• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۷۴۹۱۰
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶
خوزستان » علمی فرهنگی

توصیه های پزشکی برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده‌روی اربعین

عضو هیات علمی گروه سلامت جامعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، برای حفظ سلامتی زائران و در امان ماندن از گرمازدگی توصیه هایی ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، فاطمه زارع‌پور گفت: بهتر است پیاده‌روی در ساعات شب که دمای هوا کمتر است و نهایت تا ساعت ۸ تا ۹ صبح انجام شود؛ قبل از شروع پیاده‌روی از مایعات، آش‌ها و میوه‌جات استفاده کنید و در طول پیاده‌روی به خوبی بدن را هیدراته نگه دارید و البته توجه شود از خوردن آب یخ پرهیز شود.

توصیه های پزشکی برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده‌روی اربعین

وی با اشاره به نکاتی برای حفظ سلامتی زائران و در امان ماندن از گرمازدگی اظهار کرد: گرمازدگی به عنوان افزایش دمای مرکزی بدن، معمولاً به افزایش دمای بیش از ۴۰.۵ درجه سانتیگراد (۱۰۵ درجه فارنهایت)، همراه با اختلال عملکرد سیستم عصبی مرکزی در تنظیم گرمای محیطی به طوری که این گرما قابل دفع از بدن نیست، تعریف می‌شود.

عضو هیات علمی گروه سلامت جامعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: دو نوع گرمازدگی وجود دارد؛ نوع اول گرمازدگی بدون فشار (کلاسیک) بوده که در افرادی با استعداد فیزیولوژیک یا آناتومیک یا شرایط پزشکی مزمن زمینه‌ای قبلی که تنظیم درجه حرارت مختل شده ایجاد می‌شود و نوع دوم گرمازدگی ناشی از فعالیت است که معمولاً در افراد جوان و سالمی رخ می‌دهد که زمانی را در درجه حرارت و رطوبت بالای محیط به فعالیت می‌پردازند.

زارع‌پور با اشاره به اینکه ممکن است در اوایل بروز گرمازدگی تفکیک این دو حالت ممکن نباشد، ادامه داد: در چنین مواردی که علت گرمازدگی نامشخص است، عاقلانه است که اقدامات خنک کننده را آغاز کنیم.

عضو هیات علمی گروه سلامت جامعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: مدیریت گرمازدگی احتیاج به تشخیص زودهنگام، خنک سازی سریع، اصلاح ناهنجاری‌های الکترولیتی و مراقبت‌های حمایتی دارد که نیاز به مراجعه به افراد آموزش دیده ضروری است، ولی از آنجا که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و با توجه به در پیش بودن ایام اربعین حسینی (ع) و بالا بودن دمای هوا در کشور عراق، توصیه می‌شود که زائران نکاتی را برای حفظ سلامتی خود و در امان ماندن از گرمازدگی رعایت کنند.

توصیه های پزشکی برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده‌روی اربعین

وی گفت: بهتر است پیاده‌روی در ساعات شب که دمای هوا کمتر است و نهایت تا ساعت ۸ تا ۹ صبح انجام شود؛ قبل از شروع پیاده‌روی از مایعات، آش‌ها و میوه‌جات استفاده کنید و در طول پیاده‌روی به خوبی بدن را هیدراته نگه دارید و البته توجه شود از خوردن آب یخ پرهیز شود.

زارع‌پور در ادامه توضیح داد: تجهیزات و لباس‌هایی که مانع از دست دادن گرما در شرایط گرم یا مرطوب می‌شوند را به حداقل برسانید و لباس‌هایی بپوشید که به خوبی تهویه می‌کنند و اجازه خنک‌سازی تبخیری را می‌دهند؛ لباس‌های گشاد و نخی، لباس‌های بهتری هستند. به این نکته نیز توجه داشته باشید زمانی که لباس از عرق اشباع می‌شود، باید تعویض شود به دلیل اینکه که خنک شدن تبخیری را محدود می‌کند. علاوه براین، سرتان را با کلاه لبه‌دار ترجیحا حصیری یا چفیه بپوشانید و از دستمال یا چفیه مرطوب به آب یا گلاب استفاده کرده و از ریختن آب سرد روی سر به علت ایجاد سردرد خودداری کنید.

وی گفت: برای کاهش تشنگی آب لیموترش تازه به‌همراه داشته باشید و از شربت‌های سنتی مثل شربت تخم‌شربتی، خاکشیر، آب ولرم و آب‌لیمو و عسل استفاده کنید. از مصرف نوشیدنی‌های گازدار و کافئین‌دار پرهیز و از شیرینی، غذای سرخ‌شده و ادویه کمتر استفاده کنید. در صورتی که خستگی شدید، سبکی سر و یا سایر علائم نگران کننده در شما ایجاد شد، پیاده‌روی را متوقف و بلافاصله به کادر پزشکی مراجعه کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
بسته خبر‌های کوتاه دوم اسفند ماه ۱۴۰۴
جباری: امیدوارم فردا پیروز شویم
معرفی مسئول سازمان بسیج رسانه لرستان
توقیف ۱۱ دستگاه خودروی شوتی در تالش
پیام نماینده ولی‌فقیه در لرستان به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس
خبر‌هایی از اطعام روزه داران در آشپزخانه های مهدوی
مس شهر بابک صدر نشین جدید لیگ یک فوتبال
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
گردشگری؛ پربازده‌ترین صنعت برای اقتصاد محلی است
مصاف داماش گیلان و مس کرمان در گام بیست و سوم
حل اختلاف تعدادی از کشاورزان ناصریه با ورود دادستان ریگان
عزم دولت برای پرداخت بدهی‌های خود به فعالان اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)