• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۲۵۷۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶
اقتصادی » صنعت

انتقادات به عملکرد نظارتی ایمیدرو در واگذاری معادن

رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو ) گفت: بهره برداران معادن که به تعهدات عمل نکنند، اخطار دریافت کرده و در نهایت، قرارداد آنها فسخ می شود.

به گزازش خبرنگار حوزه صنعت و معدن خبرگزاری صدا و سیما؛؛ سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با نام اختصاری ایمیدرو  متولی نظارت بر تولید صنایع معدنی و فرآورده های معدنی ،بهره برداری از ذخایر معدنی و واگذاری معادن  است.
 
خانم سمیه خلوصی  مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در این باره  می گوید: پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و لزوم افزایش سهم بخش خصوصی در اقتصاد ملی، ایمیدرو به همراه شرکت تهیه و تولید، مدل‌های مختلفی برای جذب سرمایه گذاری از بخش خصوصی به بخش معدن و صنایع معدنی طراحی کرد که خوشبختانه اثربخشی این جذب سرمایه گذاری را در واحد‌های مختلفی شاهد هستیم.
 
اما گاهی در بهره برداری و واگذاری معادن در این سازمان از روش های غیر اصولی استفاده شده است.
 
آقای سالار باوند کارشناس حوزه معدن در این باره توضیح می دهد: گروهی که مدیریت یک مجموعه را بر عهده می‌گیرند، فقط با دولت پیمان می‌بندند و هیچ سرمایه گذاری در آن معدن انجام نمی‌دهند و به ازای این قرارداد درصد حقوق یا حق السهم از دولت می‌گیرند؛ در واقع، کسی که از طریق قرارداد پیمان مدیریت در یک مجموعه معدنی فعالیت می‌کند سرمایه ندارد و تجهیزات و ماشین آلات همه از دولت است و آن شخص یا گروه فقط به جای دولت تصمیم می‌گیرد، کار می‌کند و امضا می‌کند.
 
در واگذاری مجموعه‌های معدنی به این روش مدیریتی برای آن انتخاب می شود که به گفته کارشناسان, از تخصص کافی برخوردار نبوده و با زیان ده کردن  مجموعه‌های معدنی آنها را به سمت واگذاری  توجیه پذیر سوق می دهد.
 
آقای باوند در این باره می گوید:پیربکران به عنوان یک نمونه از معادنی که از طریق پیمان مدیریت به راهبر واگذار شده که در سال ۹۴ معدن آهک پیربکران سالیانه یک و نیم میلیون تن تولید داشته و برنامه تولید ۲ و نیم میلیون تن در سال برای این معدن نیز هدف گذاری شده بود، اما به دلیل مشکلاتی که برای این معدن از سوی برخی افراد ایجاد شد، به بهانه ناتوانی مدیریت معدن، در مهر ماه ۹۹ این معدن به بخش خصوصی واگذار می‌شود و معدنی که میزان تولید آن در سال ۱۳۹۴، ماهانه حدود ۱۵۹ هزار تن بوده به ۶۵ هزار تن در هر ماه سال ۱۴۰۰ می‌رسد.
 
آقای وجیه الله جعفری رئیس هیئت عامل ایمیدرو در این باره می گوید: راهبرانی که معادن به آنها واگذار شده تعهداتی دارند، بعضی از ‌آنها به تعهداتشان عمل نکرده و هم اکنون اخطار گرفته اند و اگر پس از دریافت دو اخظار به تعهداتشان عمل نکنند قرارداد شان فسخ می شود فرد, شرکت و اشخاص حقوقی جدید جایگزین خواهد شد.
 
به گفته باوند کارشناس معدن, معادن زیر زمینی زمانی توجیه اقتصادی پیدا می کنند که همراه با استخراج, پیشروی هم داشته باشند و وقتی پیشروی نباشد و فقط استخراج انجام شود بعد از 15 تا 20 سال در این مجموعه ها باید به اندازه 10 سال دولت هزینه کند تا دوباره به چرخه تولید بازگردد.
 
بر این اساس تا کنون معادن موجود در مجتمع فروکروم سبزوار، نفلین سینیت کلیبر، فسفات آسفوردی بافق،کک سازی و پالایش قطران زرند، سنگ آهک پیربکران اصفهان، پتاس خور و بیانک اصفهان،مجتمع سرب و روی نخلک اصفهان، مجتمع طلای هیردخراسان جنوبی، مجتمع سرب و روی و باریت  مهدی آباد یزد به روش پیمان مدیریت واگذار شده است.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست و ششم آبان ۱۴۰۴)
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
انتخابات؛ مسیر صیانت از نظام و هم‌افزایی برای اعتماد عمومی
جهش تولید زعفران در آذربایجان‌غربی؛ طلای سرخ شمال‌غرب کشور به بار نشست
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
احیای تالاب‌ها باید در دستور کار باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۶ آبان ۱۴۰۴
واژگونی یک دستگاه خودروی پراید در محور مهاباد - میاندوآب
ارومیه، رتبه نخست تولید سیب در استان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ به افق ارومیه
برگزاری جلسه کمیسیون ماده ۵ آذربایجان‌غربی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیرغلامان حسینی در آستان سلطان طوس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
تکذیب استعفای اعضای دولت
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
فعالیت سامانه بارشی تا روز دوشنبه در استان کرمانشاه
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
تنش در روابط چین و ژاپن  (۱ نظر)