• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۸۹۵۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۴
بین الملل » آمریکا

نیکاراگوئه روابط دیپلماتیک خود را با هلند قطع کرد

وزارت امور خارجه نیکاراگوئه در بیانیه‌ای اعلام کرد دولت نیکاراگوئه جمعه شب روابط دیپلماتیک خود را با هلند قطع کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، وزارت امور خارجه نیکاراگوئه در بیانیه‌ای اعلام کرد دولت نیکاراگوئه جمعه شب روابط دیپلماتیک خود را با هلند قطع کرد.

نیکاراگوئه هلند را پس از تصمیم به لغو تأمین هزینه ساخت یک بیمارستان به «مداخله گری» متهم کرده است.

این خبر چند ساعت پس از آن منتشر شد که دانیل اورتگا رئیس جمهورنیکاراگوئه اعلام کرد دیگر روابط با دولت مداخله گر هلند را نمی‌خواهد.

کریستین پیرن Christine Pirenne سفیر هلند در نیکاراگوئه روز پنجشنبه گفته بود کشورش دیگر هزینه این مؤسسه سلامت را تأمین نمی‌کند.

نیکاراگوئه در اقدامات دیپلماتیک همزمان، از تمایلش به قطع روابط با هلند خبر داد و از ورود سفیر آمریکا به خاک این کشور آمریکای لاتین جلوگیری کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اقدامات اخیر سفیر هلند در نیکاراگوئه با واکنش‌های مقامات این کشور همراه شده است. دانیل اورتگا رئیس جمهور نیکاراگوئه روز گذشته، اقدامات کریستین پییرن Christine Pirenne سفیر هلند در این کشور را مصداق مداخله در امور داخلی خواند و آن را محکوم کرد. اورتگا تصریح کرد دیگر نمی‌خواهد روابط کشورش با «این دولت مداخله گر» را حفظ کند.

اورتگا شب گذشته در سخنانی که به مناسبت روز پلیس از شبکه تلویزیونی دولتی پخش می‌شد گفت: «چند سال پیش، آن‌ها (دولت هلند) تصمیم گرفتند بیمارستانی کوچک در نیکاراگوئه و در مناطق نزدیک دریای کارائیب احداث کنند. بومیان محلی میسکیتو Miskito و مایانخنا Mayangna در این مناطق زندگی می‌کنند. روز گذشته او (سفیر هلند) میهمان وزیر امورخارجه دولت ما (دنیس مونکادا Denis Moncada) بود. شنیده ام سفیر در این دیدار خطاب به مردم نیکاراگوئه به گونه‌ای صحبت کرده که گویی نیکاراگوئه مستعمره هلند است.»

اورتگا در بخش دیگری از سخنانش افزود بسیاری از دولت‌ها همچنان تصور می‌کنند در دوران استعمار زندگی می‌کنند و انتظار دارند ملت‌ها و کشورها، از آن‌ها تبعیت کنند.

رئیس جمهور نیکاراگوئه به سفیر هلند توصیه کرد که دیگر به نیکاراگوئه بازنگردد و تاکید کرد که نیکاراگوئه نمی‌خواهد با «این دولت مداخه گر» رابطه داشته باشد.

به گفته اورتگا، هلندی‌ها به بهانه ”سیاست‌های دولت نیکاراگوئه“ بیمارستانی را هم که قول داده بودند احداث نکرده اند.
روز چهارشنبه رسانه‌های محلی در نیکاراگوئه اعلام کردند وزارت امورخارجه این کشور، بتینا ماسخایدت Bettina Muscheidt نماینده اتحادیه اروپا در نیکاراگوئه را «عنصر نامطلوب» خوانده و شفافی به او اعلام کرده است که به علت بی احترامی به حاکمیت ارضی نیکاراگوئه، دیگر در این کشور جایی ندارد.

در اقدامی دیگر، روز گذشته نیکاراگوئه مانع از ورود هوگو روردیگز Hugo Rodriguez سفیر آمریکا به این کشور شد. علت این اقدام، اظهاراتی است که سفیر آمریکا در نیکاراگوئه در ماه ژوئیه در مجلس سنای آمریکا مطرح کرد. رودریگز در این جلسه که موضوع آن بررسی صلاحیتش در سنا بود از دولت نیکاراگوئه با عنوان «حکومت مطرود در منطقه» یاد کرد و دولت اورتگا را «دیکتاتوری» خواند. دولت نیکاراگوئه نیز همان ماه اعلام کرد درصورتیکه هوگو رودریگز به عنوان سفیر آمریکا در نیکاراگوئه منصوب شود، نیکاراگوئه حاضر به پذیرش او نخواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
عجب!!!
نظر شما
آخرین اخبار
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت سرمایه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲ اسفند
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
دعای هر روز و روز سوم ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲ اسفند ۱۴۰۴
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
قدردانی اداره کل ارزیابی و نظارت خبر رسانه ملی از صدا و سیمای آذربایجان شرقی
اهدای ۲۱ قلم لوازم ضروری زندگی به مددجویان کمیته امداد هشترود
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای ایجاد پایگاه نوروزی در گرمسار
بازدید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری از طرح‌های اشتغال‌زا در رفسنجان
هنگام استفاده از اینترنت هرگز اطلاعات شخصی را به دیگران ندهید
بالگرد اورژانس هوایی برای تسریع درمان جوان ۲۱ ساله به پرواز در آمد
دزفول، قطب تولید مرکبات سالم 
دستگیری سارقان اماکن خصوصی در چاراویماق
پیشرفت گسترده در توسعه ۳۲۹ هکتاری بندر امام خمینی (ره)
بیش از یکهزار متر مربع اراضی ملی در اهواز به بیت المال بازگشت
افزایش تراز دریاچه ارومیه
پیشرفت مطلوب اجرای طرح چهارخطه شوشتر-صالح شهر-دزفول
ماندگاری هوای گرم در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
تاکایچی به چین هشدار داد
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
پهلوگیری ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر
ثبت‌نام بیش از ۵ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)