• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۱۹۰۳۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۳
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
نگاهی به برخی از محصولات پائیزه ایران؛

از برداشت کدوتنبل در اردبيل تا چیدن زالزالک در ايلام

همزمان با فصل چیدن انواع میوه ها در جای جای ایران، به لطف شرایط متنوع اقلیمی این سرزمین، برداشت گونه های مختلف محصولات زراعی و آماده شدن برای کشت پائیزه نیز ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما‏، ​تنوع اقلیمی ایران به همراه همت و تلاش کشاورزان، از دیرباز فراوانی انواع محصولات باغی و زراعی را به دنبال داشته و موجب شده که در پائیز، ده‌ها و صد‌ها گونه مختلف محصولات کشاورزی برداشت و به بازار‌های مصرف ارائه شوند.

این تنوع در عصر جدید با بهره گرفتن از امکانات نوین حمل و نقل و نگهداری مضاعف شده و زمینه را برای تغییر سریع الگو‌های کشت، متناسب با شرایط اقتصادی مهیا کرده است.

به عنوان مثال در پائیز امسال، گلخانه دارانی در سیستان و بلوچستان برای نخستین بار بادمجان لامپی مخصوص صادرات را برداشت می‌کنند و در چهارمحال و بختیاری نیز، کشاورزانی که جدیدا کشت زعفران را آزموده اند، به برداشت طلای سرخ مشغول می‌شوند.

این تغییرات که نمونه‌های دیگری از آن را می‌توان در گرایش کشاورزان دالانکوه اصفهان به کشت موسیر بجای محصولات آب بر قبلی و جایگزین کردن سورگوم به جای ذرت در اردبیل و البرز مشاهده کرده، جلوه‌های بارزی از این واقعیت اند که عموم کشاورزان کشور، نه تنها مخالفتی با اجرای الگوی کشت ندارند، بلکه در صورت مهیا بودن حداقل‌های مورد نیاز، پیشتاز اجرای کارند و برای اصلاح الگوی کشت، منتظر ابلاغ تصمیمات کلان نمی‌مانند.

این شرایط، لزوم توجه جدی‌تر مسئولان به نیاز‌ها و ملزومات کشاورزان همراهی کننده با الگوی کشت را مضاعف می‌کند که کمک به آنها در مرحله داشت با تامین به موقع مایحتاجی مانند کود و سم و فراهم ساختن امکان فروش محصول با قیمت مناسب در فصل برداشت،  از جمله آنهاست.

تردیدی نیست که سود مناسب کشاورز زحمتکش منطقه تیران و کرون که دلیل انتخاب موسیر برای کشت امسال را، کم آب بر بودنش عنوان می‌کند، بهترین مشوق برای سایر کشاورزان این منطقه خواهد بود تا با اجرای الگوی کشت همراه شوند.

هرچند ​با توجه به تنوع شرایط اقلیمی در سرزمین چهار فصل ایران، روند کاشت، داشت و برداشت برخی از محصولات باغی و زراعی در مناطق مختلف کشور در مراحل متفاوتی قرار دارد، اما پائیز، تقریبا در همه جای ایران، فصل برداشت است و باغ‌ها و مزارع، پرجنب و جوش دیده می‌شوند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در کوهرنگ چهارمحال و بختیاری و منطقه کوهستانی دالانکوه در تیران و کرون اصفهان، کشاورزان، کاشت موسیر را آغاز کرده اند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در کهگیلویه و بویراحمد که در مناطقی از آن، انواع برنج فجر، طارم، شمیم و چمپای پاکوتاه کشت می‌شود، برداشت شلتوک آغاز شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

برداشت کدو تنبل در مشگین شهر اردبیل در حال انجام است و پیش بینی می‌شود که امسال ۳۳ هزار تن کدو تنبل برداشت شود.

در آذربایجان غربی و لرستان، چیدن سیب در باغ‌های ارومیه و بروجرد ادامه دارد.

در منطقه شامات پارس آباد اردبیل، برنج درجه یک هاشمی برداشت می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

چند سالي است كه زعفران در چهارمحال و بختیاری نیز کشت می‌شود و برداشت آن، از ابتدای مهر آغاز شده است.
عملکرد زعفران در شهرکرد، بن و کیار حدود ۷ تا ۸ کیلوگرم در هکتار است.

در درجزین سمنان برداشت انار ادامه دارد. اغلب انار‌های درجزین توسط اهالی روستا فراوری و تبدیل به محصولات جانبی می‌شود.

چیدن انواع "به" در باغ‌های شهر گیوی در استان اردبیل مدتی است آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
در شهر گیوی انواع مختلف به از جمله حاجی آقا کیشی، آجی شیرین، آلمه‌ای و آرمودی برداشت می‌شود و نکته جالب توجه اینکه، تاجران اصفهانی کل محصول این باغ شهر را یکجا خریداری کرده اند.

شهر قروه در کردستان، یکی از قطب‌های تولید سیب زمینی است و در عملکرد این محصول در این منطقه، چهل تن در هکتار است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در پارس آباد اردبیل، که یکی از حاصلخیزترین زمین‌های جهان به شمار می‌رود، برداشت بذر سورگوم و پنبه در حال انجام است.
سورگوم قرار است در الگوی کشت برخی از مناطق، جایگزین ذرت شود.

برداشت پنبه علاوه بر اردبیل، در اصفهان، فارس، گلستان و خراسان رضوی نیز انجام مي شود.
در اصفهان شهرستان‌های ورزنه، جرقویه، آران و بیدگل، کاشان و برخوار محل کشت پنبه هستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در گلخانه‌های میرجاوه و خاش سیستان و بلوچستان، بادمجان صادراتی در حال برداشت است و این کار تا چند ماه دیگر ادامه خواهد داشت.
اغلب این محصولات صادراتی اند و راهی روسیه می‌شوند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

و اما زالزالک، میوه‌ای صد در صد طبیعی و بومی مناطق کوهستانی با خواص دارویی که این روز‌ها در جنگل‌های دامنه‌های زاگرس در ایلام برداشت می‌شود.
اهالي منطقه هر سال از ۱۲ هزار هکتار منطقه جنگلی ایلام، نزدیک به ۲۰ هزار تن زالزالک يا به قول خودشان؛ گيويج برداشت می‌ كنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فردا، غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح در ۴ شهرستان خوزستان
شناسایی ۶۵ نقطه حادثه خیز در جاده‌های آذربایجان شرقی
مدیرعامل اسبق استقلال درگذشت
امنیت منطقه‌ای لازمه توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو
نیرو‌های مسلح در حداکثر آمادگی قرار دارند
تجلیل از پرستاران آذربایجان شرقی
پیش بینی غبارآلودگی هوا در سمنان
بزرگترین گردهمآئی صنعت قهوه ایران در تهران برگزار می‌شود
نمایشگاه قهوه ایران، رویداد مرجع صنعت قهوه کشور است
به یادسفیدپوشان رو سفید
تجلیل از مادران شهدای ورزشکار و قهرمانان اخلاق‌مدار
پیام از شما، پیگیری از ما
بسته خبر‌های کوتاه ۶ آبان در یک نگاه
انضباط ترافیکیِ جاده‌های جنوب کرمان
ورزشی‌های ششم آبان ماه در استان سمنان
پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان به تیم هندبال دختران ایران
برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی قهوه در مرکز نمایشگاهی ایران مال
اعلام برنامه‌های هفته کتاب در لرستان
افتتاح سایت برق اضطراری قدرتمند در بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد
جان باختن یکی از کارکنان پتروشیمی بندر امام خمینی بر اثر حادثه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کشتی آزاد بازی‌های آسیایی جوانان؛ صعود طهماسبی، الهی و زرین کام به نهایی
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)