• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۸۴۱۰۷
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۹
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
بانک مرکزی

نماینده مجلس: مجوز تعطیلی واحد‌های تولیدی به بانک‌ها داده نشود

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان این که نباید تحت هیچ عنوانی به بانک‌ها مجوز تعطیلی واحد‌های تولیدی داده شود، اظهار کرد: مجوز تعطیلی واحد تولیدی آثار منفی اقتصادی و اجتماعی دارد، البته در این زمینه بانک‌ها نیز نباید آسیب ببینند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از اتاق تبریز، محمدحسین فرهنگی در همایش «بانک‌ها و بخش خصوصی، نقش‌ها و انتظارات» افزود: بازداشت مدیران بنگاه‌های اقتصادی باید تنها در مواقع بسیار ضروری باشد چرا که این موضوع سبب ایجاد مشکلات فراوانی در آینده می‌شود.
 
وی با بیان اینکه در گذشته برخی از واحد‌های تولیدی از محل مجوز‌هایی که در بودجه سال‌های گذشته بوده و از بخش ریالی صندوق توسعه، تسهیلات گرفته اند، ولی صندوق در زمان تسویه حساب از این تولیدکنندگان، تقاضای ارز می‌کند، ادامه داد: به تازگی تعدادی از واحد‌های استان، نامه‌ای در این زمینه ارسال کرده اند که این موضوع یک معضل قابل حل نیست بنابراین باید به صورت جدی پیگیری شود.
 
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ضمن درخواست از بانک‌های دولتی و خصوصی برای ارایه گزارشی مبنی بر مشخص شدن میزان گردش مالی در حوزه‌های مختلف استان گفت: در حال حاضر فعالان اقتصادی استان باید از فرصت پیوستن ایران به پیمان شانگ‌های و فرصت‌هایی که در روسیه به دلیل اعمال تحریم‌ها و همچنین در ترکیه به دلیل شرایط ارزی به وجود آمده، استفاده کنند و مراودات تجاری را توسعه دهند.
 
وی همچنین از اتاق بازرگانی تبریز درخواست کرد تا با ایجاد کارگروه‌های تخصصی، راهکار‌هایی را برای افزایش سهم استان در روابط اقتصادی ارائه دهند.
 
پیمان شانگ‌های فرصتی طلایی برای فعالان اقتصادی
 
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این که برای توسعه همکاری‌های اقتصادی فرصت خوبی فراهم شده است، گفت: در حاشیه پیمان شانگ‌های نشست دو جانبه‌ای بین ایران و ازبکستان برگزار شد که در این نشست حدود ۱۶ سند همکاری بین دستگاه‌های متولی دو کشور منعقد شد.
 
غلامرضا نوری گفت: ازبک‌ها به دلیل اشتراکات فرهنگی و زبانی، علاقه زیادی برای ایجاد مراودات تجاری با تبریز دارند که در این زمینه در حوزه‌های مختلف مانند مصالح ساختمانی، صنایع فلزی، دارویی و مواد غذایی می‌توان مبادلات خوبی انجام داد.
 
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی افزود: خوشبختانه به تازگی اتاق ایران و ازبکستان تشکیل شده و فعالان اقتصادی استان می‌توانند از این موقعیت استفاده کنند.
 
لزوم نظارت بانک مرکزی بر فعالیت تمام بانک‌ها
 
معاون قضایی دادگستری آذربایجان شرقی نیز گفت: پرونده‌های عدیده‌ای بر اثر عدم رعایت مقررات به ویژه مقررات و بخشنامه‌های بانک مرکزی در دادگستری تشکیل شده که این موضوع به یکی از معضلات اساسی دادگستری استان تبدیل شده است.
 
امن الهی افزود: اجازه ندهیم یک واحد تولیدی که با ده‌ها میلیارد تومان سرمایه گذاری، راه اندازی شده به خاطر نیاز به یک سرمایه اندک و یا مشکل سرمایه در گردش، تعطیل شود.
 
وی ادامه داد: بانک مرکزی از لحاظ نیروی انسانی و امکانات باید در حدی باشد که بتواند به فعالیت تمام بانک‌ها نظارت داشته باشد برای مثال اگر بانک مرکزی تسهیلات ۱۸ درصد تعیین کرده است، تمام بانک‌ها باید از این قوانین تبعیت کنند.
 
معاون قضایی دادگستری آذربایجان شرقی با بیان این که مدیران بانک‌ها باید با احساس مسئولیت، همکاری لازم را داشته باشند، افزود: با توجه به این که باید بر اجرای درست قوانین نظارت شود، بنابراین بانک مرکزی در اتخاذ تصمیمات این موارد را لحاظ کند.
 
ایجاد مرکز پژوهش حقوقی بانکی در اتاق تبریز
 
رییس کانون وکلای آذربایجان شرقی نیز با بیان این که قانون، پلکانی برای رسیدن به عدالت است، از اتاق بازرگانی تبریز خواست تا با ایجاد یک مرکز پژوهش حقوقی بانکی، پیگیری‌ها در زمینه مسایل بانکی را هدفمندتر انجام دهد.
 
حسن پاشازاده به تشکیل گروهی تخصصی با همکاری اتاق بازرگانی تبریز اشاره کرد و گفت: به منظور جلوگیری از هر گونه مشکل در هنگام عقد قرارداد باید از توانمندی‌های وکلا استفاده شود، اما با این وجود بخش تولید به این موارد توجه زیادی ندارد.
 
وی ادامه داد: طبق قانون و بخشنامه‌های بانک مرکزی حداکثر وجه التزام تاخیر انجام تعهد، ۶ درصد است و این در حالی است که در این زمینه قرارداد‌های عدیده‌ای وجود دارد که بانک‌ها به این ۶ درصد اکتفا نمی‌کنند.
 
رییس کانون وکلای آذربایجان شرقی به موضوع قرارداد‌های ترجیحی در روند پرداخت وام‌های بانکی اشاره کرد و گفت: انجام کار اقتصادی در کشور سخت‌تر از قرار گرفتن در شرایط جنگی است و همه ما در جریان این مشکلات هستیم.
 
پاشازاده اظهار کرد: در برخی از وام ها، مبالغی تحت عناوین متفاوت و مختلفی اخذ می‌شود و این در حالی است که طبق قانون بانک مرکزی، بانک‌ها مجاز به این کار نیستند، ولی در استان چندین مورد وام به این شکل وجود دارد.
 
وی با اشاره به موضوع اخذ وثیقه برای دریافت وام بانکی گفت: یک نفر که می‌خواهد سرمایه گذاری کند، هزار مورد خطر را می‌پذیرد و بنابراین دریافت مبالغ زیاد برای اعطای وام، حمایت از تولید نیست بلکه در واقع به معنای تعطیلی واحد‌های تولیدی است.
 
رییس کانون وکلای آذربایجان شرقی تاکید کرد: حق مسلم هر وام گیرنده این است که در هنگام اخذ وام یک نسخه از تمام محتویات پرونده را داشته باشد، ولی گاهی اوقات برخی از سرمایه گذاران، بدون مطالعه، موارد قرارداد را امضا می‌کنند که این موضوع در آینده نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)