• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۱۳۶۸۱
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

کاهش سمیت و ضد باکتری شدن اسباب‌بازی‌ها با ۶ نانو ذره

نانومواد مفید برای کاربرد در تولید اسباب‌بازی‌ها با توجه به اهمیت حفظ سلامت کودکان و همچنین بسته‌بندی آن‌ها معرفی شده که علاوه بر عدم ایجاد سمیت، آنتی‌باکتریال نیز هستند.

معرفی ۶ نانوذره برای کاهش سمیت و ضد باکتری شدن اسباب‌بازی‌هابه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، "افزایش ایمنی مواد به‌کار رفته در صنایع اسباب‌بازی با فناوری نانو" یکی از گزارش‌های صنعتی تولید شده در کارگروه ترویج ستاد توسعه فناوری‌نانو است که در آن اطلاعاتی پیرامون کاربرد‌های فناوری‌نانو در بخش اسباب‌بازی، با رویکرد افزایش ایمنی، درج شده است.

سلامتی کودکان یکی از دغدغه‌های مهم هر کشور و دولتی است و اصلی‌ترین وسایلی که کودکان در سال‌های اولیه خود با آن‌ها سروکار دارند، اسباب‌بازی‌ها هستند.

به همین دلیل غیر سمی بودن این لوازم یکی از نکات اصلی خریداری آن‌ها است که این سال‌ها به آن توجه ویژه‌ای شده است.

به همین منظور از فناوری نانو و نانوذرات و یا از مستربچ‌های پلیمری با نانوذرات ضدباکتریال با سمیت کمتر استفاده می‌شود تا مقدار سمیت در این لوازم به کمترین میزان ممکن برسد. در این گزارش صنعتی افزایش ایمنی مواد به‌کار رفته در صنایع اسباب‌بازی با فناوری نانو به این موضوع پرداخته شده است.

بر اساس این گزارش، رنگ‌ها، پوشش‌ها، چسب‌های سمی و همچنین اسباب بازی‌هایی با رنگ‌ها یا چسب‌های بالقوه سمی، مواردی هستند که باید از آن‌ها دوری کرد. برخی از رنگ‌ها حاوی سرب هستند و همچنین چسب‌ها ممکن است حاوی فرمالدئید باشند.

اطلاعات منتشر شده در برخی از کشور‌ها نشان می‌دهد که مواردی از مسمومیت با سرب به علت خوردن لاستیک‌های حاوی سرب، آبرنگ، مداد رنگی، قطعات اسباب بازی و مواد به کار رفته جهت بسته‌بندی اسباب بازی‌ها، مواردی از ابتلا به اسهال و در اثر مسمومیت با ماده پلاستیکی به کار رفته در اسباب بازی مشاهده شده است.

همچنین اسباب‌بازی‌های چوبی با استفاده از چسب‌های سمی و سایر مواد چسبنده به هم متصل و از MDF و wood-Ply ساخته می‌شوند، بنابراین بهتر است در صورت امکان از آن‌ها اجتناب شود.

استفاده از اسباب‌بازی‌های دست دوم نیز در صورت امکان، باید محدود شوند، به ویژه اگر این اسباب بازی‌ها تولید شده قبل از دهه ۹۰ هستند، زیرا کمتر با استاندارد‌های ایمنی فعلی مطابقت دارند.

تحقیقات اخیر در بریتانیا، حکایت از وجود غلظت بالایی از عناصر خطرناک از جمله ضد موان، باریم، برم، کادمیوم، کروم، سرب و سلنیوم در طیف وسیعی از اسباب بازی‌های موجود در مهدکودک‌ها، خانه‌ها و فروشگاه‌های صرفه‌جویی در سراسر جنوب غربی انگلستان دارد.

فناوری نانو با معرفی نانوکامپوزیت‌های پلیمری، نقش بسزایی در حل این چالش دارد؛ چرا که با استفاده از پلیمر‌هایی که خطری برای سلامتی ندارند و ایجاد خواص جدید در آن‌ها با استفاده از نانو مواد، راه‌حل‌های امیدوارکننده‌ای برای حل برخی از موانع کاربردی پلیمر‌ها جهت اســتفاده در ساخت اسباب‌بازی‌ها ارائه شده است.

قابلیت‌های بهبود یافته و مفاهیم جدید بسته‌بندی با پیشرفت در تحقیقات و گسترش علم نانو، امکان‌پذیر شده اســت.

پلیمر‌های طبیعــی مانند قند‌ها و پروتئین‌ها قادر هستند در ترکیب با نانومواد مانند نانوالیاف سلولزی، نانوکامپوزیت‌های سبز تشکیل دهند که بدون سمیت، زیست تخریب‌پذیر و زیست سازگار بوده و در محیط به وسیله موجودات تجزیه کننده به ریز واحد‌های خود تبدیل می‌شوند.

با توجه به معایب و مشکلات استفاده از روش‌های فیزیکی و شیمیایی، امروزه روش تولید زیستی معرفی شده است که روشی آسان و ارزان به شمار می‌رود که دارای سمیت کم و سازگار با بدن انسان است.

بر این اساس از بین رایج‌ترین نانو ذرات غیر سمی مورد استفاده در صنایع غذایی که می‌توانند در صنایع اسباب بازی نیز به کار برده شوند، می‌توان به این مواد اشاره کرد:

- اکسید تیتانیوم (Tio ۲) به دلیل دارا بودن خواص ضد میکروبی و محافظت در برابر پرتو UV
- نانو ذرات طلا
- نانو ذرات نقره به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد باکتری بالا
- نانو ذرات خاک رس برای کاربرد در بسته‌بندی
- نانو ذرات اکسید روی (Zno) به دلیل دارا بودن خواص ضد باکتری
- نانو ذرات اکسید سیلسیوم.
  
   

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)