• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۸۷۵۴۶
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۱
خوزستان » اجتماعی

بهره برداری موزه "رختشورخانه" در اهواز تا پایان سال

ایجاد موزه رختشورخانه اهواز با هدف معرفی فعالیت‌های زنان در دفاع مقدس آغاز شده و تلاش می‌شود تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مسوول موزه "رختشورخانه" اهواز با اشاره به آغاز ساخت این موزه، گفت: این موزه قرار است در محل "چایخانه قدیم" در جاده ساحلی غربی اهواز راه‌اندازی شود. 

بهره برداری موزه

فردوس مجدیان با اشاره به کلنگ‌زنی احداث این موزه در روز پنجشنبه گذشته، افزود: زمان دقیق بهره‌برداری موزه هنوز مشخص نیست، اما تلاش بر این است که تا ۲۲ بهمن و یا حداکثر تا اسفند امسال کار ساخت ساختمان آن به پایان برسد، تا بتواند پذیرای میهمانان نوروزی و کاروان‌های راهیان نور باشد.

به گفته وی، رستوران بهشت هویزه که پیش از این در محل چایخانه راه‌اندازی شده بود، تعطیل شده و محل آن نیز به موزه اختصاص یافته است.

مجدیان، متولی ساخت موزه را سپاه ولیعصر (عج) خوزستان بیان کرد و گفت: مذاکره با چند نفر از متخصصان و هنرمندان برای اجرای کار موزه انجام شده، اما برآورد دقیق زمان و اعتبار مورد نیاز آن تا هفته آینده نهایی می‌شود.

معاون پایگاه عترت خواهران هیات رزمندگان درباره فعالیت "چایخانه" اهواز توضیح داد: این محل در زمان جنگ تحمیلی به نام "چایخانه" یا "رختشورخانه" نامیده می‌شد که مکانی برای تجمع زنان و پشتیبانی جبهه بود.

وی افزود: زنان بسیاری از میان بسیجیان، خانواده شهدا و رزمندگان در زمان جنگ تحمیلی تصمیم گرفتند که پشت جبهه برای تقویت روحیه و حمایت از رزمندگان اقداماتی همچون شستن البسه و پتو‌ها و آماده‌سازی خوراکی و آجیل انجام دهند که محل چایخانه قدیم برای این کار در نظر گرفته شده بود.

مجدیان ادامه داد: آمار دقیقی از زنانی که در محل چایخانه فعالیت می‌کردند وجود ندارد، اما گفته می‌شود بیش از ۴۵۰ زن در این مکان آن هم در اوج جنگ تحمیلی و زمانی که اهواز زیر بمباران دشمن قرار داشت، کار می‌کردند.

وی اضافه کرد: در آن زمان جاده ساحلی هنوز ساخته نشده بود و چایخانه تا رودخانه کارون ادامه داشت، که زنان برای شستشو و آماده‌سازی، آب از رودخانه برداشت می‌کردند و زحمات بسیار زیادی متحمل می‌شدند.

به گفته وی، از میان زنانی که در چایخانه قدیم کار می‌کردند، تعدادی به رحمت خدا رفته‌اند و تعدادی هم ناتوان هستند، اما بعضی از آن‌ها هنوز در قید حیات هستند که قصد داریم در موزه "رختشورخانه" به عنوان روایت‌گر از آن‌ها کمک بگیریم.

مجدیان ادامه داد: قرار است در محل موزه، تندیس‌هایی از زنان شهید و زنانی که در چایخانه قدیم کار می‌کردند قرار داده شود.

وی همچنین درباره راه‌اندازی نشدن موزه چایخانه در سال‌های گذشته و به رغم افتتاح آن، گفت: حدود سه سال پیش برنامه‌ای برای تقدیر از پیشکسوتان در این محل برگزار شده بود، اما موزه به دلیل مساحت کم، از نظر کارشناسان نامناسب بود و افتتاح نشد.

بر اساس این گزارش، چایخانه قدیمی در ساحل غربی کارون، در زمان جنگ تحمیلی، مکانی برای اقدامات پشتیبانی زنان برای جبهه‌های نبرد بود. این محل با عنوان موزه زنان و دفاع مقدس در فروردین ۱۳۸۴ افتتاح شده بود، اما مدتی بعد تعطیل شد.

برای ساخت پروژه‌های جاده ساحلی غربی و پل جزیره شادی، بخشی از ساختمان چایخانه قدیم تخریب و واگذار شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
شکارچیان متخلف در دام قانون
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)