• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۶۵۵۳
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نفوذ ماده تاریک در جو زمین شبیه به شهاب‌سنگ

محققان معتقد هستند، اگر ذرات ماده تاریک جرم زیادی داشته باشند، می‌توانند مانند شهاب‌ها وارد جو زمین شوند و به طور بالقوه آثار قابل تشخیصی از خود بر جای گذارند.

گذر احتمالیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ تصور می‌شود که ماده تاریک در کیهان نفوذ کرده و همه ما را احاطه کرده است. پس چرا ما نمی‌توانیم آن را پیدا کنیم؟ زیرا این ماده نامرئی است. نور را ساطع، جذب یا منعکس نمی‌کند و به ندرت با ماده معمولی تعامل دارد. این شاید توضیح بیش از حد راحتی به نظر برسد، اما دانشمندان کاملاً مطمئن هستند که ماده تاریک وجود دارد.
اگرچه این موضوع هرگز به طور تجربی تأیید نشده، اما به نظر می‌رسد این ماده از طریق تأثیر گرانشی خود بر ستارگان، کهکشان‌ها و خوشه‌ها خود را نشان می‌دهد، اجرامی که حرکت و تکامل آن‌ها بدون ماده تاریک معنا نخواهد داشت. تشخیص ماده تاریک یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های علم در تمام دوران‌ها خواهد بود، بنابراین جای تعجب نیست که موضوع بسیاری از آزمایش‌ها باشد.
یکی از مشکلات این است که ماده تاریک دارای طیف گسترده‌ای از خواص بالقوه از جمله جرم، انرژی، فعل و انفعالات مختلف است. به این ترتیب، فیزیکدانان با طراحی طیف وسیعی از آزمایش‌های مختلف که سیگنال‌ها را بر اساس ویژگی‌های خاصی که ممکن است این ماده داشته یا نداشته باشد، به جستجوی ماده تاریک می‌پردازند.
مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو رهبری می‌شود، رویکردی منحصر به فرد پیش گرفته است. این تیم پیشنهاد می‌کنند که اگر ذرات ماده تاریک جرم زیادی داشته باشند، گاهی اوقات می‌توانند مانند شهاب‌ها وارد جو زمین شوند و به طور بالقوه آثار قابل تشخیصی از خود به جای بگذارند.
بنا بر اعلام وبگاه نیواطلس، وقتی شهاب‌ها از آسمان گذر می‌کنند، دنباله‌هایی از تشعشعات از خود بر جای می‌گذارند که الکترون‌های آزاد تولید می‌کند. این "بقایای یونیزه شده" منعکس کننده امواج الکترومغناطیسی ساطع شده توسط ابزار‌های راداری هستند و به آن‌ها اجازه می‌دهند تا شهاب‌های عبوری را شناسایی کنند. محققان این مطالعه جدید می‌گویند که ذرات ماده تاریک سیگنال‌های مشابه، اما متمایزی تولید می‌کنند.
آن‌ها مشخص کردند که این شهاب‌های ماده تاریک ممکن است چه گونه باشند، و پیشنهاد کردند که تجزیه و تحلیل دقیق این سیگنال‌های راداری می‌تواند نشان دهد که آیا مواردی که از آسمان می‌گذرند شهاب هستند یا برخی از آن‌ها در واقع ذرات ماده تاریک هستند که از دید ما پنهان مانده‌اند. این کار اساساً کل جو سیاره ما را به یک آشکارساز غول پیکر برای تشخیص ماده تاریک تبدیل می‌کند.
یکی از نکات کلیدی در مورد این روش پیشنهادی جدید این است که نوعی از ماده تاریک را آشکار می‌کند که اغلب نادیده گرفته می‌شود. ذرات ماده تاریک می‌توانند بسیار سبک وزن باشند و در همه جا وجود داشته باشند، یا می‌توانند جرم زیادی داشته باشند و نسبتاً کمیاب باشند. بیشتر آزمایش‌ها که معمولاً در تأسیسات بزرگ در اعماق زمین بدون نویز پس‌زمینه انجام می‌شود، به دنبال یافتن مورد اول هستند. اما اگر ذرات، جرم بزرگ‌تری داشته باشند، ممکن است به این آشکارساز‌ها نرسند. این موضوع می‌تواند فقدان نتایج مثبت در طول دهه‌ها را توضیح دهد. بنابراین، این روش جدید می‌تواند جستجوی ماده‌ی تاریک را گسترده‌تر کند و ممکن است توسط آزمایش‌های دیگر برای بررسی یافته‌های احتمالی، استفاده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (سی ام آبان ۱۴۰۴)
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
استحمام کوتاه‌تر، صرفه‌جویی ۷ میلیون مترمکعبی آب در زنجان
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت
هیدج ،شهری با گام های کتانی
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است
برپایی نمایشگاه اسوه بسیج در اهر
لزوم حفظ وحدت و اطاعت از رهبری در جامعه اسلامی
رتبه برتر شهرستان میانه در جذب اعتبارات بانکی
معاون وزیر صمت: سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور برنامه‌های ایمیدرو است
رونمایی از مجموعه وصایای کامل شهدای آذربایجان‌شرقی
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
راه اندازی سامانه راه نیکان مراکز نیکوکاری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
سفر رئیس جمهور به قزوین
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)