• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۷۴۲۵۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

تلاش وزارت جهاد كشاورزي براي محدودیت در صادرات جالیزی

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مجموعه‌ای از عوامل به همراه تغییرات اقلیمی و سیاست‌های بد اقتصادی و نبود سیاست‌های حمایتی جذاب برای بخش کشاورزی موجب شده به برنامه هاي ششم تکلیف شده دست پیدا نکنیم.

به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، قربانی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: با اینکه ​ از سال ۹۲ ضریب خودکفایی یا ضریب امنیت غذایی از حدود ۵۳ درصد به ۸۰ درصد ارتقاء پیدا کرده و قرار بود بر اساس قانون برنامه ششم قرار بود ۹۵ درصد به امنیت غذایی برسیم، اما به علت اتخاذ برخی از سیاست هادر سال‌های گذشته، تغییرات اقلیم، سیل و خشکسالی، نتوانستیم در وزارت جهاد کشاورزی به هدف مورد نظر برسیم.

​او گفت:در برنامه ششم تکلیف شده بود که به نوعی هر سال ۲ درصد سهم بخش کشاورزی از کل سرمایه گذاری افزایش پیدا کند که عملاً این اتفاق نیفتاد و بهره وری هم افزایش پیدا نکرده و عملاً مجموعه‌ای از عوامل به همراه تغییرات اقلیمی و سیاست‌های بد اقتصادی و نبود سیاست‌های حمایتی جذاب برای بخش کشاورزی باعث شده که به این هدف دست پیدا نکنیم.

قربانی افزود: برای جهش در حوزه امنیت غذایی نیازمند سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است.

او گفت: در معاونت توسعه بازرگانی کار‌های کارشناسی برای اعلام تعرفه‌های صادرات محصولات جالیزی در حال انجام است و عدد و ارقام برخی از محصولات هم مشخص شده است و در موعد قانونی اعلام خواهد شد.

قربانی ضمن انتقاد از عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی از آزادیخواه، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی که ارتباط تصویری با برنامه داشت، خواست موضوع نیم درصد آب مجازی را کمیسیون کشاورزی برای اختصاص به محصولات آب بر را تعیین تکلیف کند و جذابیت صادرات محصولات آب بر را با این رویکرد کاهش پیدا کند و درارتباط با برنامه هفتم هم گفت: ما انتظار داریم کمیسیون کشاورزی و مجلس در ارتباط با سیاست‌هایی که ما تحت عنوان سیاست‌های پیوست الگوی کشت که به زودی رونمایی خواهیم کرد، کمک کنند که بخش‌های مهمی از این سیاست در برنامه هفتم تحقق پیدا کند، قطعاً هم اجرای الگوی کشت و هم دستیابی به امنیت غذایی نیازمند پشتیبانی‌های مالی است که باز هم مجلس می‌تواند در این رابطه نقش مهمی داشته باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

صادرات مجازی آب به جای واردات

آزادیخواه هم در پاسخ به درخواست معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ما به جاي واردات آب مجازي در حال صادرات آن هستيم  و موضوع نیم درصد آب مجازی را در کمیسیون کشاورزی مجلس پیگیری خواهد شد و از ظرفیت قانونی مجلس در این راستا استفاده خواهیم کرد و در خصوص پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی هم کمیسیون تخصصی کشاورزی از بانک‌های عامل پیگیر موضوع است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح الگوی کشت و جلوگیری از کاشت و صادرات محصولات کم آب بر باید مدیریت شود تا کشاورزان ​انگیزه صادرات این محصولات را نداشته باشند و اگر مجلس، دولت و نهاد‌های نظارتی در این حوزه کوتاهی کنند به نسل‌های آینده خیانت کرده اند و حتما هم در مراحل تدوین برنامه هفتم توسعه عملاً صادرات مجازی آب را انجام می‌دهیم.

او با بیان اینکه از تجربیات، نقاط ضعف و قوت برنامه ششم در برنامه هفتم توسعه باید استفاده کنیم و تدبیر کنیم، گفت: قبول داریم در حوزه کشت فراسرزمینی و واردات مجازی آب ما ضعیف عمل کردیم، مهم این نیست که مجلس این کار را کرده یا دولت، مهم این است که ما در این موضوع خطای مدیریتی داشتیم و حل آن مدیریت درست است و باید نگذاریم آب باقی مانده در اختیارمان که امروز بسیاری از شهر‌ها برای آب شرب مشکل دارند، به تاراج رود، به خاطر اینکه برخی از صادر کنندگان بخواهند گوجه فرنگی یا هندوانه صادر کنند، این اشتباه است، ما می‌توانیم کارمان را به شکلی تدبیر کنیم که ۱۲ میلیون تن گندمی که وارد می‌ شود، وارد نکنیم  و سعي كنيم در ذرت و کنجاله به خودکفایی برسيم، یعنی کالا‌های اساسی برای خوراک طیور ما، گندم برای نانوایی هایمان این‌ها را به یک سرانجام برسانیم عملاً هم کشاورز سودش را می‌برد و هم آب در اختیارمان را توانستیم درست استفاده کنیم.

آزادیخواه در پایان گفت: ما در این حوزه و حوزه‌های مشابه ادغام بر لایحه محور بودن و تعامل بین مجلس و دولت است، اما اگر بدانیم لازم است مجلس خود شخصاً​ ورود کند، ما حتماً این کار را خواهیم کرد، ما دستمان باز است بعضاً در قالب استفساریه و بعضاً در حوزه قانون گذاری می‌توانیم راساً با فوریت‌هایی که آیین نامه داخلی مجلس به ما اجازه داده کار‌هایی که عقب افتاده سریع انجام دهیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


لزوم اتخاذ سیاست‌های مناسب برای برنامه هفتم توسعه

حجت ورمزیاری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ارتباط تصویری با گفتگوی ویژه خبری گفت: همانطور که مطلع هستید سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه، توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و در این برنامه ۹۰ درصد کالا‌های اساسی باید در داخل کشور تولید شود و در این زمینه باید سیاست‌های مناسبی اتخاذ شود تا محصولات جالیزی اضافه تولید و صادر نشود که هم آب و هم محصولات اساسی را تحت الشعاع قرار می‌دهد، قطعاً باید سیاست‌های متوازنی اتخاذ شود که هم قیمت محصولات اساسی در مقایسه با محصولات غیر اساسی بالاتر برود و مقداری متوازن‌تر شود تا کشاورز به سمت تولید این محصولات برود و هم اینکه سودآوری خیلی بالای آن محصولات به صورت خیلی بالا افزایش پیدا نکند.

او گفت: باید سیاستی هم اتخاذ شود مبنی بر اینکه توازن واقعاً به شکل جدی رعایت شود وقتی نهاده‌های تولید افزایش پیدا می‌کند، طبیعتاً برای کشاورز تولید محصولات اساسی صرف نمی‌کند لذا ما یک بسته جامعی نیاز داریم که بتوانیم به خودکفایی برسیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: برای کالا‌های اساسی باید تعرفه خوبی اختصاص یابد تا کشاورز برای تولید این محصولات تشویق شودو اگر قیمت خرید تضمینی قیمت قابل قبولی نباشد کشاورز رغبتی به تولید محصولات اساسی نخواهد داشت.

ورمزیاری بیان کرد: در سال‌های گذشته ارز بالای به واردات دانه‌های روغنی و امثالهم اختصاص داده شد در حالی که برای همان محصول در داخل کشور به کشاورز قیمت ناچیزی پرداخت شد که این موضوع باید اصلاح شود و صرفا با وضع تعرفه صادرات مشکلی حل نخواهد شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ازصادرات محصولات آب بر و جالیزی حتما باید جلوگیری شود . می توان فقط به اندازه مصرف داخلی این محصولات تولید و عرضه گردد نه بیشتر .
باید آب برای محصولات اساسی و راهبردی هزینه شود.
دراین شرایط بی آبی ، کاشت این محصولات برای صادرات اجحاف به مردم هست
نظر شما
آخرین اخبار
اولویت‌بخشی به سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
مقاله پژوهشگران توزیع برق زنجان در مجله نیچر چاپ شد
نشت‌یابی بیش از ۷ هزار و ۸۴۴ کیلومتر شبکه گاز در استان زنجان
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری دوره مربیگری درجه ۳ جودو بانوان در زنجان
توسعه بومگردی در روستا‌های استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
شمار میراث ملی استان زنجان به ۹۶۱ رسید
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)