• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۷۶۰۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

چند توصیه برای افزایش کیفیت زندگی سالمندان

عضو هیئت مدیره انجمن علمی طب‌سنتی ایران با بیان اینکه حفظ سلامتی و ارتقاء کیفیت زندگی در سالمندی، از مهم‌ترین اهداف مد نظر در طب‌ایرانی است؛ توصیه‌هایی را برای حفظ سلامتی در این سن پیشنهاد داد.

چند توصیه برای افزایش کیفیت زندگی سالمندانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر زهره مرتجی با بیان اینکه طب‌ایرانی یک مکتب طبی است که همه اوقات و حالات زندگی انسان اعم از سلامت و بیماری را بررسی کرده است و برای آن‌ها برنامه و دستورالعمل ارائه می‌کند، گفت: سالمندان در جریان ورود به این سن، دچار غلبه سردی و خشکی بر اعضای اصلی خود می‌شوند، اما نباید فراموش کنیم که این به معنای مزاج سرد و خشک در همه سالمندان نیست، زیرا هر فردی، مزاج پایه و اصلی دارد و این سردی و خشکی در تعامل با مزاج پایه فرد، اثر‌گذار خواهد بود، بنابراین پزشک برای تعیین مزاج سالمند، به علائم تک تک افراد دقت می‌کند و توصیه‌هایی متناسب با نوع علائم به هر فرد خواهد کرد.

وی با اشاره به اهمیت تغذیه در این دوران تأکید کرد: حجم غذای سالمندان در مقایسه با دوره میانسالی، باید کمتر، اما کیفیت بالایی داشته باشد؛ یعنی مواد مغذی مورد نیاز را تأمین کند و متناسب با کاهش حجم هر وعده غذایی، باید تعداد دفعات غذا خوردن بیشتر شود.

این پزشک متخصص طب ایرانی گفت: سالمندان بهتر است از خوردن غذا‌ها و میان وعده‌های ترش مزه اجتناب کنند، از غذا‌های مناسب برای سالمندان می‌توان به آبگوشت، انواع آش‌ها، حلیم گندم، شیرو عسل، زرده تخم مرغ نیم برشت، گوشت جوجه خروس و نان خوب پخته شده با میزان نمک متوسط اشاره کرد.

مرتجی افزود: کاهو، برگ چغندر، کرفس، تره، انجیر تازه و خشک، انگور، مویز، مغز گردو و بادام نیز برای سالمندان مناسب است.

وی درباره استفاده از لبنیات، با اشاره به اینکه آشامیدن شیر مفید است به شرط آنکه بعد از آشامیدن شیر احساس نفخ نکنند، گفت: شیر جوشیده برای سالمندان بهتر از شیر خام است و بهترین شیوه مصرف شیر، این است که سه قسمت شیر را با یک قسمت آب مخلوط کرده، با حرارت ملایم بجوشانند تا یک چهارم آن بخار شود، سپس با مقداری نبات یا عسل شیرین کنند و آرام بنوشند، اگر در حین جوشیدن شیر، مقداری زنجبیل برای کم کردن نفخ در آن بیندازند بهتر است.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی طب‌سنتی ایران افزود: سالمندان باید به خاطر بسپارند که به هیچ عنوان شب‌ها، گرسنه به خواب نروند، زیرا گرسنه به خواب رفتن سبب از دست رفتن نیرو و توان بدنی آن‌ها می‌شود.

مرتجی یبوست را از مشکلات شایع این سنین دانست و ادامه داد: سالمندان با خوردن غذا‌هایی مانند خورشت مرغ همراه با کلم، برگ چغندر، برگ اسفناج و سوپ جو می‌توانند به پیشگیری و رفع این مشکل کمک کنند و اگر با این روش رفع نشد از انجیر خشک جوشانده در آب و عسل و مسهل‌های خفیف استفاده شود، خوردن انجیر تازه در فصل آن و انجیر خیسانیده در زمستان از بهترین راهکار‌ها برای راحتی دفع است.

وی گفت: ماساژ معتدل برای سالمندان مناسب است و سبب تقویت آن‌ها می‌شود بطور کلی ماساژ، ورزش، روغن مالی مناسب و حمام معتدل برای این گروه مناسب است، قبل از ماساژ مناسب است که بدن سالمندان را با روغن بنفشه بادام و بابونه چرب کنند، همچنین سالمندان باید از فصد و حجامت پرهیز کنند مگر در ضرورت بسیار شدید و فقط با تجویز پزشک اقدام به این کار کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی طب‌سنتی ایران افزود: سالمندان بهتر است از چیز‌هایی که مزاج سرد و خشک دارد مانند اندوه و ترس، عطر‌های سرد چون کافور و نیلوفر و ترشی‌ها دوری کنند، باید دانست‏ که هوای بد، بو‌های ناخوش و دود و غبار در سالمندان نسبت به دیگران اثرات منفی بیشتری دارد و باید به این موارد دقت داشته باشند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
یکی از مشکلات سالمندان بی اشتهایی انهاست که میتونه در تغذیه صحیح و سالم آنها تاثیر بگذارد و از خوردن بعضی مواد مغذی که برای انها مفید است اجتنناب میکنند
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)