• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۰۵۴۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۸
بین الملل

با ذوب شدن یخ‌ها حیات ۶۰۰ میلیون نفر در معرض خطر

دانشمندان پیش‌بینی کردند با ذوب صفحات یخی در گرینلند سطح آب اقیانوس‌ها افزایش می‌یابد و این مساله زندگی ۶۰۰ میلیون نفر را در معرض خطر قرار خواهد داد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ دانشمندان پیش‌بینی کردند ذوب صفحات یخی در گرینلند سطح آب اقیانوس‌ها را دستکم ۲۷ سانتی‌متر افزایش می‌دهد و این مساله زندگی و حیات ۶۰۰ میلیون نفر از ساکنان زمین را که در مجاورت دریا‌ها و اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند، در معرض خطر قرار خواهد داد.با ذوب شدن یخ‌ها حیات ۶۰۰ میلیون نفر در معرض خطر
براساس تحقیقات جدید دانشمندان، پیش بینی می‌شود گرمایش کلی زمین از برآورد‌های اولیه فراتر رفته باشد و اگر بلافاصله اقدامات جدی اتخاذ نشود، هزاره سختی پیش رو خواهیم داشت.
رابطه بین دانش اقلیمی و سیاره‌ای بسیار مهم است و این دو رشته اغلب با هم تلاقی دارند. به عنوان مثال، وقتی کشف شد در مریخ آب وجود دارد، دانشمندان سیاره‌شناسی توانستند ویژگی‌های صخره‌هایی را شناسایی کنند که فقط می‌توانستند در اثر تماس با آب به وجود آمده باشند.
بنابر اعلام تارنمای خبری «اینورس» همچنین گسترش ماهواره‌های ارتباطی و علوم مداری به دانشمندان هواشناسی و سیاره شناسی کمک کرده است تا شناخت بهتری از تغییرات گسترده در سطح زمین، از جمله تغییرات عمده در اقیانوس‌ها داشته باشند.
جمع آوری چنین حجم عظیمی از داده‌ها پیش از این هرگز امکان پذیر نبود، حتی با مشاهدات چند نسلی، زمانی که تغییرات در سطح زمین از طریق اندازه گیری‌ها و عکاسی در چندین دهه، رصد شد.
اگرچه تحقیقات تاریخی مبتنی بر مدل‌های رایانه‌هایی است که از داده‌ها، برای تهیه مدل‌های احتمالی برای آینده استفاده می‌کند، گنجاندن داده‌های ماهوار‌ه‌ها در مطالعه جدید پیشبینی بسیار بدتری را نسبت به آنچه قبلاً پیشبینی شده بود، نشان داده است.
داده‌های ماهوار‌ه‌ها، نابودی یخ‌ها در گرینلند بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ اندازه گیری و نتایج دقیقتری نسبت به گذشته فراهم کرده است، این نتایج به دانشمندان این امکان را داده است که ذوب واقعی توده یخی را با درنظر گرفتن عواملی مانند بارش برف اندازه گیری کنند.
اگرچه درک اثرات بلندمدت افزایش سطح آب دریا در مناطق دور از سواحل دشوار است، اما تخمین زده می‌شود که ۶۰۰ میلیون نفر در مناطق ساحلی زندگی می‌کنند که ارتفاع این مناطق حدود ۱۰ متر بالاتر از سطح دریا است و این افراد به زودی در معرض خطر قرار خواهند گرفت.
«جیسون باکس» از سازمان ملی زمین شناسی دانمارک و گرینلند (GEUS) که هدایت این مطالعه را به عهده داشت، تأیید کرد تخمین‌های کنونی هنوز حداقلی هستند و پیش بینی کرد حتی با محافظه کاری، در قرن آینده شاهد افزایش دو برابری این اعداد خواهیم بود.
دلیل این امر این است که تحقیقات فقط گرمایش جهانی را در نظر گرفته است. اما راه‌های بسیار دیگری وجود دارد که حاشیه‌های صفحات یخی می‌توانند در مناطق دیگر به دلیل طیف وسیعی از عوامل مختلف ذوب شوند. بنابراین، اگرچه این مطالعه جدید روش دقیق تری برای تخمین ذوب یخ‌ها در آینده (و افزایش سطح دریاها) ارائه کرده است، اما جدول زمانی مشخصی ارائه نمی‌کند.
از نظر تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی، اصطلاح "نقطه اوج" برای توصیف "نقطه بدون بازگشت" استفاده شده است. این نقطه‌ای است که بحران‌ها ممکن است تصاعدی و غیرقابل توقف شوند. این مطالعه موید آن است که ما در این نقطه قرار داریم.
«ویلیام کولگان» از موسسه زمین شناسی دانمارک و گرینلند گفت: این پدیده چه در ۱۰۰ سال آینده چه ۱۵۰ سال دیگر، در راه است. افزایش سطح آب دریا به دلیل خط سیر اقلیمی که در آن قرار داریم، در حال افزایش است.
وی همچنین به یک راه حل ممکن اشاره می‌کند، مشروط بر اینکه اقدام سریع انجام شود.
از آنجا که یخچال‌ها و صفحات یخی در مناطق کوهستانی، از جمله قطب جنوب، در حال ذوب شدن هستند، اقدامات قاطع و سریع ممکن است حداقل حوادث فاجعه بار مرتبط با اقلیم را کاهش دهد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Climate Change منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
از آنجا که یخچال‌ها و صفحات یخی در مناطق کوهستانی، از جمله قطب جنوب، در حال ذوب شدن هستند، اقدامات قاطع و سریع ممکن است حداقل حوادث فاجعه بار مرتبط با اقلیم را کاهش دهد.
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت سیب زمینی در شهرستان بن
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ اکبری راهی یک چهارم نهایی موی تای شد
برخورد پلیس با کامیون دار متخلف در نجف آباد
دختری که امید می‌بافد
اقامه نماز طلب باران در قم
اجرای طرح ساماندهی نهضت سوادآموزی با محوریت مدرسه
ارتش آینده نیازمند افسران توانمند و به‌روز است
آغاز بیستمین جشنواره تئاتر استانی در خراسان شمالی 
خلاقیت در بهره برداری از تجهیزات، عامل ارتقای توان دفاعی است
زنجان؛ واگذاری زمین در شهرک‌های خصوصی فقط با پروانه و زیرساخت قانونی است
افزایش ۴۰ درصدی پرواز‌های فرودگاه ایلام
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ قاسمی به نشان برنز شنا ۲۰۰ متر آزاد رسید
جشنواره زعفران در روستای ازان از توابع بخش میمه
امضای توافقنامه حج تمتع ۱۴۰۵ میان ایران و عربستان
پیشرفت ۷۵ درصدی کشتارگاه طیور شهرستان پلدختر
اعزام ۱۳ نفر از پیر غلامان و خادمین حسینی خراسان شمالی به اجلاسیه پیر غلامان حسینی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
قهرمانی مقتدرانه مردان فوتسال ایران در بازی‌های همبستگی اسلامی
راه اندازی پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
اقدامات وزارت خارجه برای ائتلاف‌سازی با قدرت‌های نوظهور
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)