• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۲۳۰۷۹
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۶
فارس » اقتصادی

نمایشگاه برترین‌های صنعت خرما در شیراز

با هدف معرفی قابلیت‌ها و ارزش استراتژیک محصول خرما نمایشگاه خرما، تولید، فرآوری وصنایع وابسته با حضور ۶۰ شرکت فعال در شرکت نمایشگاه‌های بین المللی فارس برپاشده و تا ۱۳ آبان پذیرای علاقه‌مندان است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،پنجمین نمایشگاه بین المللی خرما، ازشامگاه دهم آبان در سه سالن سرو، بهار و نرگس و با حضور فعالان این عرصه از ۱۳ استان کشور و نمایندگانی از چهار کشور خارجی در نمایشگاه‌های بین‌المللی استان فارس در شیراز آغاز به کار کرد.

این نمایشگاه، در فضایی به وسعت ۶ هزار مترمربع و با مشارکت ۷۰ فعال اقتصادی از ۱۳ استان و نمایندگی‌های شرکت‌هایی از روسیه، پاکستان، عمان و قطر، در قالب ۱۹۰ غرفه، فعال شده است و به مدت چهارروز ادامه دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس در مراسم آغاز به کاراین نمایشگاه گفت: امروزه استفاده از فنآوری‌های نوین می‌تواند کمک کند تا ارقامی که خاصیت بسته بندی و جنبه‌های صادراتی دارند با روش مطلوبی بسته بندی و نهایتا صادر شود.
مجتبی دهقان‌پور با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی به سرمایه‌گذاران در حوزه صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و فرآوری خرما تسهیلات ارزان قیمت اعطا می‌کند، افزود: رفع موانع در فرآیند اخذ مجوز از دیگر برنامه‌های حمایتی جهاد کشاورزی است و در همین راستا خودمان را موظف می‌دانیم که اگر سرمایه گذاری با مشکلی مواجه شده است در چارچوب قانونی مشکل را رفع کنیم و علاوه بر آن استاندار هم این رویکرد را دارند که از طریق کمیته رفع موانع تولید، مشکلات سرمایه گذاران را حل کنند.
به گفته دهقان پور؛ فارس با تولید ۲۵۱ هزار و ۵۰۰ تن خرما رتبه اول کشوری و رتبه چهارم در سطح زیر کشت این محصول را دارد و در نتیجه تولید در واحد سطح این محصول از میانگین کشور و استان‌های خرماخیز بالاتر است که حاصل تلاش نخلداران است.

او با بیان اینکه یکی از استراتژی‌های وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان جهاد کشاورزی توجه به تولید و مزیت نسبی آن، در مناطقی که امکان سازگاری تولید برای محصولات خاص وجود دارد، است، گفت: جنوب استان فارس به لحاظ پتانسیل‌هایی که دارد یکی از بستر‌های مناسب برای توسعه و تولید خرما در سطح کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه در اختیار گذاشتن نهال عاری از ویروس و مقاوم به آفات و بیماری‌ها که در آینده محصولی متناسب با بازار‌های هدف صادراتی تولید کند از جنبه‌های حمایت از نخلداران و توسعه و گسترش خرما در این استان است، خاطرنشان کرد: از اواخر سال گذشته مرکز تولید نهال خرما با روش کشت بافت و تولید باغ مادری کلنگ زنی شد.
دهقان پور با اشاره به اینکه در مرکز مذکور پایه‌های رقم مجول که یکی از ارقام بازارپسند است تولید می‌شود و نهال‌های تولیدی علاوه بر استان فارس، در اختیار نخلداران جنوب کشور نیز قرار می‌گیرد، افزود: یارانه‌هایی در اختیار این مجتمع قرار دادیم در همین راستا هم دولت یکسری تمهیداتی برای نخلداران در نظر می‌گیرد و نهال‌های تولیدی در قالب یارانه در اختیار نخلداران قرار می‌گیرد.
او؛ به سلامت محصول خرمای تولیدی نیز گریزی زد و افزود: خرما‌های تولیدی ما دارای کیفیت بالا و از استاندارد‌های بالایی برای مصرف بهره‌مند هستند و به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب جنوب استان، تنوع ارقام داریم که می‌تواند کمک کند تا بازار‌های هدف صادراتی را متناسب با ذائقه مصرف کننده، شناسایی کنیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی



رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه استاندارد‌های تولید این محصول خوب است، بیان کرد: استاندارد‌های برداشت و عرضه محصول خرما را باید به روز شود که در همین راستا این سازمان یکسری اقداماتی انجام داده است و انجام خواهد داد که بتوانیم خرمایی با استاندارد‌های کامل به بازار عرضه شود.
مدیر عامل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی فارس هم گفت: در پنجمین نمایشگاه بین المللی خرما، تولید، فرآوری و صنایع وابسته شیراز حدود شصت شرکت فعال در این حوزه حضور دارند.
علی فرهادی افزود: ایران به لحاظ تنوع و کیفیت، سطح زیر کشت، میزان تولید، صادرات و مصرف ملی در زمره برترین تولید کنندگان محصول خرما در جهان به شمار می‌رود.
او ادامه داد: هر چند خرمای ایران از بهترین نوع خرمای صادراتی جهان بوده و یکی از محصولات عمده‌ی کشاورزی ایران و از منابع اصلی ارز کشور محسوب می‌شود، اما با کمال تاسف با گذشت زمان سهم و جایگاه کشور ما روند نزولی داشته است.
مدیر عامل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی گفت: به دلایل مختلف از جمله تغییرات اقلیمی، خشکسالی و بی آبی، ضعف مدیریت و برنامه ریزی، موانع صادراتی، افزایش قیمت تمام شده کالا در بخش تولید، نگهداری و بسته بندی و صادرات فاقد صرفه اقتصادی لازم بوده و همین؛ دلیل روند نزولی خرما و صنایع وابسته آن است.

فرهادی بیان کرد: قطعا با رفع این موانع و مشکلات و ایرادات خرما به معنای واقعی تبدیل به یک صنعت اشتغال زا، تامین کننده مواد غذایی و دارویی و صنعتی و کالایی صاداراتی وا رز آور می‌شود.
فرهادی با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی خرما شیراز در متراژی به مساحت شش هزار متر مربع برگزار می‌شود، گفت: شرکت کنندگان در این نمایشگاه از استان‌های اذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، یزد، خراسان رضوی، کرمان، بوشهر، خوزستان، همدان، تهران، هرمزگان و فارس هستند.
این مقام مسئول بیان کرد: در حاشیه این نمایشگاه که تا سیزدهم آبان ماه برپاست؛ قرار است کلاس‌های آموزشی ویژه علاقه‌مندان و بهره برداران صنعت خرما و همچنین چندین رونمایی از دستگاه‌های جدید تولید و فرآوری محصولات خرما انجام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح دورت بگردم یزد من با محوریت علمی آموزشی
پایان هفته دوم لیگ برتر تفنگ و تپانچه بانوان
بومی سازی داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی
پخش زنده بسکتبال یورو لیگ و سریال «بازرس مورس» از قاب سیما
تأمین نهاده‌ها و تلاش برای حل کمبود سوخت کشاورزی
پیاده‌سازی ۳۵۰ ساعت صوتی از خاطرات شهدا در بردسکن
تاریخ جنگ تحمیلی؛ کتاب عزت و افتخار
عضویت ایران در هیئت مدیره کنوانسیون میناماتا در مورد جیوه
استقامت و وحدت کلمه، رمز پیروزی ملت ایران
امام جمعه شیراز: تنها راه پیشرفت، قدرتمند شدن کشور است
بسیج نیرو‌های کارگری و ده‌ها دستگاه ماشین آلات تخصصی خدمات شهری
عنوان سومی کشور از آن اسکیت بازان قمی
تصادف مرگبار خودرو با پل عابر در محور شاندیز-مشهد
ذات آمریکا و رژیم صهیونیستی قابل تغییر نیست
تولید باکیفیت و دانش همراه با تعهد، مسیر اقتدار ایران برابر دشمنان
اتحاد، انسجام و همبستگی رمز موفقیت امروز کشور
جهش علمی ایران حاصل امید و تلاش جوانان ایرانی
صرفه‌جویی و تغییر الگوی مصرف ، یکی از مصادیق حیاتی امر به معروف قلمداد می‌شود.
اجرای طرح نظارت ویژه بر کالا‌های سلامت‌محور در استان بوشهر 
تغییر از درون خود؛ منجر به آغاز تحول جامعه خواهد شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)