• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۷۹۵۵۲
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

ادای دین به شهدای بهزیستی

کارگردان مستند «پدرم ایران، مادرم ایران» این اثر را ادای دین به شهدای بهزیستی دانست و گفت: این شهدا مظلوم واقع شده‌اند و امیدوارم فیلمسازان دیگر درباره آنها فیلم بسازند.

ادای دین به شهدای بهزیستیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، «رضا عاطفی» در جلسه نمایش و گفتگو درباره مستند پدرم ایران، مادرم ایران گفت: سال ۸۶ زمانی که تازه فیلمسازی را شروع کرده بودم، با دیدن عکس‌هایی از شهدای بهزیستی روی یک تابلو، این موضوع برایم تبدیل به دغدغه شد. به نهاد‌ها و موسسات مختلف از جمله نهاد‌های متولی ساخت فیلم درباره دفاع مقدس مراجعه کردم، اما کسی علاقه‌مند به ساختن مستندی درباره شهدای بهزیستی نبود. سال ۹۰ برای بهزیستی فیلمی ساختم. حس کردم شاید زمینه برای ساخت این مستند به وجود آمده، دوباره به فکر این پروژه افتادم. آن زمان آقای طباطبایی نژاد به مرکز آمده بود و من طرح را به مرکز بردم و «پدرم ایران، مادرم ایران» ساخته شد.

وی ادامه داد: وقتی به بهزیستی رفتم تا فیلم را شروع کنم، مشکلات تازه آغاز شد. کسی موافق ساخت فیلم درباره این بچه‌ها نبود. آن موقع ۷۹ نفر به عنوان شهید بهزیستی ثبت شده بودند. در طول فیلم دو نفر اضافه شدند. حدود هشت ماه به بهزیستی رفت و آمد داشتم و هر بار، نه شنیدم.

عاطفی گفت: سرهنگ کرامتی رئیس بسیج بهزیستی حرف‌های مرا شنید و به من کمک کرد تا فیلم ساخته شود. کارگردان‌های بسیاری می‌خواستند درباره شهدای بهزیستی فیلم بسازند، اما از این برخورد‌ها خسته شده بودند.

وی افزود: فیلمسازی درباره دفاع مقدس دشواری‌های خود را دارد و الان مثل دهه هفتاد و هشتاد، ماجرا ساده نیست. به همین دلیل است که نهاد‌های متولی هم ترجیح می‌دهند وارد حوزه تولید در این بخش نشوند. من از مرکز گسترش تشکر می‌کنم هم بابت تولید این مستند و هم این که پس از سال‌ها، فرصتی فراهم کرد تا «پدرم ایران، مادرم ایران» دیده شود.

این کارگردان ادامه داد: وقتی الان فیلم را می‌بینم، متوجه ضعف‌های آن می‌شوم، اما نگاهم این است که این، آغاز یک راه است و دوست دارم مستندسازان دیگر و فیلمسازان سینمای داستانی درباره شهدای بهزیستی فیلم بسازند. من به شهر‌های مختلف سفر کردم، اطلاعات اندک بود، اما جستجویم، مرا به شهدای دیگری رساند. حتما اگر فیلم را امروز می‌ساختم و بودجه و امکانات بیشتری داشتم، نتیجه‌ای که به دست می‌آمد، بهتر بود.

عاطفی ادامه داد: نگاهی نسبت به شهدا وجود دارد که آن‌ها آسمانی هستند، این نگاه درست نیست. شهدا انسان بودند که حرکتی آسمانی انجام دادند. من در این مستند تلاش کردم به شخصیت‌ها نزدیک شوم و واقعیت آن‌ها را برای مخاطب بازگو کنم. صحنه‌هایی بود که می‌توانست بیننده را منقلب و احساساتی کند، اما آگاهانه از این موضوع فاصله گرفتم و سعی کردم روایت فیلم، یکدست و منسجم باشد.

کارگردان «پدرم ایران، مادرم ایران» درباره روند تولید این مستند گفت: من ۱۱ ماه تصویربرداری کردم، برایم مهم بود شخصیت‌ها را بشناسم، بیش از دو سال درگیر ساخت این فیلم بودم. ابتدا فیلمنامه‌ای وجود نداشت، به این دلیل که اطلاعات بسیار اندک و پراکنده بود. بعضی از اطلاعاتی که به دست آوردم بعد از تصویربرداری بود. بسیاری از افراد دوست نداشتند مقابل دوربین بیایند. راضی کردن افراد، ساده نبود. تصاویر آرشیوی بسیاری در فیلم بود که آن‌ها را حذف کردم. سکانس سوار شدن بسیجی‌ها در اتوبوس، یکی از آنهاست که معنایی مضاعف دارد.

مستند «پدرم ایران، مادرم ایران» به کارگردانی رضا عاطفی تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است و در سایت هاشور اکران آنلاین شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزادی یک مادر بدهکار در روز مادر
انتقال مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس به سمیرم
مسمومیت ۲ شهروند یاسوجی بر اثر نشت گاز مونوکسیدکربن
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و یکم آذر به افق آبادان و خرمشهر
بارش باران در نقاط مختلف کشور، امروز جمعه ۲۱ آذر
تجلیل از مادران شهدا در یامچی
مشاوران املاک باید معاملات خود را در سامانه خودنویس ثبت کنند
پویش درخت‌کاری زیر سایه مادر
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
سرمای شدید جان کودکان و سالمندان را تهدید می‌کند
عراقچی: خواهان «فصلی جدید» در روابط ایران و لبنان هستیم
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج به سه کشته و ۱۵مصدوم
دوران جنگ‌های امپریالیستی و کودتا تمام شده است
آغاز تحقیقات در مورد جدیدترین پرونده مبارزه با فساد، صدای مفسدان را درآورد
شاخص ۲۱ درصدی مشارکت اقتصادی زنان در کیش
ظرفیت بالای راهگذر قزاقستان ـ ترکمنستان و ایران
بازدید استاندار خوزستان از روند مهار آتش در شرکت جلگه دز دزفول
زنجان میزبان پویش در سایه مادر
آب سالم با همت نذر خدمت ۸ هلال‌احمر زنجان به چم‌گرداب لرستان رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
ادامه بازگرداندن اتباع فاقد مدرک افغانستانی از ایران
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)