشور ما نیز 2336 جایگاه اختصاصی سی ان جی وجود دارد که از سال 1380 تاکنون راه اندازی شده اند.
 
وی ادامه داد: سال 1356 در شیراز، روی هزار و 200 دستگاه خودروی سواری تجهیزات سی ان جی نصب شد و دو ایستگاه برای تغذیه این سوخت اختصاص پیدا کرد؛ همین تجربه در سال 1366 در مشهد دنبال شد .
 
این مقام مسئول تصریح کرد: با پیشرفت تولید خودرو، مصارف سوخت نیز افزایش یافت؛ به طوری که در سال 1379، تراز تولید و مصرف بنزین در ایران،‌ به میزان 6 میلیون لیتر در روز، منفی شد. این موضوع منجر به مصوبه سال 1380 دولت شد که 3 میلیارد دلار را برای احداث 2 هزار و 500 جایگاه سی ان جی و یک میلیون و 500 هزار خودرو گازسوز اختصاص داد .
 
وی افزود: تاکنون در 2 هزار و 542 جایگاه، تجهیزات سی ان جی نصب شده و بالغ بر یک میلیون و 100 هزار خودرو نیز، در کارگاه های مرتبط به بهره برداری رسیده اند. مصرف جدی این سوخت هم از سال 1383 در کشور رونق گرفت و تولید انرژی مورد نیاز خودروها، از مصرف پیشی گرفت؛ به طوری که تا اواسط سال 1388، سرمایه اولیه 3 میلیارد دلاری بازگشت و از آن زمان تاکنون، بالغ بر 48 تا 49 میلیارد دلار، مانع از واردات بنزین شد.
 
وی درباره توزیع جایگاه های سی ان جی در استان های مختلف،‌ با تاکید بر اینکه زیرساخت اولیه احداث جایگاه های سی ان جی در هر نقطه از کشور، اتصال آن نقطه به شبکه گاز سراسری است، گفت: استان سیستان و بلوچستان اخیراً گازرسانی شده و علت اینکه در این استان فقط یک جایگاه سی ان جی وجود دارد، همین است که دیر به شبکه گاز طبیعی سراسری وصل شده است. 
 
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اضافه کرد: اکنون شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، این قابلیت را دارد و از ورود سرمایه‌گذاران استقبال می‌کند که در صورت رعایت شرایط مندرج در درگاه ملی مجوزها، بتوانند از تجهیزات رایگان برای احداث جایگاه های سی ان جی در این استان استفاده کنند.
 
آقای نژادعلی ادامه داد: هر کدام از این جایگاه ها بین ۱۳ تا ۱۴ میلیارد تومان هزینه تامین تجهیزات نیاز دارد؛ شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی می تواند این تجهیزات را برای حداکثر ۱۷ جایگاه در این استان به صورت رایگان تامین کند .
 
وی تاکید کرد: هم اکنون روزی 102 میلیون لیتر مصرف بنزین داریم که در مقایسه با پارسال، ۲۴ درصد رشد را نشان می‌دهد. 106.5 میلیون لیتر در روز گازوئیل نیز در کشور مصرف می شود؛ 28.6 میلیون لیتر آن، مربوط به حوزه نیروگاهی و ۷۷.۸ نیز در حوزه غیر نیروگاهی به مصرف رسیده که نسبت به سال گذشته، ۱۱.۳ درصد رشد را نشان می‌دهد.
 
این مقام مسئول در پایان گفت: صنعت سی ان جی از سال 1383 تا پایان تیر ۱۴۰۱، بالغ بر ۹۴ میلیارد لیتر منجر به صرفه جویی در مصرف بنزین شده که این آمار نشان می‌دهد، اگر صنعت سی ان جی در این حوزه به کشور کمک نمی کرد، مجبور به واردات این میزان فراورده از خارج کشور می شدیم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
چرا همه چی برعکسه؟
ایران خودرو و سایپا تولید خودروهای دوگانه سوز رامتوقف کرده اند
ایران که رتبه سوم کشورهای توسعه دهنده سی ان جی را داره! این گازها را کجا مصرف می کنه؟
چون تولید خودروهای گاز سوز متوقف شده !
نظر شما
آخرین اخبار
­غلامی: جام جهانی رؤیای همه ما بود
نگرانی متقاضیان مسکن ملی پرند از تاخیر در تحویل
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
آتش‌سوزی آشپزخانه یک واحد مسکونی در ساختمانی ۳ طبقه در رشت
نشست شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد فرهنگی اربعین ایران و عراق در بغداد
تجلیل از خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه در لرستان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
برپایی میز خدمت حقوقی در مناطق کم برخوردار کشور
آتش در دل جنگل های الیت
جوی آرام و پایدار در لرستان
سرهنگ کارگر فرمانده جدید یگان ویژه استان قم شد  
اولویت‌گذاری برای کاهش ضایعات در ۲۲ محصول کشاورزی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
تشییع شهید گمنام در لامرد
فوران آتشفشان در هاوایی
استان قزوین “قلب تپنده اقتصاد ایران”
تأکید بر تقویت پژوهش‌محوری در مدارس گیلان
هوا در چند شهر آذربایجان‌غربی ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد
آیین‌های ویژه هفته بسیج در گیلان
بزودی؛ تکمیل فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای ویس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)