• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۶۵۵۳
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نفوذ ماده تاریک در جو زمین شبیه به شهاب‌سنگ

محققان معتقد هستند، اگر ذرات ماده تاریک جرم زیادی داشته باشند، می‌توانند مانند شهاب‌ها وارد جو زمین شوند و به طور بالقوه آثار قابل تشخیصی از خود بر جای گذارند.

گذر احتمالیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ تصور می‌شود که ماده تاریک در کیهان نفوذ کرده و همه ما را احاطه کرده است. پس چرا ما نمی‌توانیم آن را پیدا کنیم؟ زیرا این ماده نامرئی است. نور را ساطع، جذب یا منعکس نمی‌کند و به ندرت با ماده معمولی تعامل دارد. این شاید توضیح بیش از حد راحتی به نظر برسد، اما دانشمندان کاملاً مطمئن هستند که ماده تاریک وجود دارد.
اگرچه این موضوع هرگز به طور تجربی تأیید نشده، اما به نظر می‌رسد این ماده از طریق تأثیر گرانشی خود بر ستارگان، کهکشان‌ها و خوشه‌ها خود را نشان می‌دهد، اجرامی که حرکت و تکامل آن‌ها بدون ماده تاریک معنا نخواهد داشت. تشخیص ماده تاریک یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های علم در تمام دوران‌ها خواهد بود، بنابراین جای تعجب نیست که موضوع بسیاری از آزمایش‌ها باشد.
یکی از مشکلات این است که ماده تاریک دارای طیف گسترده‌ای از خواص بالقوه از جمله جرم، انرژی، فعل و انفعالات مختلف است. به این ترتیب، فیزیکدانان با طراحی طیف وسیعی از آزمایش‌های مختلف که سیگنال‌ها را بر اساس ویژگی‌های خاصی که ممکن است این ماده داشته یا نداشته باشد، به جستجوی ماده تاریک می‌پردازند.
مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو رهبری می‌شود، رویکردی منحصر به فرد پیش گرفته است. این تیم پیشنهاد می‌کنند که اگر ذرات ماده تاریک جرم زیادی داشته باشند، گاهی اوقات می‌توانند مانند شهاب‌ها وارد جو زمین شوند و به طور بالقوه آثار قابل تشخیصی از خود به جای بگذارند.
بنا بر اعلام وبگاه نیواطلس، وقتی شهاب‌ها از آسمان گذر می‌کنند، دنباله‌هایی از تشعشعات از خود بر جای می‌گذارند که الکترون‌های آزاد تولید می‌کند. این "بقایای یونیزه شده" منعکس کننده امواج الکترومغناطیسی ساطع شده توسط ابزار‌های راداری هستند و به آن‌ها اجازه می‌دهند تا شهاب‌های عبوری را شناسایی کنند. محققان این مطالعه جدید می‌گویند که ذرات ماده تاریک سیگنال‌های مشابه، اما متمایزی تولید می‌کنند.
آن‌ها مشخص کردند که این شهاب‌های ماده تاریک ممکن است چه گونه باشند، و پیشنهاد کردند که تجزیه و تحلیل دقیق این سیگنال‌های راداری می‌تواند نشان دهد که آیا مواردی که از آسمان می‌گذرند شهاب هستند یا برخی از آن‌ها در واقع ذرات ماده تاریک هستند که از دید ما پنهان مانده‌اند. این کار اساساً کل جو سیاره ما را به یک آشکارساز غول پیکر برای تشخیص ماده تاریک تبدیل می‌کند.
یکی از نکات کلیدی در مورد این روش پیشنهادی جدید این است که نوعی از ماده تاریک را آشکار می‌کند که اغلب نادیده گرفته می‌شود. ذرات ماده تاریک می‌توانند بسیار سبک وزن باشند و در همه جا وجود داشته باشند، یا می‌توانند جرم زیادی داشته باشند و نسبتاً کمیاب باشند. بیشتر آزمایش‌ها که معمولاً در تأسیسات بزرگ در اعماق زمین بدون نویز پس‌زمینه انجام می‌شود، به دنبال یافتن مورد اول هستند. اما اگر ذرات، جرم بزرگ‌تری داشته باشند، ممکن است به این آشکارساز‌ها نرسند. این موضوع می‌تواند فقدان نتایج مثبت در طول دهه‌ها را توضیح دهد. بنابراین، این روش جدید می‌تواند جستجوی ماده‌ی تاریک را گسترده‌تر کند و ممکن است توسط آزمایش‌های دیگر برای بررسی یافته‌های احتمالی، استفاده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز باران دانش‌آموزان هنرستان شهید رجایی زارچ در کویر چرخاب
رژیم‌صهیونی شدیداً خسارات دفاع‌مقدس ۱۲روزه را سانسور می‌کند
وداع باشکوه مردم ملکشاهی با دو شهید گمنام
شمیم عطر یاس‌های فاطمی در صفی آباد
حمایت قاطع دولت از طرحهای تولیدی و اشتغالزا
شیوه نامه اجرایی سند تسهیم درآمد محتوا
شناسایی دو هزار و ۴۱۱ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در لرستان
واحدهای تولیدی متخلف در چنگال قانون
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
دریای کاسپین منبع ارزشمند ایران
تعیین مهلت ۲ ماهه برای رفع آلودگی‌های صنایع در میبد
پذیرش بیش از ۱۵۰ ایده و طرح در رویداد تخصصی توانمند سازی صنایع خلاق
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل
خانه المپیاد دانش آموزی در شهرستان‌های فارس راه اندازی می‌شود
«سپیدتر از یاس» افتتاح شد
مروری بر برنامه های سیما در خبرهای رسانه
تشدید نظارت بر رفع نقاط حادثه‌خیز در شادگان
توسعه صنعت سبز در آبادان
خاتون بم در نخستین گام 1-3 مغلوب بنگال شرقی شد
لذت مدرسه‌سازی در هیچ کار دیگری یافت نمی‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
اعتراف تاریخی ترامپ
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)