• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۷۲۰۸۱
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
بابک سلحشور:

جراحی زیبایی در ایران بالاتر از کشور‌های همسایه

مدیرکل امور کمیسیون‌های پزشکی سازمان پزشکی قانونی گفت: اقدامات جراحی زیبایی و به طور کلی اقدامات زیبایی در کشور ما نسبت به کشور‌های حداقل همجوار ما بالاتر است، ولی آمار رسمی و دقیقی در این خصوص وجود ندارد.

بابک سلحشوربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ بابک سلحشور در برنامه گفتگوی اجتماعی رادیو گفتگو به اختلاف قیمت‌های ارزی و ریالی جراحی زیبایی افزود: به علت قیمت پایین‌تر اقدامات جراحی زیبایی در ایران شاهد مراجعه روز افزون افراد از کشور‌های همسایه به ایران برای اعمال جراحی زیبایی هستیم.

وی با اشاره به آمار وزارت بهداشت درباره مصرف لوازم آرایشی در کشور ادامه داد: بنابر این آمار مصرف وسایل آرایشی و بهداشتی در ایران خیلی زیادتر از کشور‌های دیگر حتی کشور‌های جهان اول اروپایی و آمریکایی هستیم؛ شاید بشود از این طریق به این قضیه رسید که اعمال جراحی ما روز به روز بدتر می‌شود و متأسفانه این قضیه را می‌بینیم.

مدیرکل امور کمیسیون‌های پزشکی سازمان پزشکی قانونی درباره آثار و تبعات این عمل‌های زیبایی گفت: آن چیزی که هم اکنون با آن دست به گریبانیم اقدامات زیبایی، در مراکز غیر مجاز و موضوع صلاحیت حرفه‌ای است که متأسفانه یک نکته مغفول مانده در بخش اقدامات زیبایی است.

سلحشور از سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت خواستار پیگیری کمیسیون ویژه تعیین صلاحیت حرفه‌ای شد و افزود: مسئولان از این طریق در بررسی پرونده‌های کمیسیون‌های پزشکی به ما کمک کنند.

وی ادامه داد: طبق یک رأی دیوان عالی کشور حدود دو سه سال پیش در مورد بحث لیزر و اقدامات زیبایی پوستی تعدادی از متخصصان پوست اعتراض کرده بودند که چرا پزشکان عمومی این کار را انجام می‌دهند؟ دیوان هم در مورد این قضیه یک رأی عمومی داد که فعلا تا زمانی که تعیین صلاحیت حرفه‌ای توسط کمیسیون ویژه انجام نشود پزشکان عمومی هم بعد از گذراندن دوره آموزشی قابلیت این کار را دارند که مربوط به سال ۹۸ بود و دیوان رأی وحدت رویه داد.

مدیرکل امور کمیسیون‌های پزشکی سازمان پزشکی قانونی با اشاره به این رأی گفت: نظام پزشکی کمتر از یک سال دستورالعملی به سراسر کشور، اعمال غیرمجاز در مطب را فهرست کرد که به نظام پزشکی و هم کمیسیون‌های پزشکی قانونی کمک کرد که بتوانند پرونده‌ها را با دقت بیشتر رسیدگی کنند و بسیاری از اقداماتی که همکاران در مطب خود انجام می‌دهند طبق مصوبه نظام پزشکی غیرمجاز تلقی شده است.

سلحشور درباره مصادیق این مصوبه افزود: در پنجاه و پنجمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی در ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ یک سری از اقداماتی که توسط پزشکان انجام می‌شود نه تنها برای زیبایی، به طور مثال تخلیه بافت چربی زیرجلدی هر نقطه از بدن و با استفاده از هرگونه تجهیزات به جز برداشتن چربی در حجم زیر صد سی سی در مطب ممنوع است یا تزریق چربی به هر شکلی در ناحیه سرینی و سینه در مطب ممنوع است خیلی از همکاران این کار را انجام می‌دادند، با این فهرست بلندبالایی که نزدیک به ۵۰ اعمال جراحی است.

وی درباره آمار تخلف از این دستورالعمل در سطح کشور ادامه داد: آماری در دست نیست، ولی متأسفانه بر مراکز غیر مجازکشور و به اصطلاح مراکز زیرزمینی با توجه به وسعت و قیمت ارزان آن نسبت به مراکز مجاز نظارت کافی و دقیقی اعمال نمی‌شود.

مدیرکل امور کمیسیون‌های پزشکی سازمان پزشکی قانونی با تاکید بر موضوع آگاهی و اطلاع رسانی در رسانه ملی و جراید گفت: در هر خانواده و خانه‌ای توسط شبکه‌های مجازی مراکز غیرقانونی زیبایی معرفی می‌شود و متأسفانه بدون هیچ آگاهی در این خصوص به این مراکز مراجعه می‌کنند و پس از عارضه دنبال درمان می‌گردند.

سلحشور افزود: بیمار می‌تواند برای شکایت در موضوع تخلفات انتظامی به نظام پزشکی مراجعه کند، در موضوع تبلیغات نابجا و گمراه کردن بیمار و بقیه قضایا و هم می‌تواند به دادسرای جرائم ویژه پزشکی هر استان مراجعه و تنظیم شکایت کند آن وقت قاضی پرونده می‌تواند پرونده را به سازمان پزشکی قانونی برای کمیسیون‌های قصور یا به نظام پزشکی برای بررسی و کارشناسی ارسال کند.

وی ادامه داد: هم اکنون برای ثبت شکایت باید به دفاتر قضایی مراجعه کنند که ثبت قضایی بشود، ما در پزشکی قانونی از سال ۹۹ پس از شیوع کرونا یک سری کمیسیون‌های پزشکی قانونی را بصورت ویدئو کنفرانس در سراسر کشور برگزار می‌کنیم، یعنی به طور مثال اگر کسی در استان بوشهر شکایتی کرده قرار است به تهران بیاید و کمیسیون آن تشکیل شود دیگر لازم نیست به تهران بیاید و در همان استان این اتفاق خواهد افتاد، ولی اکنون در حال طراحی سامانه‌ای هستیم که از طریق آن حداقل توضیحات را از فرد اخذ کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
الزام بخش‌های نمایشگاه بین المللی قرآن به حذف غرفه‌های غیرمرتبط
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در چهارمحال و بختیاری
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران
صحنه تماشایی خیابان‌های ایلام، پیش از آغاز راهپیمایی
همه می آیند
لاریجانی: مذاکرات چارچوب‌مند موفق خواهد بود
هوشمندسازی بیش از ۵ هزار کنتور در نیشابور
۴ تالاب مهم کشور در آستانه آبگیری مجدد
حضور مردم یاسوج در خیابان پیش از آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن
امروز، ایران جان در قلب زنجانی‌ها
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
دلنوشته های دانش آموزان برای شکوه و آبادانی ایران اسلامی
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در استان مازندران
رونمایی ازکتاب چه غریبانه در چهارمحال و بختیباری
نمایشگاه مجازی تصاویر روز‌های انقلاب ۵۷ کهگیلویه و بویراحمد
حضور گسترده اهالی روستای سنجر در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
جشن انقلاب در گیلان؛ زیر باران های نقره ای
نصب و راه اندازی ۴۷ نیروگاه کوچک خانگی در تکاب
راهپیمایی مردم خرمشهر در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی
حماسه ۲۲ بهمن؛ طنین وحدت مردم در خیابان‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)