• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۸۹۴۰۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

امتیاز ویژه برای مراکز تحقیقاتی در صورت استفاده از دانشجویان

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: مراکز تحقیقاتی تنها برای ارتقای اساتید نیست و باید از امکانات گسترده این مراکز با مشارکت دانشجویان، بیشترین بهره را برد.

امتیاز ویژه برای مراکز تحقیقاتی در صورت استفاده از دانشجویانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر بهرام عین اللهی در بیست و سومین همایش ملی سالانه و نهمین همایش بین المللی دانشجویان علوم پزشکی در مجتمع فرهنگی ولایت اردبیل گفت: بار‌ها به رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی تأکید کرده ایم که زمینه مشارکت هر چه بیشتر دانشجویان را در مراکز تحقیقاتی فراهم آورند. همچنین لازم است به مراکز تحقیقاتی که از دانشجویان استفاده می‌کنند، امتیاز ویژه‌ای تعلق گیرد و فعالیت دانشجویان در اعتباربخشی این مراکز به عنوان ملاک مثبت منظور شود.
 
وزیر بهداشت با بیان این که هر قدر به پژوهش بیشتر توجه شود، دانشگاه‌ها نقش مؤثرتری در پیشرفت کشور ایفا خواهند کرد، گفت: دانشجویان مبتکری که در مراکز تحقیقاتی فعالیت پژوهشی داشته باشند، امتیازات ویژه‌ای دریافت خواهند کرد و این امتیازات در مراحل ارتقای علمی آن‌ها منظور می‌شود.
 
دکتر عین اللهی گفت: این همایش توسط دانشجویان برنامه ریزی، زمان بندی و برگزار شد و نشان داد که اگر به جوانان و دانشجویان اعتماد و این گونه امور را به آن‌ها واگذار کنیم، نتایج مطلوبتری را شاهد خواهیم بود.
 
وزیر بهداشت همچنین بر لزوم تقویت دیپلماسی سلامت تأکید و تصریح کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند به شکل آمایشی با کشور‌های مجاور خود در زمینه‌های گردشگری سلامت، همکاری‌های علمی و تحقیقاتی و تبادل استاد و دانشجو ارتباطات نزدیک و مؤثر داشته باشند و روابط خود را در عرصه سلامت با دیگر کشور‌ها گسترش دهند. باید مرز‌ها را برای همکاری‌های گسترده علمی و تحقیقاتی برداریم؛ زیرا یکی از لوازم رشد کشورها، تقویت دیپلماسی سلامت آنهاست.
 
وی افزود: رتبه ایران در تولید علم ارتقا پیدا کرده و ۴۵۰ مجله علمی- پژوهشی کشور به ۴۶۵ مجله افزایش یافته است، در عین حال باید دسترسی دانشگاه‌ها به منابع معتبر و روزآمد علمی تسهیل و حوزه پژوهش از نظر منابع مالی تقویت شود.
 
وزیر بهداشت همچنین به افزایش تعداد پارک‌های علم و فناوری حوزه سلامت از ۱۰ به ۱۳ در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: اساسنامه پارک‌های علم و فناوری و تسهیلات مربوط به آن‌ها را با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تدوین کرده ایم.
 
دکتر عین اللهی با بیان این که در حوزه دارو با وجود دانشمندان و مبتکران فراوان، نباید شاهد کمبود باشیم، گفت: پیش از این مشکلاتی در زمینه اختصاص ارز ترجیحی وجود داشت که با اجرای طرح دارویار، برطرف شد، تا قبل از اجرای این طرح، برخی شرکت‌ها از نوسانات ارزی سود می‌بردند که جلو این کار گرفته شد و اعتباری معادل ارز ترجیحی به بیمه‌ها انتقال یافت تا یارانه دارو در مقصد و به مصرف کنتده تعلق گیرد.
 
وی افزود: در همه استان‌ها امکان بالقوه تولید دارو وجود دارد که فعلیت یافتن آن مستلزم کار جهادی دانش بنیان و رویکرد انقلابی است. امروز از سه دارویی که تا پیش از این وارد کننده آن بودیم و از این پس در کشور تولید می‌شود، رونمایی شد و لازم است دانشجویان، استادان، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در زمینه تولید دارو و خودکفایی کشور در این حوزه، مشارکت علمی خود را افزایش دهند.
 
وزیر بهداشت با بیان اینکه کشور در دوران قبل از انقلاب اسلامی به طور کامل به خارج وابسته بود، گفت: در آن دوران با وجود جمعیت ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفری کشور، بیماران ایرانی باید برای ساده‌ترین کار‌های پزشکی به خارج از کشور می‌رفتند، اما بعد از انقلاب اسلامی و به ویژه با ادغام آموزش در بهداشت و درمان در سال ۶۵، تحولات بزرگی در حوزه سلامت رخ داد؛ به طوری که اکنون ۲۶۰ هزار دانشجو در ۶۶ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی به تحصیل مشغولند، ۲۰ هزار عضو هیئت علمی داریم و هیچ رشته‌ای از رشته‌های علوم پزشکی در دنیا نیست که در ایران، وجود نداشته باشد.
 
دکتر عین اللهی با اشاره به ملاقات خود با وزرای بهداشت ۹ کشور جهان در اجلاس ژنو سازمان جهانی بهداشت یادآور شد: وزرای بهداشت ۹ کشور جهان اذعان داشتند که ایران، قوی‌ترین قدرت سلامت منطقه است و بر همین اساس بیشتر کشور‌ها همکاری گسترده‌تر با ایران را در حوزه سلامت خواستار بودند؛ این رشد علمی و دستاورد‌های شاخص در نظام سلامت کشور طی ۴۳ سال مبارزه با تحریم‌های غیر قانونی و مقاومت مقتدرانه در برابر فشار‌های اقتصادی وارد بر کشور حاصل شد.
 
وزیر بهداشت با بیان این که مرجعیت علمی برای کشور ما افقی دست یافتنی است، گفت: کلید دستیابی ما به مرجعیت علمی، خودباوری و اتکا به ظرفیت‌های درونی است؛ زیرا هوش و استعداد ایرانی‌ها از متوسط هوش جهانی بالاتر است و اطمینان داریم که در علوم پزشکی به مرجعیت علمی دست خواهیم یافت؛ چنان که امروزه تعداد زیادی از مردم کشور‌های منطقه برای درمان به جمهوری اسلامی ایران می‌آیند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت چغندر قند در بن
قدردانی از همیاران گاز در گیلان
فردا چه پیامی روی گوشی‌های تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
برگزاری یادواره شهدای روستای جنت‌آباد بخش مرکزی قم
پیگیری درخواست‌ها و مشکلات مردم شهر‌ها و بخش‌های استان قم
ورود سامانه بارشی به کردستان
سومین نشان شهسواری و دومین طلای کاپیتان در بازی‌های همبستگی اسلامی
اقتدار پهپاد ایرانی
ارسالی‌ های شما به با مخاطبان در بیست و دوم آبان ماه
کشاورزی باید از تولید معیشتی به تولید اقتصادی تغییر مسیر دهد
تساوی نماینده فوتبال استان در لیگ دسته ۳ کشور
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
ناوگان حمل نقل عمومی شهر زنجان زیر ذره بین خبر
پنجمین قهرمانی متوالی مردان ایران در والیبال بازی‌های همبستگی اسلامی
برگزاری شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کردستان
مقصودلو از جام جهانی شطرنج حذف شد
با نخبگان، از زنجان به خراسان جنوبی
جمع‌آوری تله‌های زنده‌گیری پرندگان شکاری در پارک ملی بوجاق
ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان در روستای یوسفکند مهاباد
آلودگی‌های ناشی از جنگ تهدیدی جدی برای مردم افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
جشنواره انار شیراز در تقویم گردشگری ثبت می‌شود
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)