• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۱۱۶۴۹
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۹
علمی و فرهنگی » حج و زیارت

بازسازی دوباره ایوان نجف پس از ۲۸۹ سال به دست ایرانیان

پس از ۲۸۹ سال، بار دیگر متخصصان ایرانی در ستاد توسعه و بازسازی عتبات، ترمیم ایوان نجف را آغاز کردند و اکنون مرحله پایانی بازسازی آن در دست اجراست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، توسعه حرم امام علی علیه‌السلام نخستین اقدام جمهوری اسلامی ایران در قالب ستاد بازسازی عتبات، برای توسعه اعتاب مقدسه عراق به شمار می‌ رود.

ستاد توسعه و بازسازی عتبات در کنار اجرای طرح توسعه حرم امام علی علیه‌السلام در قالب صحن حضرت زهرا سلام‌الله علیها به مساحت حدود ۲۲۰ مترمربع که هم‌ اکنون تکمیل شده است، اقدام به بازسازی فضا‌های مختلف حرم امام اول شیعیان کرد.

بازسازی دوباره ایوان نجف پس از ۲۸۹ سال توسط ایرانیان

مرمت و احیای کتیبه و ایوان تاریخی حرم علوی


طرح‌های ستاد بازسازی عتبات در نجف
مقاوم‌ سازی و مرمت دیوار حرم مطهر علوی، مرمت و احیای کتیبه و ایوان تاریخی حرم مطهر امام علی علیه السلام به روش ملقمه، راه‌ اندازی کارگاه قالی‌ شویی، پتوشویی و رفوگری، ساخت مخازن آبرسانی بتنی، ایستگاه پمپاژ و لوله‌ کشی انتقال آب حرم مطهر امام علی علیه‌السلام، مرمت و احیای ساق گنبد امیرالمومنین علیه‌ السلام، ساخت، انتقال و نصب هشت درب حرم مطهر علوی، مقاوم‌ سازی، مرمت و تعویض سنگ کف ایوان نجف، ساخت رواق حضرت ابوطالب علیه‌ السلام و همچنین ساخت حسینیه حیدریه در جوار حرم مطهر امام علی علیه‌ السلام، تنها بخشی از اقدامات ستاد بازسازی عتبات در نجف اشرف است.

مقاوم‌سازی دیوار حرم علوی


ایرانیان پس از بیش از ۲۸۰ سال بار دیگر ایوان نجف را بازسازی می‌کنند
یکی از طرح‌ هایی که همچنان نیز در دست اجراست، بازسازی ایوان نجف به شمار می‌ رود که در سال‌ های گذشته با موافقت متولیان حرم علوی، روند بازسازی آن به ایران محول شد.

این امر در حالی است که پیش از این، گلدسته‌ های حرم امام علی علیه‌ السلام در سال ۱۱۵۵ هجری قمری (۲۸۹ سال قبل) به دستور نادرشاه افشار و به دست ۲۰۰ هنرمند طلاکاری شده بود که در سال‌ های اخیر ستاد توسعه و بازسازی عتبات این اقدام را اجرایی کرد .

صحن حضرت زهرا (س) در جوار حرم علوی

ترمیم ایوان نجف در ۳ فاز؛ بازسازی در ۲ فاز شمالی و جنوبی به اتمام رسید
پس از موافقت متولیان حرم علوی، هنرمندان و مهندسان کشورمان به منظور بررسی وضعیت آن به نجف مشرف شدند و در نهایت طرح اولیه مورد پذیرش قرار گرفت و عملیات اجرایی بازسازی ایوان نجف در سه فاز آغاز شد؛ به طوری که فاز جنوبی، شمالی و میانی را برنامه‌ ریزی و مهندسان و هنرمندان کشورمان در مرحله نخست فاز‌های شمالی و جنوبی را اجرایی کردند و در این طرح، خشت‌ های آسیب دیده که از گلدسته‌ ها جدا شدند، پس از کدگذاری ترمیم، با نیکل روکش شده و با طلای اهدایی حرم علوی به قطر ۱۰ میکرون آبکاری شدند و در نهایت بر اساس کد‌های ایجاد شده، در محل خود قرار گرفتند. 

بازسازی دوباره ایوان نجف پس از ۲۸۹ سال توسط ایرانیان

بازسازی گلدسته حرم علوی


۶۳ پله برای بالا رفتن از سطح زمین تا بالای گلدسته‌ های حرم 
در تاریخ داریم که شیخ بهایی مناره‌ های ایوان نجف در حرم امام علی علیه‌السلام را طوری طراحی کرد که از سطح زمین تا بالای آن که مناره اذان گفته می‌ شود، به اندازه سن مولا ۶۳ پله داشته باشد که همچنان نیز این پله‌ ها در حرم علوی وجود دارد.

به گفته محمد جلال مآب رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات فاز‌های شمالی و جنوبی، شامل گلدسته‌ های حرم امام علی علیه‌السلام پس از سال‌ ها تلاش، مجدد طلاکاری و رونمایی شد؛ به طوری که هم‌ اکنون این گلدسته‌ ها در معرض دید زائران قرار دارد و مقاوم‌ سازی برای جلوگیری از آسیب‌ های جوی نیز صورت گرفته است. در روش طلاکاری گلدسته‌ ها، پس از جداسازی خشت‌ های موجود، آن‌ ها ترمیم و دوباره طلاکاری شدند و در جای قبلی خود قرار گرفتند؛ تا جایی که حتی بازسازی ایوان نجف سخت‌ تر از ساخت آن از نو بود.

ترمیم ایوان نجف در فاز جنوبی که سال گذشته به پایان رسید

آغاز بخش پایانی بازسازی ایوان نجف از اوایل سال جاری
پس از اتمام طلاکاری گلدسته‌ های حرم ، قرار شد بخش میانی ایوان نجف که شامل سردر و تاج آن بود، بازسازی شود که فروردین امسال برای این منظور، بخشی از این فضا بسته و روند اجرایی آن آغاز شد.

مدیر صنعتی هنری ستاد توسعه و بازسازی عتبات درباره آخرین اقدامات برای تکمیل بازسازی ایوان نجف گفت: کار طراحی به اتمام رسیده و بخشی از خشت‌ های طلا برداشته و شماره‌ بندی شده است. همچنین قطعات لازم برای بازسازی و ترمیم خشت‌ های طلا در ایوان نجف در حال ساخت است.

کدگذاری خشت‌های گلدسته‌های حرم علوی


آخرین اقدامات برای ترمیم بخش میانی ایوان نجف
محمد کریمی با بیان اینکه بازسازی بخش میانی ایوان نجف در دو مرحله صورت می‌ گیرد، افزود: بخشی مربوط به مقرنس و بخشی دیگر هم برای سازه قالب معکوس است که طراحی و برش‌ کاری ورقه‌ های ام دی اف در حال انجام است. چرا که برای ساخت و ترمیم خشت‌ ها و قطعات مسی نیازمند دو سری قالب بودیم؛ یکی برای ساخت قطعات مسی و دیگری برای فیکسر‌های نگهدارنده پایه که این قالب‌ ها ساخته شده است و با این اقدام روند مرمت بخش میانی ایوان نجف سرعت خواهد گرفت.

از ابتدای سال جاری که روند بازسازی فاز میانی ایوان نجف آغاز شد، به جز برداشتن خشت‌ های مطلا، بخشی از آن پنجره‌ هایی بود که با تلاش ایرانیان، قطعات ایوان به جز مقرنس آماده برای مرمت است.

واحد مقاوم‌ سازی خشت‌ های طلا راه‌ اندازی شده است
به گفته یکی از مسؤولان ستاد بازسازی عتبات در نجف، مرمت جداره بیرونی بخش سمت راست، انجام و برای واحد آبکاری ارسال شده است. قسمت دیگر در حال مرمت است که در ماه آینده آماده آبکاری خواهد شد. همچنین به منظور مقاوم‌ سازی در برابر وضعیت و ناپایداری‌ های جوی، پس از طلاکاری، اقدام به مقاوم‌ سازی می‌ شود که این واحد نیز راه‌ اندازی شده است تا از این طریق پس از طلاکاری خشت‌ های مسی، پوشش پلی استر روی آن قرار گیرد.

حرم امام علی (ع)


از ابتدای آغاز مرمت و ترمیم ایوان نجف، زمان‌ بندی اتمام این طرح خرداد سال ۱۴۰۳ تعیین شد که به گفته مدیر صنعتی ـ هنری ستاد توسعه و بازسازی عتبات، این طرح تاکنون بر اساس زمان‌ بندی پیش رفته است. اما هنوز ترمیم فاز میانی ایوان نجف به مرحله اجرایی و نصب خشت‌ ها نرسیده است.

 اکنون پس از ۲۸۹ سال همچنان ایرانیان بازسازی ایوان نجف را انجام می‌ دهند و تا ۲ سال آینده قرار است ایوان نجف به صورت کامل ترمیم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم چهار واحد صنفی متخلف در کاشان
دیدار مردمی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی
صداهای انفجار در جنوب ری ناشی از برگزاری رزمایش «الی بیت‌المقدس ۱۶» است
بازگشت «عشق کتاب» به رادیو سلامت
قطع آب ادارات پر مصرف در تهران
تمدیدمهلت ارسال مقالات همایش ملی استثنایی در هزاره سوم
مهلت یک‌ماهه برای ساماندهی جمعه‌بازار یاسوج
اختصاص ۲۸۰ تُن قیر رایگان به شهرداری‌های مهاباد، گوگ‌تپه و خلیفان
وضعیت ورودی گردشگری به کشور به شرایط عادی رسیده است
رخت سفید زمستان بر تن تکاب نشست
دست پربرکت آسمان بر مزارع کشاورزان خراسان شمالی
بارش برف و وضعیت تعطیلی مدارس زنجان
درمان نوین در «دکتر سلام» و پخش «نون خ ۵» با کیفیت ۴ K
فرایند صادرات و واردات کالا بین ایران و پاکستان
ساخت و سازهای غیرمجاز معضلی جدی در کهگیلویه و بویراحمد
تخصیص ۷۸ میلیارد تومان برای تقویت شهرداری‌های اردبیل
«نیلو و تی‌تی» به پویا رسید؛ «طوفان بی‌پایان» در راه آنتن شبکه سه
پروبیوتیک‌ها در مسیر کنترل قند خون پیش‌دیابتی‌ها
گرامیداشت روز کازرون با نمایشگاه صنایع دستی
ضابطین دادگستری حلقه مهم ارتباط میان مردم و دستگاه قضایی هستند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)