• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۹۵۷۴۵
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۰
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

رئیس جمهور: روستای مولد دانش پایه، راه حل توسعه روستایی

رئیس جمهور هدف گذاری شعار "روستای مولد دانش پایه" را راه حل به صرفه شدن اقتصاد روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستانشینان دانست.

رئیس جمهور: روستای مولد دانش پایه، راه حل توسعه روستایی به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور جمعه همزمان با روز ملی عشایر و روستا در آیین شکرانه تحقق ۳۰۰ هزار شغل در روستا و بهره‌برداری از ۱۲ هزار طرح اقتصادی و زیرساختی روستایی، ضمن تقدیر از اقدامات عظیم و ارزشمند انجام شده در توسعه اقتصاد روستایی گفت: این اقدامات از جمله احداث ۲۵۰۰ کیلومتر راه و بهره‌برداری از ۱۱۷ هزار واحد مسکونی روستایی، سرمایه‌ای بزرگ برای کشور و پشتوانه مهمی برای اقدامات دولت در آینده خواهد بود.
با این حال رئیسی افزود: با وجود اینکه امروز در روستا‌ها آب، برق، مدرسه و خانه بهداشت فراهم شده، اما همچنان شاهد مهاجرت روستانشینان هستیم چرا که اقتصاد روستایی را به صرفه نمی‌بینند و راه حل این مشکل
هدف گذاری شعار «روستای مولد دانش پایه» است.
رئیس جمهور درتشریح این شعار افزود تجمیع سبک زندگی ارزشمند عشایر و روستاییان با علم و دانش روز، زنجیره تولید کاملی را شکل می‌دهد که به ارتقای تولیدات دانش‌بنیان، افزایش بهره‌وری و ارزش افزوده بیشتر منجر خواهد شد و وقتی ارزش محصول افزایش یافت و سود آن عاید کشاورزان شد، مهاجرت معکوس روستاییان را به دنبال خواهد داشت.
رئیس جمهور با اشاره به تشکیل «شورای عالی جهاد سازندگی» در دولت سیزدهم برای حمایت از اقدامات و فعالیت‌های گروه‌های جهادی و همچنین فعال‌سازی اقتصاد روستایی، گفت: ظرفیت‌هایی که در روستا وجود دارد، کم نیست و این ظرفیت‌ها با سیاستگذاری یکپارچه، نگاه به اولویت‌ها و همچنین آمایش سرزمینی مورد حمایت دولت قرار خواهد گرفت.
رئیسی همچنین راه‌اندازی سامانه ترسیم وضعیت روستا‌های کشور را اقدامی ارزشمند در جهت آگاه ساختن مسوولان از وضعیت جامعه روستایی کشور دانست و افزود: وجود سازوکاری برای نظارت بر امور روستا یک ضرورت است تا مسوولان، مشکلات روستا را به صورت لحظه‌ای رصد کنند. این امر می‌تواند به ایجاد توازن در تخصیص اعتبارات روستایی منجر شود.
رئیس جمهور آداب و فرهنگ روستایی از جمله توجه به دگرخواهی در پرتو خداخواهی را بسیار ارزشمند توصیف و تصریح کرد: این اصالت‌های فرهنگی باید همواره پاس داشته شود. این فقط اقتصاد روستایی نیست که اهمیت دارد، بلکه دین، آداب، رسوم و فرهنگ کار و تلاش، سختکوشی و پاکدستی روستائیان نیز باید حفظ و تقویت شده و گسترش یابد.
رئیس جمهوری به اهمیت بهره‌برداری از معادن در توسعه روستا‌ها نیز اشاره و گفت: فعال‌سازی معادن تعطیل و نیمه تعطیل در دستور کار دولت بوده و در این زمینه تأکید شده است بخشی از عواید معادن برای آبادانی روستا‌های همان منطقه تخصیص داده شود.
رئیسی طرح جامع تأمین اجتماعی و بیمه عشایر و روستاییان را از طرح‌های مهم دولت در حمایت از جامعه عشایری و روستایی کشور دانست و خاطرنشان کرد: استانداران حمایت از روستاییان و عشایر را در اولویت‌های کاری خود قرار دهند.
رئیس جمهور همچنین تنوع قومی در کشور را یک فرصت و نقطه قوت برای جمهوری اسلامی در جهت پیشرفت و توسعه اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: دشمن وقتی می‌بیند با وجود همه تحریم‌ها امروز ۳۰۰ هزار شغل و ۱۲ هزار طرح فقط در روستا‌ها ایجاد و راه‌اندازی شده و صنایع تولیدی غیرفعال یا نیمه فعال به چرخه تولید بازگشته‌اند، به فکر توطئه علیه کشور می‌افتد.
رئیس جمهور وحدت و انسجام ملی را نیاز ضروری برای مقابله با توطئه‌های دشمن علیه ملت و کشور دانست و تأکید کرد: با وجود همه تلاش‌های بدخواهان و بداندیشان، مردمان قوی و سختکوش ایران اسلامی با اتحاد و انسجام از مشکلات پیش رو عبور خواهند کرد.
رئیسی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر انقلاب تحت عنوان «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین»، تولید دانش‌بنیان را راهبرد نجات‌بخش کشور دانست و بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان بویژه در زمینه تقویت و ارتقای سطح تولید در روستا‌ها و نیز کارآمدسازی نظام اداری کشور تأکید کرد.
بنابر این گزارش، رئیس جمهور در ابتدای این مراسم از نمایشگاه دستاورد‌های دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد روستا، بویژه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه‌های مختلف از جمله تولیدات کود‌های آلی، خدمات کشاورزی پهپادی، بیوتکنوژیک گیاهی، تولید و پشتیبانی صنایع دستی، گلخانه‌های تولید بذر، سامانه‌های هوشمند جلوگیری از سرمازدگی باغ‌ها، دستگاه‌های انجماد مواد غذایی، پرورش حشرات مفید زیستی و طرح الگوی کشت متعادل و پایدار بازدید کرد.
در این مراسم، سید امیرحسین مدنی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری نیز در سخنانی گزارشی از دستاورد‌های دولت در زمینه توسعه و تعمیق اقتصاد روستایی و به ویژه روند اجرای ۱۲ هزار طرح عمرانی و ایجاد ۳۰۰ هزار شغل پایدار در روستا‌ها ارائه کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتخاب برترین‌های مسابقات دوی صحرانوردی چهارمحال و بختیاری
هشدار نارنجی آلودگی هوا در خراسان رضوی
ابلاغ قانون اصلاح یکی از قوانین بانک مرکزی
کشف ۲۳ دستگاه ماینر غیرمجاز در آمل
تأکید معاون استاندار یزد بر جلوگیری از فعالیت واحد‌های آلاینده بدون ضابطه
«بیستا برمه» (گریه بی صدا) و «باغ رز»، از قاب تلویزیون
قطعی گاز فردا در برخی مناطق الیگودرز
هفته نخست لیگ برتر والیبال ساحلی؛ پیکان بندر دیر قهرمان گروه دوم
­صعود گل‌گهر به مرحله یک هشتم پایانی جام حذفی
شاخص کیفیت هوا در ۱۷ ایستگاه هواشناسی در وضع قرمز
تعطیلی مدارس ابتدایی تکذیب شد
بازار تاریخی را حفظ کنیم
ضرورت همراهی همه دستگاه‌ها و مردم در اجرای برنامه‌های عفاف و حجاب
تأمین ۶۰ هزار دوز واکسن تب برفکی در چهارمحال و بختیاری
هشدار کم‌آبی در استان همدان؛ صرفه‌ جویی تنها راه عبور از بحران
دستاوردهای پژوهشی اولویت های استان و جنبه کاربردی داشته باشند
شهید طالب ابراهیمی الگوی دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف است
پایداری جوی در استان تا ۱۰ روز آینده
وصول ۳۶ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با گزارش‌های مردمی
فرصت‌های جدید برای سرمایه‌گذاران در حال شکل‌گیری است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)