• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۱۳۹۰۴
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
اقتصادی » آب و انرژی

اما و اگرهای تامین آب کارخانه جدید فولاد در استان فارس

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: وزارت نیرو تاکنون تخصیص آبی برای کارخانه فولاد جدید در استان فارس صادر نکرده و این کارخانه فقط می تواند از آب دریا یا تصفیه پساب ها با سرمایه گذاری خودش استفاده کند.

آقای فیروز قاسم زاده در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در خصوص تامین آب کارخانه در حال ساخت فولاد اسفنجی در استان فارس بر خلاف سند ملی آمایش سرزمین گفت: درخواست های تخصیص آب، در کمیته تخصیص بررسی می شود و این کمیته در چهارچوب قوانین و قواعد عمل می کند و این کارخانه فولاد اسفنجی جدید نیز، تاکنون تخصیصی از وزارت نیرو دریافت نکرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: برای دوره ساخت این کارخانه، تخصیص اندک زیر یک لیتر بر ثانیه صادر شده که مربوط به احداث سازه آن می شود. پس از احداث سازه نیز، این کارخانه قطعا نیاز آبی دارد که وزارت نیرو، چهارچوب های تامین آب صنعت را به مسئولان این کارخانه منتقل کرده که باید با سرمایه گذاری خودشان یا از پساب اقلید یا از ظرفیت آب دریا استفاده کنند.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده های آب کشور تشریح کرد: در استان فارس 400 میلیون مترمکعب تخصیص آب از دریا صادر شده که در حال حاضر زیرساخت های استفاده از 35 درصد این آب در حال فراهم شدن و کاملا بر عهده سرمایه گذار است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا دو کارخانه فولاد دیگر که در استان فارس وجود دارند، در اولویت استفاده از پساب اقلید قرار نگرفته اند، گفت: صنایعی که اکنون فعال هستند، قبلا تخصیص هایی را دریافت کرده اند که تا تخصیص قبلی باطل نشود، نمی توان منابع جدید را جایگزین آن ها کرد؛ در استفاده از آب دریا نیز همین روش را دنبال می کنیم که تخصیص های قبلی، باید باطل شود.

این مقام مسئول گفت: در کل کشور، حدود 2 میلیارد مترمکعب مصرف آب برای صنایع رخ می دهد و 400 میلیون مترمکعب تخصیص فقط برای استان فارس، عدد بسیار بزرگی محسوب می شود. به طور کلی انتقال پساب یا انتقال آب دریا، هزینه بر هستند و باید توجیه اقتصادی داشته باشند؛ بنابراین صنایع می توانند تصمیم بگیرند که با هزینه خودشان از این منابع استفاده کنند و در استان فارس علاوه بر پساب اقلید، پساب شیراز هم وجود دارد که می توانند استفاده کنند.

وی افزود: تخصیص های قبلی که برای صنایع در فلات مرکزی به ویژه در مورد صنایع بزرگ مانند فولاد، کاشی سازی ها، سیمان و پالایشگاه ها، باید به سمت آب دریا و پساب ها سوق داده شوند و تخصیص های قبلی آن ها از منابع سطحی و زیرزمینی باطل خواهد شد.

سخنگوی صنعت آب کشور درباره امنیت سرمایه گذاری و رابطه آن با ابطال تخصیص های فعلی گفت: در حال حاضر منابع آبی صنایع در حال نامطمئن شدن است و چون این موضوع قابل پیش بینی بوده، قانونگذار ظرفیت لازم را ایجاد کرده و هر جا که ضرورت های اجتماعی و اقتصادی در پهنه کشور ایجاب کند، این اختیار به وزارت نیرو داده شده که بتواند مطاله انجام دهد و روش های جدید را بنا بگذارد.

وی گفت: اولویت ها در تامین آب شرب، تولید محصولات کشاورزی و محصولات صنعتی مشخص است که در قالب آمایش سرزمین توسط وزارت نیرو و با مشارکت سایر دستگاه ها زیر نظر سازمان برنامه و بودجه تنظیم می شود که تمامی دستگاه ها باید به آن تمکین کنند.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که اولویت وزارت نیرو برای کارخانه فولاد اقلید، استفاده از پساب است یا آب دریا گفت: این موضوع در قالب سیاست های آمایش سرزمین قابل پاسخگویی است که از حیطه اختیارات وزارت نیرو خارج است اما قطعا صنایع در مدل های جدید ضرر نخواهند کرد زیرا آب دریا و پساب ها، نسبت به منابع فعلی که در اختیار صنایع قرار گرفته، منابع مطمئن تری هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وطن و عشق؛ دو مضمون اصلی در شعر سلمان هراتی
برگزاری طرح سفر یادگیری در آباده
تجلیل از علم و علما؛ راهی برای گرایش نسل جوان به دانش و معنویت
رزمایش پدافند غیرعامل در گرگان؛ تمرینی برای مدیریت بحران
فاطمیه، نماد بصیرت و استقامت ملت ایران در برابر فتنه و استکبار
پایان مسابقات اسکواش ایران جونیور با معرفی برترین‌ها
حزب الله تسلیم تهدید های آمریکا نمی شود
حجاب و عفاف سدی مستحکم در برابر تهاجم فرهنگی دشمن است
معرفی برترین‌های مسابقات اسکواش دختران ایران جونیور
رهایی ۷ محکوم به قصاص از چوبه دار در دو پویش
هوش مصنوعی شتاب‌دهنده صنعت پست
برگزاری همایش خادم یاران رضوی استان سمنان
برگزاری هفته دوم لیگ برتر بسکتبال بانوان با ۴ دیدار
آخرین وضعیت ساماندهی صنوف مزاحم در اراک
دستگاه‌ها موظف به صدور سند حتی بدون درخواست متصرف هستند
دستگیری باند سارقان در شهرکرد
آغاز برداشت پرتقال از ۱۵ آبان
سیمان دهلران پس از دو دهه در آستانه تکمیل
برگزاری همایش توسعه سلامت اجتماعی شهروندان تهران
تأکید استاندار قزوین بر وحدت ملی و توسعه شهرستان آبیک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
چهارمی ایران در پایان روز دهم بازی‌های آسیایی جوانان بحرین
پخش زنده فینال فوتسال و پخش زنده بسکتبال از شبکه ورزش
مردی که با خرس و پلنگ حرف می زند
باران امید در مازندران
اجرای قانون عفاف و حجاب فرادستگاهی است
تکواندو قهرمانی جهان؛ نعمت زاده و بختیاری با پیروزی آغاز کردند
پایان هفته هفتم لیگ برتر بسکتبال
جابه‌جایی بیش از ۹۲ میلیون مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی در هفت ماه
آتش‌بس غزه شکننده است
عهد شکن از روز اول، روایتی از یک تجربه
رؤسای جمهور آمریکا و چین پس از ۶ سال با یکدیگر دیدار کردند
رقابت ۱۲ هزار نفر در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی
سودجویی برخی از رستوران‌ها به بهانه عرضه غذای ارزان
نبرد ۱۲ روزه نشان داد پدافند غیرعامل ضروری و تکلیف‌ملی است
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)