بهگزارش خبرگزاری صدا و سیما، رادیو گفتگو در برنامه رو در رو با حضور آقای دکتر سید بهمن سبحانی مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال با موضوع: خودکفایی در تولید سبد دیالیز به گفتگو پرداخت.مشروح گفتگو به شرح ذیل است.
خبری داشتیم که در تولید سبد دیالیز خودکفا شدیم، میدانیم که چقدر بیماران دیالیزی در تهیه مایحتاج دارویی در زحمت هستند، اینکه شما می فرمائید ما در سبدشان به خودکفایی رسیدیم خبر خوبی است، ما همیشه با نوسان هر اتفاقی، نوسان امنیت، نوسان ارز، نوسان تولید دچار مشکل در داخل می شدیم هرگوشه ای در دنیا نوسانی رخ می داد بیماران دیالیزی ما آسیب می دید. توضیح می فرمائید؟
همانطور که فرمودید ما در سبد دیالیز کاملا خودکفا هستیم ، واقعا جزو معدود کشورهایی هستیم که کل سبد دیالیز از صفر تا صد را داخل کشور تولید می کنیم الان بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا هم این اقلام را از سایر کشورها وارد می کنند ، حتی کشوری مانند آمریکا هم این سبد را از کشورهای دیگر وارد می کند ولی ما خدا را شکر این سبد دیالیز را با بهترین کیفیت با استانداردهای روز دنیا در داخل کشور داریم تولید می کنیم دو شرکت هستند که زحمت تولید این اقلام را می کشند و ما هم افتخار خدمت گذاری در این زمینه را داریم و تقریبا سالانه 6 میلیون محصول دیالیز موردنیاز بیماران دیالیزی که تعدادشان حدود 40 هزار نفر بیمار دیالیزی در کشور داریم که مورد نیاز است و سی درصد از سهم بازار ما افتخارش را داریم که تولید می کنیم و در اختیار بیماران و نیازمندان این حوزه قرار می دهیم و بقیه یک شرکت دیگر است که مشغول تولید این اقلام هستند.
رساندنشان به دست خانواده های نیازمند به چه شکل است؟ آیا باید به طریق عادی مراجعه شود و از داروخانه های سطح شهر دریافت کنند یا باید از هلال احمر براساس سهمیه بندی دریافت کنند؟
خوشبختانه این اقلام در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد و هزینه هایش را هم بیمه ها می دهند چون هیچ مبلغی توسط بیماران دریافت نمی شود و صفر تا صد را بیمه ها پرداخت می کنند و این اقلام در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد و بیماران هفته ای دو تا سه بار به این مراکز دیالیز مراجعه می کنند و دیالیز می شوند و این محصولات در پروسه درمانی استفاده می شود.
یک سری آمپولها بود که نایاب شده بود آنها هم جزو این سبد هستند؟
موضوع آمپول ها یک مقدار داروهای دیالیزی بعضی هورمون ها است و بعضی از موارد دیگر و ممکن است بعضی از اقلامش وارداتی باشد ولی برخی شرکت ها در جریان هستم که در آن زمینه هم ورود پیدا کرده اند که فکر می کنم به زودی به خودکفایی کامل برسیم ولی در زمینه تجهیزات پزشکی و اقلام مصرفی مانند ست دیالیز و صافی دیالیز و پودرهای مورد نیاز و محلولش در داخل کشور حتی دستگاههای دیالیز که قبلا وارد می شد از کشورهای اروپایی الان درداخل کشور توسط دو شرکت دانش بنیان تولید می شود.