• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۸۸۱۵۷
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۵
کردستان » اجتماعی

مریوان نگین گردشگری کردستان

کردستان یکی از زیباترین استان‌های غرب کشور است که دارای جاذبه‌های طبیعی فراوان، فرهنگ و پیشینه‌ای کهن است و مریوان یکی از جذابترین این مناطق گردشگری است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مریوان از لحاظ تراکم جمعیت پس از سنندج و سقز در مقام سوم استان قرار دارد و از نظر موقعیت مکانی در فاصله ۱۲۸ کیلومتری (جاده قدیم) و ۱۰۵ کیلومتری (جاده جدید) از سنندج، مرکز کردستان واقع شده است.

در این گزارش مهم‌ترین جاذبه‌های شهرستان گردشگرپذیر مریوان را به شما معرفی می کنیم.
مریوان نگین گردشگری کردستان
دریاچه زریبار

محبوب‌ترین و مطرح‌ترین جاذبه توریستی مریوان، دریاچه زریبار است؛ امکان ندارد کسی به مریوان سفر کند، اما لذت یک شب‌نشینی در کنار دریاچه زریبار را از دست بدهد؛ این دریاچه به‌عنوان بزرگترین چشمه آب شیرین دنیا در فاصله ۲ کیلومتری شمال‌غربی شهر مریوان و در ارتفاع ۱۲۵۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است.
مریوان نگین گردشگری کردستان
پارک ساحلی زریبار

این پارک ساحلی و تپه مشرف به آن در سه مجموعه سازماندهی شده و ارزشمند به نام‌های «پارک شهری و مراکز فرهنگی و خدماتی»، «پارک ساحلی» یا «بلوار ساحلی» و «مجموعه خدماتی پذیرایی و اقامتی روی تپه» به‌عنوان جاذبه گردشگری برای پذیرایی از مسافران و علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی فراهم شده است.

بازارچه مرزی مریوان

یکی از زیباترین جا‌های دیدنی کردستان بازارچه مرزی این استان است، که در فاصله‌ی ۱۵ کیلومتری شهرستان مریوان قرار دارد و می‌توان آن را یکی از بزرگ‌ترین و در عین حال ارزشمندترین بازار‌های موجود در غرب ایران نامید.

هر مسافر و گردشگری که قصد سفر به مریوان را دارد نباید لذت گشت‌وگذار در بازارچه مرزی این شهرستان را از دست بدهد؛ مهم نیست علاقه‌مند به خرید باشید یا نه، در هر صورت این بازارچه یکی از جا‌های مهم و دیدنی مریوان است که باید بازدید از آن را در لیست اولویت‌های سفرتان بگنجانید.

دشت بیلو

یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری طبیعی استان کردستان در ۱۵ کیلومتری از شهرستان مریوان قرار گرفته است که از آن به‌نام «دشت بیلو» یاد می‌شود؛ دشتی که با بهره‌مندی از پوشش گیاهی مطلوب، چشمه‌های متعدد و حضور جنگل‌های پیرامون، به یکی از مکان‌های محبوب و مناسب برای گردش و مسافرت در این شهرستان تبدیل شده است.

منطقه تفریحی قمچیان

منطقه‌ی تفریحی قمچیان از جمله زیباترین مناطق گردشگری کردستان به‌شمار می‌رود که در حد فاصل جاده مریوان- سقز، قرار دارد.

 این منطقه به‌دلیل وجود مناظر دیدنی طبیعی، چشم‌انداز‌های سرسبز، کوه‌های سربه‌فلک کشیده و درختان گوناگون، همواره مورد توجه گردشگران و مسافران بوده است. تفریحگاهی که با حضور در آن شیفته و مجذوب آن شده و آرامشی شگرف را تجربه خواهید کرد.
مریوان نگین گردشگری کردستان
قلعه ایمام

قلعه ایمام که با نام‌های قلعه امام و قلعه هلوخان نیز شناخته می‌شود، یکی از جاذبه‌های تاریخی مریوان است که در فاصله سه کیلومتری جنوب شرقی شهر قرار دارد.

این قلعه در زمان حکم‌رانی اردلان‌ها در دوران صفوی، روی کوهی با ارتفاع ۱۶۰۰ متر مشرف به دشت و شهر فعلی مریوان ساخته شد. این بنای تاریخی در سال ۱۳۹۰، به شماره ۳۶۴۳۰ در فهرست آثار ملی کشور به‌ثبت رسید.

پل گاران

پل گاران یکی دیگر از مکان‌های تاریخی و ارزشمند کردستان است و در فاصله ۱۰ کیلومتری از شمال‌شرقی شهرستان مریوان و در جاده «گاران-تیژتیژ» قرار گرفته است.

در گذشته با استفاده از این پل، شهر «سنندج» به شهر «مریوان» متصل می‌شد. گفته می‌شود قدمت این سازه تاریخی متعلق به دوران حکومت ساسانیان است و تا سال ۱۳۲۰ از آن استفاده می‌شد.
مریوان نگین گردشگری کردستان
 جالب است بدانید که پل گاران، در دوران حکومت صفویان و در زمان حکومت والیان اردلان، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته و در سال۱۳۷۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی کشور، به ثبت رسیده است.

ارتفاعات چهل چشمه

چهل چشمه نام یکی از کوه‌های سر به فلک کشیده کردستان است که در نزدیکی مریوان واقع شده است؛ این کوه با ارتفاعی نزدیک به ۳ هزار و ۱۴۰ متر از سطح دریا، در شمال‌شرقی این شهر قرار گرفته است و متشکل از ۲۰ قله دیگر است و در پیرامون این کوه زیبا روستا‌های متعدد و طبیعتی زیبا با چشم‌انداز‌هایی رویایی و افسون‌گر وجود دارد که در ایام مختلفی از سال میزبان گردشگران، طبیعت‌گردان و کوه‌نوردان از سراسر ایران است.

جاده دور دریاچه زریبار و حضور لک‌لک‌های مهاجر در اطراف این دریاچه

از جاذبه‌های دیگر گردشگری مریوان جاده دور دریاچه لستکه مانند حلقه‌ای، دور زریبار کشیده شده است.

در حاشیه این جاده ۶ روستا قرار گرفته که عبارتند از: روستا‌های برده‌رشه، ینگیجه، کانی سپیکه، پیرصفا، دره‌تفی، نی و کانی سانان که طبیعت بکر این روستا‌ها و همچنین سرسبزی و چشمه‌های آب فراوان در کنار دریاچه، زیبایی خاصی را به آن بخشیده که توجه هر رهگذری را به خود جلب می‌کند.

دره‌تفی یکی از این روستا‌ها است که معروف به روستای لک‌لک‌ها بوده و در ۱۵ کیلومتری شهر مریوان واقع شده است؛ این روستا در اوایل اسفندماه هرسال میزبان لک‌لک‌های مهاجری است که هزاران کیلومتر را پرواز می‌کنند تا بر آشیانه گرمی که مردم روستا‌های اطراف زریبار به‌ویژه روستای دره‌تفی آن‌را ساخته‌اند بنشینند و تا اواخر پاییز مهمان آن منطقه باشند.

سوغاتی‌های معروف مریوان

بهترین سوغاتی که از شهر مریوان می‌توانید برای اقوام و دوستان‌تان بخرید، عسل طبیعی آن است. مریوان به خاطر کوهستانی بودن و سرسبزی، عسل‌های طبیعی خوبی دارد که در اکثر مغازه‌های داخل شهر نیز می‌توانید آن‌را تهیه کنید.

از دیگر سوغاتی‌های مریوان می‌توان به کلاش، شال‌های دستباف و محصولات چوبی دست‌ساز اشاره کرد.

مریوان، شهر جهانی کلاش

مریوان علاوه بر داشتن طبیعت بی‌نظیر و مردمانی باصفا و مهمان‌نواز، در عرصه صنایع‌دستی نیز دارای قابلیت‌های کم‌نظیری است.
مریوان نگین گردشگری کردستان
 از جمله این ظرفیت ها هنر کلاش‌بافی است؛ «کلاش» همان گیوه محلی یا پای‌افزار کُردی است که صد‌ها سال پیش مردم این منطقه از الیاف طبیعی آن‌را ساخته و استفاده کرده‌اند؛ ثبت این شهرستان به‌عنوان شهر جهانی کلاش، موجب معرفی بیشتر، ماندگاری و حمایت از هنرمندان این رشته شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعزام زائران به مسجد مقدس جمکران
هرگونه تشدید تنش در خلیج فارس می‌تواند به یک بحران جهانی منجر شود
موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ قابی از جاودانگی
کشف ۲ هزار و ۲۰۰ لیتر سوخت قاچاق در شهرستان ششتمد
فراخوان سومین رویداد ملی «مدارس آینده» منتشر شد
ویتنام و اتحادیه اروپا در آستانه اعلام مشارکت راهبردی جامع
نگاهی به برنامه‌های تلویزیون در خبر‌های رسانه
ایجاد شهرک قطعات خودرویی و حمایت از واحدهای تولیدی با تسهیلات بانکی در دستور کار قرار دارد
معرفی نامزد‌های بخش مستند جشنواره فیلم عمار
وقتی سلطه طلبی آمریکا دامنگیر اروپا می‌شود
ماجرای شهادت پویا اکبرزاده
برگزاری سیزدهمین جشنواره فرهنگی ـ هنری نظام سلامت کشور در اردبیل
تاکید بر همت مضاعف برای جلب اعتماد مردم
مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های جهان ۹ بهمن ۱۴۰۴
تشکیل ۲۶ هیئت اجرایی انتخابات استان بوشهر
جاده‌های ۲۰ استان زیر چتر بارندگی
آغاز بارش باران و برف از فردا در خراسان جنوبی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وارد لرستان شد
آغاز عملیات نورپردازی ارگ تاریخی شهر بلقیس اسفراین 
شرکت هزار و ۸۰۰ کودک و نوجوان خراسان شمالی در مهراوه ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
انعقاد تفاهم نامه همکاری هلال احمر و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)