• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۰۵۲۶
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ذوب یخ های قطبی تهدیدی برای حیات انسانها

دانشمندان پیش‌بینی کردند ذوب صفحات یخی در گرینلند سطح آب اقیانوس‌ها را دستکم ۲۷ سانتی‌متر افزایش می‌دهد و این مساله زندگی و حیات ۶۰۰ میلیون نفر از ساکنان زمین را که در مجاورت دریا‌ها و اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند، در معرض خطر قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان ، پیش بینی‌ می شود گرمایش کلی زمین از برآورد‌های اولیه فراتر رفته باشد و اگر بلافاصله اقدامات جدی اتخاذ نشود، هزاره سختی پیش رو خواهیم داشت.
رابطه بین دانش اقلیمی و سیاره‌ای بسیار مهم است و این دو رشته اغلب با هم تلاقی دارند. به عنوان مثال، وقتی کشف شد که در مریخ آب وجود دارد، دانشمندان سیاره شناسی توانستند ویژگی‌های صخره‌هایی را شناسایی کنند که فقط می توانستند در اثر تماس با آب به وجود آمده باشند.
بنا بر اعلام تارنمای خبری « اینورس» همچنین گسترش ماهواره‌های ارتباطی و علوم مداری به دانشمندان هواشناسی و سیاره شناسی کمک کرده است تا شناخت بهتری از تغییرات گسترده در سطح زمین، از جمله تغییرات عمده در اقیانوس‌ها داشته باشند.

جمع آوری چنین حجم عظیمی از داده‌ها پیش از این هرگز امکان پذیر نبود، حتی با مشاهدات چند نسلی، زمانی که تغییرات در سطح زمین از طریق اندازه گیری‌ها و عکاسی طی چندین دهه ، رصد شد.
اگرچه تحقیقات تاریخی مبتنی بر مدل‌های رایانه هایی است که از داده‌ها ، برای تهیه مدل‌های احتمالی برای آینده استفاده می کند، گنجاندن داده‌های ماهوار‌ه ها در مطالعه جدید پیشبینی بسیار بدتری را نسبت به آنچه قبلاً پیشبینی شده بود، نشان داده است.
داده‌های ماهوار‌ه ها ،  نابودی یخ‌ها در گرینلند بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ اندازه گیری و نتایج دقیقتری نسبت به گذشته فراهم کرده است ،  این نتایج به دانشمندان این امکان را داده است که ذوب واقعی توده یخی را با درنظر گرفتن عواملی مانند بارش برف اندازه گیری کنند.
اگرچه درک اثرات بلندمدت افزایش سطح آب دریا در مناطق دور از سواحل دشوار است، اما تخمین زده می‌شود که ۶۰۰ میلیون نفر در مناطق ساحلی زندگی می‌کنند که ارتفاع این مناطق حدود  ۱۰ متر بالاتر از سطح دریا است و این افراد به زودی در معرض خطر قرار خواهند گرفت.
« جیسون باکس » از سازمان ملی زمین شناسی دانمارک و گرینلند (GEUS) که هدایت این مطالعه را به عهده داشت، تأیید کرد تخمین‌های کنونی هنوز حداقلی هستند و پیش بینی کرد حتی با محافظه کاری، در قرن آینده شاهد افزایش دو برابری این اعداد خواهیم بود.
دلیل این امر این است که تحقیقات فقط گرمایش جهانی را در نظر گرفته است. اما راه‌های بسیار دیگری وجود دارد که حاشیه‌های صفحات یخی می‌توانند در مناطق دیگر به دلیل طیف وسیعی از عوامل مختلف ذوب شوند. بنابراین، اگرچه این مطالعه جدید روش دقیق تری برای تخمین ذوب یخ‌ها در آینده (و افزایش سطح دریاها) ارائه کرده است، اما جدول زمانی مشخصی ارائه نمی‌کند.
از نظر تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی، اصطلاح "نقطه اوج" برای توصیف "نقطه بدون بازگشت" استفاده شده است. این نقطه‌ای است که بحران‌ها ممکن است تصاعدی و غیرقابل توقف شوند. این مطالعه موید آن است که ما در این نقطه قرار داریم.
« ویلیام کولگان » از موسسه زمین شناسی دانمارک و گرینلند گفت: این پدیده چه در ۱۰۰ سال آینده چه ۱۵۰ سال دیگر، در راه است. افزایش سطح آب دریا به دلیل خط سیر اقلیمی که در آن قرار داریم، در حال افزایش است.
وی همچنین به یک راه حل ممکن اشاره می‌کند، مشروط بر اینکه اقدام سریع انجام شود.
از آنجا که یخچال‌ها و صفحات یخی در مناطق کوهستانی، از جمله قطب جنوب، در حال ذوب شدن هستند، اقدامات قاطع و سریع ممکن است حداقل حوادث فاجعه بار مرتبط با اقلیم را کاهش دهد.
به گفته« گیل وایتمن » در دانشگاه اکستر، نادیده گرفتن نتایج این مطالعه جدید برای همه رهبران تجاری و سیاستمدارانی که نگران آینده بشریت هستند، سخت است.. با افزایش سطح آب دریاها، افرادی که نزدیک دریاها زندگی می کننند  به طور فزاینده‌ای آسیب پذیر خواهند شد و این امر تقریباً یک تریلیون دلار ثروت جهانی را تهدید می‌کند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Climate Change منتشر شده است .

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
وای چه بد از الان باید یه فکر اساسی بکنن
سالهاست که کشورها اقدامات مناسبی برای گرمایش زمین انجام ندادند.
زمین داره رو به نابودی میره
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)