• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۷۷۸۷۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۰
بین الملل
اختراع تازه محققان استرالیایی؛

ساخت دستگاهی کوچک برای تشخیص احتمال وقوع سکته در افراد مستعد

دانشمندان استرالیایی در حال ساخت دستگاه کوچکی هستند که می‌تواند با تشخیص تغییرات فیزیکی کوچک در خون، به بیماران در صورت افزایش خطر سکته مغزی یا حمله قلبی هشدار دهد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دانشمندان استرالیایی در حال ساخت دستگاه کوچکی هستند که می‌تواند با تشخیص تغییرات فیزیکی کوچک در خون، به بیماران در صورت افزایش خطر سکته مغزی یا حمله قلبی هشدار دهد.
هدف آن است که از قبل، به بیماران هشدار داده شود. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید علت اصلی مرگ و میر در سطح جهان، سکته مغزی و حمله قلبی است. به گفته سازنده استرالیایی، این دستگاه می‌تواند زندگی افرادِ در معرض خطر حمله قلبی و سکته مغزی را در استرالیا و سراسر جهان متحول کند. برخی افراد پیر یا جوان به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا هستند که تحت درمان دارویی قرار دارند. دستگاهی که دانشمندان استرالیایی ساخته‌اند می‌تواند به این افراد هشدار دهد که خطر حمله قلبی یا سکته مغزی برایشان، رو به افزایش است؛ قبل از آنکه در معرض خطر حمله قرار گیرند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

محققان آزمایشگاه مهندسی زیست پزشکی دانشگاه می‌گویند گرچه حملات قلبی، غیرقابل پیش بینی و تصادفی به نظر می‌رسد، اما اغلب، علائم هشدار دهنده‌ای وجود دارد. به گفته آن‌ها می‌توان تغییرات کوچکی را در خون که مدت‌ها قبل از وقوع سکته یا حمله قلبی رخ می‌دهد، شناسایی کرد. آن‌ها می‌توانند تشخیص دهند که آیا جریان خون، مختل شده است یا خیر که به لخته شدن خون و التهاب منجر می‌شود و می‌تواند رگ‌های خونی را مسدود کند. لخته شدن، جریان خون به سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌ها را مسدود می‌کند و زمانی که این جریانِ قطع شد بر اندام‌های حیاتی مانند قلب و مغز تأثیر می‌گذارد، در آن زمان، سکته مغزی و حمله قلبی رخ می‌دهد.

دستگاه Ju اختلالات در جریان خون و تغییرات کوچک در پلاکت‌ها یا عناصر موجود در خون ما که تشکیل لخته و جلوگیری یا توقف خونریزی را در خون فرد برعهده دارند، تشخیص می‌دهد. این دستگاه از چیزی به نام «تراشه میکرو سیال» استفاده می‌کند که می‌تواند تمایلات انعقاد خون افراد را بخواند. در سال ۲۰۱۹ میلادی، سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به ۱۸ میلیون مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی (CVD) را در سراسر جهان ثبت کرد. بسیاری از افرادی که از چنین رویداد تهدیدکننده‌ای جان سالم به در می‌برند باید با ناتوانی‌ها و مراقبت‌های پزشکی مداوم دست و پنجه نرم کنند. برخی از عوامل خطر مانند دیابت، فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب، سیگار کشیدن و کم تحرکی، افراد خاصی را مستعد ابتلا به CVD می‌کنند.

در استرالیا، وزارت بهداشت، بیماری‌های قلبی عروقی را عامل ۲۷ درصد از کل مرگ و میر‌ها در سال فهرست می‌کند و می‌گوید ۱.۲ میلیون استرالیایی به بیماری قلبی یا عروقی مبتلا هستند. روش کار این دستگاه، شبیه انجام آزمایش‌های آنتی ژن سریع بیماری COVID-۱۹ است که برای همه در سراسر جهان، آشنا است. دانشمندان استرالیایی با استفاده از شبیه‌ساز‌های پیشرفته رایانه ای، اکنون تحقیقات خود را بر درک بهتر نیرو‌های مکانیکی که به لخته شدن خون منجر می‌شوند متمرکز کرده‌اند. در نهایت، ایده ایجاد پروفایل خون شخصی برای هر بیمار مطرح است. برای متخصصان قلب که باید هر روز با بیماران CVD سر و کار داشته باشند، این دستگاه می‌تواند کار را متحول کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
این دستگاه می‌تواند زندگی افرادِ در معرض خطر حمله قلبی و سکته مغزی را در استرالیا و سراسر جهان متحول کند.
نظر شما
آخرین اخبار
لزوم راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ اسفند ۱۴۰۴
تشکیل ۶ کارگروه تخصصی در شورای راهبردی بانوان و خانواده هرمزگان
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۶ اسفند ماه ۱۴۰۴
۵۱ درصد از اراضی مستعد زنجان زیر چتر آبیاری نوین
دعای هر روز و روز هفتم ماه مبارک رمضان
مهلت بخشودگی جرائم مالیاتی زنجان تا ۱۴ اسفند
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ضرورت احداث کمپ ترک اعتیاد در بستان‌آباد
کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آبادِ هرمزگان
گسترش همکاری ها بین آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان
ایران جان، مقوم انسجام و امید ملی
هشدار نارنجی تشدید گردوخاک با منشا عراقی در خوزستان
نظارت هوشمند در جاده‌های سیستان و بلوچستان تقویت می‌شود
اختصاص ۲ آمبولانس پیشرفته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
اعتبار امروز تبریز ریشه در هویت تاریخی آن دارد
بارش پراکنده باران در سمنان
هم‌اندیشی فرمانده سپاه خوزستان با قضات بسیجی؛ قدردانی از همراهی دستگاه قضا در مأموریت‌ها
لزوم رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از شوینده‌ها
اضافه شدن یک دستگاه آمبولانس به ناوگان نقلیه بیمارستان بزرگ دزفول
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
شیفت عصر مدارس مازندران فردا چهارشنبه تعطیل شد/ فعالیت ادارات تا ۱۲ ظهر
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)