• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۹۱۶۷۸
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۶
سیاسی » مجلس

نرخ تورم و درآمد دولت، ملاک افزایش حقوق‌ها

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: در موضوع افزایش حقوق‌ها ملاک‌هایی که مدنظر دولت است نرخ تورم، وضعیت درآمدی دولت و تعداد کارکنان دولت است.

نرخ تورم و درآمد دولت، ملاک افزایش حقوق‌هابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای جعفر قادری در گفتگو با رادیو اقتصاد درباره فرآیند تدوین و تصویب لایحه بودجه توضیحاتی ارائه کرد.

مشروح گفتگو:
سوال: روند تدوین و بررسی لایحه بودجه را در دولت و مجلس توضیح می‌دهید؟
قادری: ابتدا دولت، بخشنامه بودجه یا رئوس کلی مدنظر دولت را به سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف اعلام می‌کند. دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها بودجه پیشنهادیشان را به سازمان برنامه و بودجه ارائه می‌دهند و این سازمان نیز - با توجه به پیشنهاد‌هایی که واصل شده و مواردی که در سرفصل‌ها و پیش بینی‌های وضعیت درآمدی کشور دارد - این بودجه‌ها را با هم تلفیق می‌کند و نهایتا پیشنهاد خودش را به دولت ارائه می‌دهد و دولت نیز پس از بررسی و تصویب، این موارد را در قالب لایحه بودجه به مجلس ارائه می‌دهد و طبق آئین نامه داخلی مجلس تا ۱۵ آذرماه هرسال باید لوایح دولت در این خصوص به مجلس برسد. روالی که الان در مجلس وجود دارد این است که مجلس بلافاصله موضوع را به کمیسیون‌ها ارجاع می‌دهد و طبق اصلاحاتی که در آئین نامه داخلی مجلس انجام شده ابتدا مجلس در مورد کلیات لایحه بودجه رای گیری می‌کند. اگر کلیات را به تصویب رساند به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع می‌شود و کمیسیون‌های تخصصی نیز جمع بندی خودشان را به کمیسیون تلفیق ارائه می‌دهند و کمیسیون تلفیق هم پیشنهاد‌های کمیسیون‌های تخصصی و نمایندگان را در خصوص لایحه دولت بررسی می‌کند. نهایتا کمیسیون تلفیق جمع بندی خود را از لایحه مصوبات کمیسیون‌ها و پیشنهادات نمایندگان به صحن ارجاع می‌دهد و این موارد در صحن بررسی می‌شود و جمع بندی صحن به عنوان مصوبه مجلس پس از تائید شورای نگهبان به دولت ابلاغ می‌شود.

سوال: در حال حاضر می‌شود مشخصات بودجه سال ۱۴۰۲ را حدس زد؟
قادری: یک بحثی دیروز در کمیسیون برنامه و بودجه شکل گرفت که با توجه به اینکه ما برنامه هم داریم و سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، در خصوص تقدم و تاخر برنامه و بودجه به چه شکل عمل کنیم. دو نگاه الان وجود دارد. دولت و مجلس و آقای قالیباف نظرشان این بودکه تا قبل از ۱۵ آذرماه لایحه بودجه دولت را در دست داشته باشیم و به استناد سیاست‌های ابلاغی رهبری در مورد برنامه هفتم، لایحه را بررسی کنیم و تا پایان سال بودجه مصوب را به دولت بدهیم و در این فاصله، از ۱۵ آذرماه که دولت لایحه را به مجلس می‌دهد روی برنامه هفتم کار کند و تا پایان سال لایحه برنامه را در دولت مصوب کند و اواخر سال لایحه را به مجلس بدهد و اوایل سال آینده مجلس بررسی برنامه هفتم را شروع کند و بعد از تصویب اگر مغایرتی بین بودجه مصوب و برنامه وجود داشته باشد این مغایرت را در قالب اصلاحیه بیاورد و دوباره اصلاحات را انجام دهد. دوستان ما در سازمان برنامه و بودجه پیشنهادشان این بود که ما به جای این کار، روال رسیدگی به بودجه را داشته باشیم و دولت از ابتدای سال آینده بررسی برنامه‌ها را شروع کند تا خرداد ماه و نهایتا تا خرداد ماه لایحه برنامه را به مجلس دهد و مجلس هم تا پایان شهریور ماه برنامه را مصوب کند که این برنامه مصوب، ملاک عمل بودجه ۱۴۰۳ باشد.

سوال: در روند تصویب بودجه ۱۴۰۲، به چه ترتیب می‌شود میزان افزایش حقوق‌ها را تعیین کرد؟
قادری: ملاک‌هایی که مدنظر دولت است نرخ تورم، وضعیت درآمدی دولت و تعداد کارکنان دولت است. این چند عامل تعیین کننده میزان افزایش حقوق هاست که دولت با توجه به آن‌ها جمع بندی را به مجلس ارائه می‌کند و مجلس این مورد را بررسی می‌کند و ممکن است همان را بپذیرد یا کم و زیاد کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)