• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۲۴۹۸۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

عطاری‌ها را باید وزارت بهداشت تایید صلاحیت کند

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه، اکنون عطاری‌ها مجوز صنفی فعالیت خود را از وزارت صمت دریافت می‌کنند، گفت: انتظار این است که عطاری‌ها بتوانند از وزارت بهداشت نیز تایید صلاحیت بگیرند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی سیف سهندی در پاسخ به این سوال که چرا نظارت کافی بر عطاری‌های کشور در ترکیب، ساخت و عرضه گیاهان دارویی وجود ندارد، اظهار کرد: این مسئله شامل گیاهان دارویی است نه دارو‌های گیاهی؛ یکسری دارو‌های گیاهی داریم که شرکت‌ها تولید می‌کنند و مجوز خود را هم از سازمان غذا و دارو دریافت می کنند و تحت کنترل هستند مثل سایر دارو‌های شیمیایی که تولید می‌شوند و در این حوزه مشکلی نداریم.

وی افزود: با این حال در حوزه گیاهان دارویی و فرآورد‌ه های طب سنتی که خود عطاری‌ها و حکیمان در داخل منزل و عطاری‌ها تولید می‌کنند نظارت آنچنانی وجود ندارد. تلاش‌های زیادی انجام دادیم که با وزارت صمت، اقداماتی در این زمینه داشته باشیم و اقدامات خوبی هم انجام شده است، اما تغییر فرهنگ موجود در کسب و کار عطاری‌ها مقداری پیچیده است و نیازمند تامل و برنامه ریزی دقیق تری است.

فعالان عطاری‌ها باید از وزارت بهداشت تایید صلاحیت بگیرند

سیف سهندی با بیان اینکه، اکنون عطاری‌ها مجوز خود را از وزارت صنعت، معدن تجارت دریافت می‌کنند و زیرنظر این وزارتخانه هستند، گفت: این درحالی است که انتظار وزارت بهداشت این است که این‌ها بیایند ذیل مجموعه این وزارتخانه و حداقل انتظار آن‌ها این است که عطاری‌ها بتوانند تعیین صلاحیت شوند.

وی اظهار کرد: اگر فعالان عطاری‌ها تعیین صلاحیت شوند، افراد حائز شرایط می‌توانند مجوز فعالیت دریافت کنند و اگر هم نیاز به آموزش داشته باشند باید آموزش ببینند، ضمن اینکه وجود بازرسی‌های دوره‌ای و ادواری در این حوزه ضروری است.

سیف سهندی در ادامه تاکید کرد: اگر فعالان حوزه گیاهان دارویی مجوزی را از وزارت صمت گرفته اند به طورحتم نیازمند دریافت و تعیین صلاحیت از وزارت بهداشت نیز هستند.

وی افزود: این برای آن است که مشخص شود آیا فعالان در عطاری‌های کشور شاخص‌های بهداشتی و فنی را در کار خود رعایت می‌کنند یا اینکه آیا این گیاهی که فروخته می‌شود از کیفیت لازم برخوردار است یا نه؛ چراکه گیاهان دارویی به مرور زمان ماده موثره شان را از دست می‌دهند، لذا نظارت بر فعالیت عطاری‌ها و آموزش آن‌ها ضروری است.

ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی یک بازوی سیاست گذار است

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا این ستاد می‌تواند در این حوزه ورود کند، گفت: ما بحث سیاست گذاری و پیگیری اجرای سیاست‌ها و توسعه را عهده داریم و در اصل یک بازوی سیاست گذار هستیم، اما اجرا نیز در قانون مشخص شده است که با وزارتخانه‌های مربوطه است.

سیف سهندی افزود: اگر ما تصمیم بگیریم که عطاری‌ها باید سر و سامان پیدا کنند، این موضوع باید توسط وزارتخانه با همکاری ما اجرا شود، چراکه بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیاست گذاری و پیگیری اجرای این سیاست‌ها برعهده ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. ما دراین حوزه تعاملات بین وزارتخانه‌ها را برنامه ریزی می‌کنیم و در تقسیم وظایف مشارکت داریم.

تعارض منافع در حوزه پزشکی و خرافات اصلی‌ترین مشکل حوزه گیاهان دارویی

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی با بیان اینکه، هزینه‌های سلامت کشور در سال ۱۳۹۷ حدود ۳۵ میلیارد دلار، هزینه‌های خدمات درمانی ۲۱ میلیارد دلار و هزینه دارو نیز ۶.۵ میلیارد دلار بوده است، افزود: این درحالی است که در همین سال کل عدد مربوطه در حوزه درمان، دارو و پیشگیری و بهداشت گیاهان دارویی تنها رقم ۲.۷ میلیارد دلار بوده است.

سیف سهندی ادامه داد: با گذشت چهارسال هنوز نتوانسته ایم به هدف خود دست یابیم چراکه وزارت بهداشت دولت قبل همکاری لازم را در این بخش نداشته است.

وی در حالی این آمار را ارائه کرد که بر اساس اهداف اقتصادی تعریف شده مطابق با سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی باید ۲۲ درصد دارو‌ها و ۴ درصد خدمات درمانی نیز باید از ضطب سنتی باشد.

وی افزود: بیماران هنگامی که به بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های خدمات پزشکی مراجعه می‌کنند، مثلا به جای اینکه برای مشکل گوارشی به متخصص داخلی مراجعه کنند، باید بتوانند به پزشک طب سنتی نیز مراجعه کنند و یا برای پیشگیری حق ویزیت، حق درمان و همچنین حق خدمات درمانی پرداخت کنند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در پاسخ به این سوال که اصلی‌ترین مشکل توسعه گیاهان دارویی برای درمان در کشور چیست، با بیان اینکه در این حوزه چندین چالش وجود دارد، نخستین چالش را عدم آگاهی و خرافاتی دانست که در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی رواج یافته است.

وی گفت: با وجود اینکه در حوزه طب سنتی به طور حتم اساتید بنام و مطرحی وجود دارند که وزارت بهداشت نیز آن‌ها را تایید می‌کند، اما این حوزه مملو از کسانی است که خیلی نگاه آکادمیکی به این حوزه ندارند و بیشتر نگاه آن‌ها کاسب کارانه است.

سیف سهندی یکی دیگر از چالش‌های موجود در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی را وجود تعارض منافع در حوزه پزشکی دانست و افزود: مشکل دیگر نیز عدم آگاهی و باور پزشکان به این حوزه است به طوریکه پزشکان ما در حالی که هفت سال در پزشکی نوین تحصیل می‌کنند، اما با حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی آشنایی لازم ندارند که البته وزارت بهداشت سعی کرده است که دو واحد آموزشی در حوزه طب سنتی را به دروس پزشکان اضافه کند که این واقعا کم است.

نیازمند توسعه دانشکده‌های طب سنتی در کشور هستیم

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در ادامه تاکید کرد: راه اندازی و توسعه دانشکده‌های طب سنتی در کشور می‌تواند به طور چشمگیری در گسترش فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی موثر باشد.

سیف سهندی همچنین تصریح کرد: از سال ۱۳۹۰ به بعد نتوانسته ایم تعداد دانشکده‌های طب سنتی را افزایش دهیم. به طوری که در حال حاضر ۸ دانشکده طب سنتی و ۱۲ گروه طب سنتی اعم از پزشک طب سنتی و داروساز یا رشته تاریخ پزشکی طب ایرانی در کشور وجود دارد که در حال فعالیت هستند. وزارت بهداشت نیز باید کمک کند که بازار محصولات طب سنتی تسهیل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مراجعه به طب سنتی خوبه ولی داروهای گیاهی که می دهند برخی اوقات انقدر زیاد است که آدم وحشت می کند و استفاده آنها هم زمان بر است هم حوصله ای بسیار می خواهد
نظر شما
آخرین اخبار
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
از خزر تا شانگهای؛ ایران مسیرهای تازه همکاری منطقه‌ای را می‌گشاید.
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)