• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۹۷۶۲۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

پرداخت یارانه برای اجرای الگوی کشت

­وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنها راه غلبه بر مشکلاتی مانند کم آبی یا نابسامانی در تولید محصولات کشاورزی اجرای الگوی کشت است، تصریح کرد: برای اجرای الگوی کشت باید به کشاورزان یارانه کشت پرداخت کنیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید جواد ساداتی نژاد در نخستین اجلاس سراسری الگوی کشت محصولات کشاورزی در سال زراعی ۱۴۰۲_۱۴۰۱ دستیابی به امنیت پایدار غذایی را نیازمند اقتدار غذایی خواند و گفت: دنیا امروز از امنیت غذایی به سطح قدرت غذایی رسیده و ما نیز با داشتن اقتدار غذایی، به امنیت غذایی خواهیم رسید.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه موضوع الگوی کشت از دهه‌های گذشته در کشور ما مطرح بوده و مراکز علمی و تحقیقاتی و دستگاه‌های اجرایی همواره بر لزوم اجرای آن تاکید کرده اند، اظهار داشت: بحث الگوی کشت از سال ۱۳۵۰ در ایران مطرح بود و نیم قرن است که این موضوع جزو چالش‌های بخش کشاورزی ماست، اما به دلایل مختلف در این  سال‌ها اجرایی نشده است.

وی افزود: برخی معتقدند که کشور ما دانش کافی ندارد و یا کشاورزان هنوز آمادگی اجرای آن را ندارند ولی ما معتقدیم نه تنها کمبودی در زمینه دانش الگوی کشت نداریم، بلکه کشاورزان ما نیز آمادگی اجرای آن را دارند.

ساداتی نژاد یکی از عمده‌ترین مشکلات در این مسیر را الزامات الگوی کشت توصیف کرد و گفت: کشاورزی خصوصی‌ترین و مردمی‌ترین بخش اقتصادی کشور ماست و دولت باید با ایجاد جذابیت و مطلوبیت اقتصادی، کشاورز را به سمت اجرای الگوی کشت هدایت کند.

وی با بیان اینکه طبق قانون، الگوی کشت باید از اول مهرماه ابلاغ شود، به لزوم همکاری و هماهنگی دستگاه‌های مختلف در این زمینه اشاره کرد و افزود: الگوی کشت یک کار فراقوه‌ای است و فقط مرتبط به وزارت جهاد کشاورزی نیست. این کاری است که بخش‌های مختلف حاکمیتی باید در اجرای آن سهیم باشند.
ساداتی نژاد: برای اجرای الگوی کشت باید یارانه بدهیم
ساداتی‌نژاد با اشاره به وجود مشکلاتی در زمینه کم آبی و کمبود یا بیش بود محصولات کشاورزی در سال‌های مختلف، اجرای الگوی کشت را یگانه راه غلبه بر این مشکلات دانست و تصریح کرد: راهی جز اجرای الگوی کشت نداریم و باید با جدیت آن را دنبال کنیم و برای اجرا شدن نیاز داریم حداقل در سال‌های اول یارانه کشت پرداخت کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی اختصاص ردیف بودجه مشحص برای الگوی کشت در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ را اصلی‌ترین درخواست این وزارتخانه در این زمینه عنوان کرد و افزود: حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای الگوی کشت در ردیف بودجه سال آینده نیاز داریم.

ساداتی نژاد در بخش دیگری از سخنانش در اجلاس سراسری الگوی کشت محصولات کشاورزی از مشخص شدن تکالیف استان‌ها در این زمینه خبر داد و اظهار داشت: طرح الگوی کشت برای همه وزارتخانه‌ها نیز فرستاده شده و بسته به شرایط و منابع کشور اصلاح خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی درباره آثار مثبت اجرای الگوی کشت گفت: این سند در سال اول اجرا، کاهش شش درصدی مصرف آب، صرفه‌جویی ۲.۲ میلیارد دلاری ارزی، افزایش بهره‌وری، افزایش تولید و افزایش سطح کشت دیم‌زار‌ها را به دنبال خواهد داشت و باعث کاهش نیم درسدی سطح کشت آبی کشور خواهد شد.  

وی در ادامه به توسعه طرح جهش تولید در دیمزار‌ها اشاره کرد و افزود: با اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها انتظار داریم که تولید محصولات در این اراضی ۴.۵ میلیون تن افزایش بیابد.

وزیر جهاد کشاورزی کشاورزی قراردادی را یکی دیگر از برنامه‌های مرتبط با الگوی کشت خواند و گفت: در حال حاضر کشاورزی قراردادی در کشور ما تنها یک درصد از محصولات را تحت پوشش قرار داده است در حالی که این عدد در دنیا به ۴۰ درصد می‌رسد.

ساده‌ترین تعریف از الگوی کشت، کاشت محصول مناسب در مکان و زمان مناسب است و مشخص‌ترین نمونه آن، پرهیز از کاشت محصولات پرآب بری مانند برنج در مناطق کم آب و اختصاص زمین‌های این مناطق به کشت محصولات کم آب بری مانند سایر غلات یا دانه‌های روغنی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
همین طوری فقط گفتن و گفتن ... که نمیشه!! باید با با برنامه ریزی و بدون اتلاف وقت وارد مرحله عمل شد تا الگوی کشت اجرا شود.
ما فقط سالهای سال حرف می زنیم. عمل هیچ!!!
همین طوری فقط گفتن و گفتن ... که نمیشه!! باید با با برنامه ریزی و بدون اتلاف وقت وارد مرحله عمل شد تا الگوی کشت اجرا شود.
ما فقط سالهای سال حرف می زنیم. عمل هیچ!!!
نظر شما
آخرین اخبار
تقویت هماهنگی‌ها برای حضور مؤثر سیستان و بلوچستان در برنامه ملی ایران‌جان
انتشار فراخوان همایش بین‌المللی مکتب اجتهادی امام‌خمینی (ره)
صدور هشدار و توصیه، نسخه ثابت کارگروه اضطرار برای آلودگی این روزهای هوای اراک
قروه میزبان رقابت‌های کونگ فوی آزاد نونهالان و نوجوانان کشور 
نماینده روستای کوشک هزار ، قهرمان مسابقات مینی فوتبال بیضا
کشف سلاح شکاري غيرمجاز در سمنان
خانواده ۸ فرزندی بجنوردی برگزیده رویداد ملی جوانی جمعیت شد
مشکلات سد معبر رستوران هاو کافه‌ها
برتری فوتبالیست‌های امید شمس آذر مقابل نماینده خوزستان
ادامه پیروزی‌های یاران پارسا فلاح در لیگ NCAA آمریکا
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورود به حرفه مهندسی
موافقت با آزادی مشروط مولوی فتحی محمد نقشبندی با پیگیری مستمر دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان
آغاز عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای هیدروپونیک سراب
افتتاح نخستین کارگاه دانش‌بنیان در سیروان
رئیس جمهور بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ را ابلاغ کرد
غرق شدن چادر چند کودک فلسطینی
فردا، قطعی گاز در روستای صفحه ۲ شهرستان اهواز
نمایشگاه یار مهربان در خرم‌آباد
بیش از ۱.۵ میلیون نفر زیر پوشش پزشک خانواده در آذربایجان غربی
جشن برداشت زعفران در روستای آشنستان قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
پویش آبادان را سبز میکنیم
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)